No 18. septembra uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā būs skatāma drāma ar komēdijas elementiem "Deivida Koperfīlda dzīvesstāsts". Vēstīts, ka filma nominēta BAFTA kino balvai.

Čārlza Dikensa klasiskā romāna "Deivids Koperfīlds" mūsdienīgās ekranizācijas autors ir režisors Armando Ianuči. Deivida bērnība rit mierīgi un jautri viņa aukles ģimenes neparastajā mājā – otrādi apgāztā laivā Anglijas dienvidu pludmalē. Kad pienāk laiks atgriezties pie savas mātes Londonā, atklājas, ka viņa apprecējusies ar ļauno Edvardu. Strīdi ir neizbēgami, un ģimene Deividu nosūta strādāt Edvarda rūpnīcā Londonā.

Foto: Publicitātes foto

Pēc mātes nāves bēdu sagrauztais Deivids uzmeklē tanti Betsiju, kura dzīvo vienā namā ar savu, raksturā spilgto brālēnu misteru Diku. Šeit sākas viņa jaunā dzīve.

Filmas režisors ir liels Čārlza Dikensa fans. Pirms pāris gadiem viņš vēlreiz pārlasījis 1850. gadā publicēto darbu, un viņā radusies vēlme to pārvērst filmā. Kā norādījis Ianuči, visinteresantāk bijis režisēt smieklīgākos momentus, piemēram, kad Deivids pirmo reizi paņem uz krūts par daudz grādīgās dziras.

Foto: Publicitātes foto

Lai gan "Deivids Koperfīlfs" ir angļu nacionālās literatūras klasikas pērle, režisors galvenajai lomai izvēlējies indiešu izcelsmes britu aktieri Devu Patelu, kurš atveidojis izcilas lomas gan "Oskara" balvu ieguvušajā filmā "Graustu miljonārs", gan uz patiesiem notikumiem balstītajā asa sižeta drāmā "Mumbajas viesnīca", gan arī fantastikas kara trillerī "Robots vārdā Čapijs".

Filma uz kino ekrāniem Latvijā būs skatāma no 18. septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!