Tā stunda ir situsi – klajā laists pirmais ieskats ilgi gaidītajā biogrāfiskajā drāmā "Spensere", kurā princeses Diānas lomā iejūtas "Krēslas" sāgas zvaigzne Kristena Stjuarte. Čīliešu režisora Pablo Larēna filma aptver trīs liktenīgas dienas princeses dzīvē – laiku, kurā viņa nolemj šķirties no prinča Čārlza.

Britu medijs "The Guardian" vēsta, ka filma par Diānu Spenseri pavērs priekškaru vienai nedēļas nogalei sievietes dzīvē, kurā princese saprata – viņas laulība ar princi Čārlzu nav un nebūs glābjama. Stāsts atklās, kā Diāna pieņēma lēmumu no prinča šķirties. Diāna un Čārlzs juridiski laulību šķīra 1996. gadā, bet jau nākamajā gadā Diāna gāja bojā autokatastrofā. Princis Čārlzs vēlāk apprecējās ar savu ilggadējo mīļoto sievieti Kamillu Pārkeri-Boulzu.

Filmas scenārija rakstīšana uzticēta daudzu iemīļotā seriāla "Peaky Blinders" veidotājam Stīvenam Naitam. Kopā ar Stjuarti filmā redzēsim Timotiju Spolu, Salliju Hokinsu, Šonu Herisu un citus. Vērts piebilst, ka ne visi par Stjuartes nozīmēšanu tik ikoniskajai lomai bija sajūsmā. Daļa kino mīļotāju neslēpa skeptisko nostāju, uzsverot, ka aktrise tai nebūt nav piemērota.

Neskatoties uz to, ka sākotnēji filmu plānots skatītāju vērtējumam nodot 2022. gadā – laikā, kad aprit 25 gadi, kopš princeses bojāejās, "Neon" un "Topic Studios" paziņojuši, ka lielā diena ASV tomēr būs jau šogad, 5. novembrī. Kas attiecas uz pirmizrādi, to filma piedzīvos Venēcijas filmu festivālā, bet pēc tam paciemosies Toronto starptautiskajā filmu festivālā.

Publicētais treileris parāda ģimenes ierašanos Sandringemā, lai kopīgi svinētu Ziemassvētku brīvdienas. Tiek gatavoti karaliski ēdieni, mazgāts un pucēts! Taču paralēli varam novērtēt, cik ļoti uztraukusies un cik ļoti pretrunīgi šajās dienās jūtas princese Diāna. To apliecina arī fakts, ka viņu nākas pat aicināt pie galda, kur viņu gaida viesu pulks. Turpinājumā redzami kadri, kuros princese tērpusies greznā kleitā, pozē ģimenes locekļu fotosesijas laikā, kā arī retu reizi atļaujoties dejot tā, it kā neviens neskatās. Noslēgumā redzam viņu skrienot – tik ātri, cik kājas nes.

Starp citu, šīs pašas nozīmīgās nedēļas nogales notikumi arī atveidoti pēdējā straumēšanas vietnes "Netflix" seriāla "The Crown" sezonā, kurā princesi Diānu atveido aktrise Emma Korina, norāda portāls "Hollywood Reporter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!