Foto: Kadrs no video
Kamēr ceļošana uz ārzemēm aizvien ir ierobežota, garšīgas emocijas un skaistus skatus var baudīt arī tepat – kinoteātra ērtajā krēslā, kopā ar Stīvu Kūganu un Robu Braidonu dodoties ceļojumā uz Grieķiju.

"Ceļojums uz Grieķiju" ("The Trip to Greece") ir ceturtā filma, kurā iemūžinātas divu draugu un aktieru Stīva Kūgana un Roba Braidona gaitas, dodoties gastronomiskos ceļojumos. Iepriekš abi asprāši mielojās restorānos turpat abu dzimtajā Anglijā, Itālijā un Spānijā ("The Trip", "The Trip to Italy" un "The Trip to Spain"), bet šoreiz viņu ceļš ved uz Grieķiju, izsekojot Itakas valdnieka Odiseja gaitām.

Sešu dienu ceļojums sākas Trojā un beidzas Itakā, pa vidu paviesojoties Akropolē, Olimpijā, Maķedonijā un virknē izsmalcinātu restorānu un viesnīcu. Elpu aizraujoši skati ar civilizācijas šūpuļa ievērojamākajām vietām, dzirkstoši joki un vingrināšanās aktiermākslā. Neizpaliks arī strīdi par traģēdiju un komēdiju, astronomiju un bioloģiju, mitoloģiju un vēsturi, demokrātiju un dzīves jēgu.

Kā vēsta "Variety", "Ceļojums uz Grieķiju" varētu būt pēdējais Kūgana, Braidona un režisora Maikla Vinterbotoma kopīgais veikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!