Izskatās, ka briesmoņi ir iznākuši no meža, un viņi ir izsalkuši… Par to liecina Džona Krasinski 2018. gada hita "Klusā pasaule" ("Quiet Place") turpinājuma pēdējais treileris, atrādot, ka paslēpes nevienam vairs nav prātā spēlēt. Pamatīgs haoss garantēts!

Noslēdzošā videorullīša publicēšana "Paramount Pictures" filmas kontekstā ir ļoti labas ziņas. Tās pirmizrādes datums kopš 2020. gada marta mainīts piecas reizes, raksta "Deadline", un šis solis vedina domāt, ka šoreiz 28. maija datums paliks akmenī kalts.

"Klusā pasaule" bija nervus kutinošs šausmu stāsts par citplanētiešu monstriem, kuri ir iznīcinājuši teju visu cilvēci, taču, tā kā viņi ir neredzīgi, savus upurus medī pēc dzirdes. Filmas galvenajiem varoņiem – pārim un viņu bērnam – nākas sazināties zīmju valodā un pārvietoties basām kājām. Pat zemē nomesta krūzīte vai smiekli var novest pie baisas un teju momentānas nāves.

Foto: Vida Press

Arī jaunajā filmā sastapsimies ar Krasinska reālās dzīves laulāto draudzeni Emīliju Blantu, kura atkal pārkāps Evelīnas Ebotas kurpēs, savukārt viņu bērnu ādās vēlreiz iejutīsies Milisenta Simondsa un Noa Džūps. Ģimene turpina cīņu klusuma pasaulē, taču, piedzīvojot nāves draudus savā mājvietā, spiesti to pamest un doties ārpasaulē. Nezināmajā viņiem nākas atskārst, ka dzīvību apdraud ne tikai radījumi, kurus pievilina troksnis, bet arī citi ienaidnieki. Lomās kinolentē "Klusā pasaule 2" atveidos arī Kilians Mērfijs un Džimons Honsū.

2018. gada filma ātri vien kļuva par milzu hitu – kā ASV, tā arī pasaulē. Tās kopējie ieņēmumi gan vietējā, gan arzemju tirgū sasniedza 340 miljonus ASV dolāru. Krasinskis pret mazbudžeta filmu veidošanas paņēmieniem un arī draudiem ģimenes drošībai izturējās ļoti nopietni, arvien atrodot jaunus veidus, kā mocīt savus tēlus un skatītājus. Tiesa, viss šķietami organiski ierakstījās kopējā konceptā. "Klusā pasaule" lieliski "paņēma" ar savu gudrību un nepārtraukto spriedzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!