Lai gan šausmu filmas un komēdijas pārstāv divus kardināli pretējus žanrus, nav akmenī kalts, ka tos nevar veiksmīgi savienot. Šādu atbildību uz saviem pleciem uzņēmies režisors Kristofers Lendons, kinomīļiem piedāvājot filmu par sērijveida slepkavu, kas negaidīti "pārkāpj" vidusskolnieces ķermenī.

Galvenajās lomās ir divi labi zināmi kinopasaules vārdi, kuri katrs pārstāv savu vecuma grupu. Pirmā ir 23 gadus vecā aktrise Ketrīna Ņūtona, kuru daudzi, iespējams, atminas no "Netflix" jauniešu seriāla "The Society". Neskatoties uz to, ka šī seriāla fanus straumēšanas giganta pārstāvji šokēja ar ziņu par uzņemšanas pārtraukšanu jau pēc 1. sezonas, bez iespējas novērtēt Ņūtonas aktierprasmes neviens nepaliks. "Freaky" viņai pretī stājas neviens cits kā 50 gadus vecais Vinss Vons, kuru Ņūtona sauc par vienu no bērnības elkiem, raksta "Hollywood Reporter".

  • Starp citu, 14 gadu vecumā kopā ar Lendonu un producentu Džeisonu Blūmu Ņūtona piedalījās mistikas un šausmu filmas sajaukumā "Paranormālā aktivitāte 4" uzņemšanās, tāpēc "Freaky" var saukt par sava veida atkalapvienošanos. Interesantus faktus par šo un citām šausmu filmām lasi šeit.


Jaunajā kinolentē Ņūtona atveido Milliju – parastu vidusskolnieci, kas cenšas izdzīvot asinskārajos skolas gaiteņos un sadzīvot ar populāro vienaudžu bieži vien ļaunajām izdarībām. Taču, kad Millija kļūst par Vona atveidotā Miesnieka ("The Butcher"), bēdīgi slavenā pilsētas sērijveida slepkavas, nākamo upuri, vidusskola kļūst par mazāko viņas raizi.

Protams, kā jau kārtīgā Holivudas filmā pienākas, arī šajā ir kāds pagrieziena punkts. Pavisam negaidītu notikumu dēļ kādā dienā abi galvenie varoņi pamostas samainījušies vietām, precīzāk – viens otra ķermenī. Millijai pēcāk uzzina, ka viņai ir 24 stundas, lai atgūtu savu ķermeni, jo pretējā gadījumā jaunā sieviete būs iesprostota noziedznieka ādā uz mūžīgiem laikiem. Lai lietas samudžinātu vēl vairāk, Miesniekam tīri labi iepatīkas jaunās meitenes ķermenis, jo tas kalpo kā lielisks aizsegs noziegumu pastrādāšanai. Draugu un ne-draugu lomās iejutīsies Keitija Finerana, Seleste O'Konora, kā arī Alans Ruks un citi.

Kritiķu atsauksmes par kinolenti, kas balansē uz ļoti šauras robežas starp izdošanos un izgāšanos, nosliecas pozitīvajā virzienā. Kā raksta "Atlantic" pārstāvis Deivids Sims, šī ir viena no baudāmākajām šausmu filmām, kāda pēdējos gados uzņemta. Tajā paņemtas vairākas klasiskas iezīmes, kas parādās kinolentēs ar maniakālām slepkavām galvenajā lomā, taču šeit tās tiek pasniegtas citā "mērcē". Tāpat šo filmu var saukt par satīrisku darbu, raksta "Variety".


Skatīšanās laikā iespējams gan iekliegties no bailēm, gan arī izsmieties, taču par to noteikti jāsaka paldies Vonam, kurš lielu daļu karjeras Holivudā iemiesojis komēdiju varoņus un tēlus. Ļoti iespējams, šīs loma atveide bija vispārliecinošākā un labākā viņa karjerā, norāda "Los Angeles Times". Jāpiebilst, ka karjeras laikā novērtētas ne tikai viņa prasmes, bet arī ārējais izskats, 40 gadu vecumā tiekot iekļautam Holivudas simpātiskāko komiķu top 10.

Savu pirmizrādi kinoteātros filma piedzīvoja 13. novembrī, taču studijas līgums ar AMC jeb pasaules vadošo kinoteātru ķēdi paredz iespēju trīs nedēļas vēlāk filmu piedāvāt arī interneta platformās, raksta "Screenrant". Un tas brīdis vairs nav aiz kalniem! Starp citu, tieši šāds pats scenārijs gaida arī vesternu ar Tomu Henksu, kas pēc pirmizrādes vietējos kinoteātros starptautiskajā tirgū nonāks ar "Netflix" starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!