Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) piemērojis 700 eiro sodu suņu audzētavai "Lieldeviņzare" par konstatētajiem dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem, pavēstīja PVD pārstāvji.

Dienestā norādīja, ka administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto lēmumu persona var pārsūdzēt augstākai amatpersonai 10 darbdienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas.

Jau ziņots, ka par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem un ilgstošu konstatēto pārkāpumu nenovēršanu PVD 19. martā no dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" Bauskas novadā sāka izņemt suņus.

PVD konstatēja, ka dzīvnieki tiek turēti nepiemērotos apstākļos, nenodrošinot tiem pilnvērtīgu barību un brīvi pieejamu dzeramo ūdeni, dzīvnieku veselībai un dzīvībai drošu vidi, un pieļaujot nekontrolētu to vairošanos.

No dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" tika izņemti 105 suņi. Attiecīgie suņi tika nogādāti četrās dzīvnieku patversmēs – "Mežavairogi", "Ķepu-ķepā", Juglas dzīvnieku patversmē "Labās mājas" un Slokas dzīvnieku patversmē.

Dzīvnieku audzētava "Lieldeviņzare" jau iepriekš bija nonākusi PVD uzmanības lokā un vairākkārt saņēmusi aizrādījumus par pārkāpumiem tās darbībā, kas, ja netiks novērsti, var novest pie dzīvnieku izņemšanas. Veicot atkārtotas pārbaudes audzētavā, PVD konstatēja, ka pārkāpumi nav novērsti, dzīvnieku īpašniece viena nespēj nodrošināt atbilstošu dzīvnieku aprūpi un kopumā netika novēroti situācijas uzlabojumi.

Vienlaikus dzīvnieku audzētavas pārstāvji iepriekš medijiem pauduši, ka vērsīsies tiesā, apstrīdot PVD lēmumu izņemt suņus.

Daigas Macešas zemnieku saimniecība "Lieldeviņzare" reģistrēta 1991. gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!