Merilina Monro vēl aizvien ir viena no Holivudas slavenākajām sejām, taču "Netflix" jaunajā filmā "Blonde" atklāsies, kas slēpjas aiz ikoniskā seksa simbola glamūra. Aktrise Ana de Armas mums piedāvā "nogaršot" Holivudas tumšāko pusi, uzmācīgos pūļus un nemitīgi spīdošos starmešus, kas vērsti uz Merilinas Monro dzīvi – filmā "Blonde".

Jau vēstīts, ka 34 gadus vecā aktrise Ana de Armas atveido Holivudas leģendu gaidāmajā "Netflix" filmā "Blonde", kuras pamatā ir Džoisas Kerolas Outsas 2000. gada romāns. Saskaņā ar oficiālo informāciju šī filma izpelnījās NC-17 novērtējumu (nepilngadīgām personām aizliegts skatīties). Filma "drosmīgi attēlo Merilinas Monro dzīvi, pētot šķelšanos starp viņas publisko un privāto būtību," teikts oficiālajā paziņojumā.

Sākot ar tīzeri (kas iznāca jūnijā) un beidzot ar pilnu reklāmas rullīti, skatītāji tiek cienāti ar melnbaltiem kadriem, kuros redzama dziļi apmaldījusies sieviete, kas staro uz mirgojošām kamerām, atdodot sevi visu lielajam ekrānam, dzīvodama no tām lietām, no kurām sapņi ir veidoti. Galvenā māksla mūs satuvina, liekot domāt, ka "visi skatījās uz Monro, bet neviens neredzēja..."

Foto: Vida Press

Šķiet, ka treilerī ir viss pazīstamais biogrāfiskais sižets, kurā Merilina atceras savu dzīvi tieši pirms viņas uzkāpšanas uz lielās skatuves. Tiek parādīta Normas Džīnas bērnība, tāpat redzami daži no Monro slavenākajiem un ikoniskākajiem mirkļiem un fotogrāfijām.

"Es zinu, ka pie tā vajadzētu pierast, bet es vienkārši nevaru," de Armasas atveidotā Monro saka treilerī, bet vēlāk atzīst: "Es nevaru uzņemt vēl vienu ainu ar Merilinu Monro."

"Iznākot no savas ģērbtuves, es esmu Norma Džīna. Es joprojām esmu viņa, kad aizgriežas kamera," viņa piebilst. "Merilina Monro pastāv tikai uz ekrāna."

Foto: Kadrs no filmas

De Armas stāstīja "Netflix Queue", ka režisora Endrū Dominika "ambīcijas bija ļoti skaidras jau no paša sākuma: iepazīstināt ar Merilinas Monro dzīves versiju caur viņas objektīvu." Viņa piebilda: "Viņš vēlējās, lai pasaule piedzīvo to, kā patiesībā bija būt ne tikai Merilinai, bet arī Normai Džīnai Mortensonei.. Es atskārtu, ka tas ir visdrosmīgākais un feministiskākais viņas stāsts, kādu esmu jebkad redzējusi."

"Mēs pie šīs filmas strādājām stundām ilgi, katru dienu – gandrīz gadu. Es izlasīju Džoisa romānu, izpētīju simtiem fotogrāfiju, video, audio ierakstu, filmu – visu, kas man bija pieejams. Katra aina ir iedvesmota no reālas fotogrāfijas," viņa sacīja. "Mēs pētījām attēlā katru sīkāko niansi un debatējām par tajā redzamo. Pirmais jautājums vienmēr bija: "Ko šeit jūt Norma Džīna?" Mēs vēlējāmies pastāstīt viņas stāsta cilvēcisko pusi."

Viņa piebilda: "Slava ir tas, kas padarīja Merilinu par visredzamāko cilvēku pasaulē, taču tas arī padarīja Normu par visneredzamāko."

Foto: Kadrs no filmas

Filma "Blonde" visā pasaulē tiks izlaista "Netflix" 28. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!