Režisors Bens Vītlijs nācis klajā ar jaunu versiju slavenajam Dafnes di Morjē romānam "Rebecca", kuru, sākot no 20. oktobra, būs iespējams novērtēt straumēšanas platformā "Netflix".

Gotiskais trilleris atklās stāstu par kādu jaunu sievieti 1930. gados, kas negribot nonākusi sava jaunā vīra, turīga kunga bijušās sievas ēnā. Šīs varones, Vinteras kundzes ādā centusies iejusties Lilija Džeimsa, kas iepriekš savu aktiermākslu veiksmīgi atrādījusi "Dauntonas abatijas" daudzsēriju lentē.

Ātri vien pēc kāzām ar savu vīru Vinteras kundze pamazām atskārst, ka viņas jaunā dzīvesvieta – Manderlija, ir pārpildīta ar atmiņu liecībām par sievietes priekšgājēju. Galvenajai varonei ir jāstājas pretī mistēriju apvītajai un nu jau arī mūžībā aizgājušajai Rebekai, kuras atstātās pēdas ir jūtamas ik uz soļa. Cenšoties meklēt balansu starp mīlestības un maldu jautājumiem, viņa no kautrīgas meitenes izaug par spēcīgu sievieti. Džeimsas atveidotās varones vīra lomā redzēsim Ārmiju Hammeru, savukārt lieliskā Kristīna Skota-Tomasa rādīs savas prasmes Deversas kundzes – īpašuma galvenās pārzines lomā.

Noteikti īpašu uzmanību pelnījusi arī pati māja, kas ir viena no slavenākajām ēkām kino vēsturē. Mītne, kas sākotnēji varonei izskatās pēc sapņa, pamazām atklājas kā draudīga baisu noslēpumu glabātāja. Mīklainie gaiteņi, lielie logi, vējā plīvojošs aizkars kalpo kā ceļazīmes aizvien satraucošākam varones pārdzīvojumu maršrutam.

Ņemot vērā darba teju vai leģendāro statusu, grūti iedomāties, ka tas jau iepriekš nebūtu ekranizēts. Iepriekšējā veikuma autors ir neviens citā kā Alfrēds Hičkoks, kurš latiņu uzstādījis visai augstu – 1940. gada filma tika izvirzīta "Oskariem" 11 nominācijās. Starp citu, "Rebeka" ir vienīgā Hičkoka filma, kura saņēmusi "Oskaru" nominācijā "Labākā filma", kā arī tā saņēmusi Amerikas kinoakadēmijas balvu par labāko operatora darbu. Lai gan, kā raksta "Variety", Vītlijs uzsvēris – šī filma nebūs pārveidota versija Hičkoka redzējumam, secinājumi par līdzību paliek skatītāju ziņā.

Teju pirms 80 gadiem uzrakstītā darba ekranizācija uzņemta divās lokācijās – Lielbritānijā un Francijā. Augstu tiek vērtēta Dafnes di Morjē ideja vienā romānā apvienot trillera cienīgus notikumus ar spoku stāstu, taču pāri visam izceļot romantisko līniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!