Nav šaubu – Toms Henkss ir viens no visdaudzveidīgākajiem aktieriem, taču kinolentēs, kuru notikumi ir senāki par Otro pasaules karu, viņu nav bieži nācies redzēt. Tomēr jauno koronavīrusu izslimojušais aktieris pieņēmis izaicinājumu un iejusties vesterna žanrā, atveidojot kapteini Kidu, kas ceļo no viena ciemata uz otru, lasot priekšā iedzīvotājiem ziņas no avīzēm. Lai īsinātu laiku pirms "News of the World" parādīšanās uz ekrāniem, klajā laists pavisam īss ieskats pa atslēgas caurumu.

Kinolente tapusi pēc amerikāņu rakstnieces Pauletes Džilsas (Paulette Jiles) tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Tās un arī romāna notikumi risinās 19. gadsimta Amerikā un stāsta par kara veterāna Kida dzīvi, pārbraucieniem un sastaptajiem personāžiem. Notikumi gan pilnībā maina savu kursu, kad mierīgās dzīves piekritējam tiek uzticēts aizvest pie radiniekiem 10 gadus vecu bāreni Džoannu, kura četrus gadus pavadījusi indiāņu gūstā. Henksa atveidotais varonis mazās meitenes dzīvē sāk ieņemt gluži vai tēva lomu, mērojot ceļu līdz mājām un aizsargājot no pāridarītājiem.

Viena no svarīgākajām publicētā videorullīša frāzēm iezīmē arī kinolentes vēstījumu. "Stāsti avīzēs nevar aizvest mūs mājās," viņš sacījis Džoannai. "Ir grūti atrast savu ceļu." Protams, filmā neiztiks arī bez jāšanas zirga mugurā un valodas barjeru problēmām.

Filmas režisors ir Pols Grīngrāss (Paul Greengrass), kurš savos darbos pievērš uzmanību cilvēces uzvedības jautājumam un tam, kas indivīdu padara cilvēcīgu. Savukārt Henksa filmu portfelīša saturs vēlreiz apliecina viņa daudzveidību un spēju pielāgoties režisora un kinolentes prasībām. Jāpiebilst gan, ka ar nu jau leģendāro vientieša Foresta Gampa lomu Henksam bija ļoti grūti sarast. Aktieris pat atklājis, ka filmēšanas sākums bijis tik neveiksmīgs, ka trīs dienu materiāls tika izmests papīrgrozā. Viņš norādījis, ka nespējis izprast galveno varoni, taču, kad pārstājis uz to iespringt un ļāvies tēlojumam, lietas sastājušās pareizajās vietās. Vairāk lasi šeit.

Neskatoties uz globālo pandēmiju un daudzu filmu pirmizrāžu pārcelšanu, vēl aizvien plānots, ka gada nogalē "News of the World" būs skatāma kinoteātros, raksta "Collider".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!