Kompānija "Marvel Studios" laidusi klajā jaunu reklāmas rullīti filmai "Black Panther: Wakanda Forever" – ļoti gaidītajam turpinājumam, kas norisinās "Marvel Cinematic Universe" Āfrikas nostūrī. Tāpat kā sērojām par "Melnās panteras" zvaigznes Čedvika Bosemana traģisko aiziešanu, arī treileris atspoguļo to, kā turpinājumā tiks risināta Vakandas karaļa priekšlaicīgā nāve.

"Black Panther: Wakanda Forever" ir jaunā afroamerikāņu režisora Raiena Kūglera turpinājums viņa 2018. gada filmai, kas bija ne tikai komerciāli veiksmīga, bet arī ļoti politiska filma. "Melnā pantera" bija pirmais piemērs dominējošajā Holivudas kultūrā, kas piedāvāja futūristisku un atšķirīgu skatu uz Āfriku. Režisors Kūglers turpinājumu sarakstīja tieši filmas galvenajai zvaigznei – Čedvikam Bosemanam, bet, kā zināms, aktieris nomira 2020. gadā pēc smagas cīņas ar vēzi. Tāpēc filmas veidotājam nācās strādāt pie tā, kā virzīties uz priekšu, vienlaikus godinot Bosemana mantojumu.

Tas tiesa, diemžēl "Marvel" plāni attiecībā uz franšīzi mainījās pēc Čedvika Bosemana, izcilā aktiera, traģiskās aiziešanas mūžībā. "Marvel" nolēma izveidot "Black Panther: Wakanda Forever" par godu viņa piemiņai un nolēma šo lomu nepārstrādāt.

Tas, protams, nozīmē, ka starp "Black Panther: Wakanda Forever" un reālo pasauli būs sāpīga paralēle, jo arī Vakandas iedzīvotāji sēros par izcila cilvēka aiziešanu. "Marvel" saprot šī lēmuma nozīmi, un pirmais "Black Panther 2" treileris pievēršas skumjām, kas pārņem izdomāto Āfrikas nāciju, pirms viss beidzas ar optimistisku mājienu par atrasto T'Čalla pēcteci.


"Black Panther: Wakanda Forever" treileris parāda vairākus kadrus, kas nepārprotami ir daļa no karaļa T'Čalla bērēm. Daudzās afrikāņu bēru tradīcijās ir iekļauts svētku svinēšanas aspekts, atgādinot par dzīvības vērtību palikušajiem, savukārt dejošana var kalpot, lai sniegtu mirušajam "vieglas kājas" – ieiešanai garu pasaulē. Iespējams, "Black Panther 2" iepazīstinās ar nekropoli, Vakandanas mirušo pilsētu, kur komiksos apglabāti iepriekšējie "Black Panthers".

Visbeidzot, "Black Panther 2" treileris apstiprina, ka patiešām būs jauna Melnā pantera. Filma kinoteātros nonāks 2022. gada 11. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!