Oktobris kino industrijā aizrit Helovīna zīmē, tāpēc viens pēc otra tiek skatītājiem piedāvāts kāds baiss stāsts ar unikālu pipariņu. Šis raksturojums lieliski atbilst vienai no Roberta Zemeka jaunākajām filmām "Raganas" ("Witches"), kas sevī ietver burvestības un melno humoru, bet pamatā ļoti sirsnīgu stāstu.

Amerikā šīs filmas pirmizrāde bija plānota oktobra sākumā, taču, tāpat kā daudzas citas priekšgājējas, aizokeāna pirmizrādi kinoteātros filma tā arī nepiedzīvoja. Filma pārcēlās uz interneta vidi, precīzāk – platformu "HBO Max", kur fantāzijas pilnā komēdija būs skatāma no 22. oktobra, raksta "Variety". Savukārt Eiropā tā aizvien tiks izrādīta uz lielajiem ekrāniem, un Latvijā to ceram sagaidīt 30. oktobrī.

Filmas "Raganas" pamatā ir Roalda Dāla grāmata ar tādu pašu nosaukumu. Jāpiebilst gan, ka šis darbs 1990. gadā piedzīvojis ekranizāciju, tāpēc režisora uzdevums to parādīt jaunā kvalitātē noteikti nebija no vienkāršākajiem. Toreiz to skatītājiem piedāvāja Nikolass Rogs, galveno lomu atveidi ieliekot Andželikas Hjūstones un Rovana Atkinsona rokās. Nekādus milzu panākumus finansiālajā sektorā tā gan nenesa, taču par iekarotajām simpātijām sūdzēties nevarēja.

Lai sasniegtu jaunas virsotnes, Zemekis šoreiz talkā ņēma ļoti talantīgu palīgu – aktrisi Annu Hataveju, kura iejutīsies Galvenās raganas ādā. Kopā ar viņu uz ekrāniem redzēsim Oktāviju Spenseri, Krisu Roku, Stenliju Tuči, Džaziru Kazīmu un Kristinu Čenovetu.

View this post on Instagram

A post shared by The Witches (@witchesmovie) on Oct 12, 2020 at 11:14am PDT

"Raganas" ir stāsts par kādu mazu zēnu, kurš zaudējis vecākus un 1967. gada beigās pārceļas uz dzīvi pie savas mīlošās vecmāmiņas uz Alabamu. Tieši tur viņš iepazīstas ar raganām – šarmantajām, taču velnišķīgajām būtnēm, kuru dēļ vecmāmiņa nolemj zēnu aizvest uz kādu greznu piejūras kūrortu. Kā jau labākajos scenārijos, tieši tur Galvenā ragana saietā vienuviet pulcējusi domubiedrenes no visas pasaules, ar kurām kopā plāno realizēt savu ļauno ideju – visus bērnus pārvērst pelēs.

"Šī filma ir lieliska versija par Roalda Dāla darbu, kurā tiek apvienota augstākās klases filmu uzņemšanas māksla ar izcilu tēlojumu," sacījis "Warner Bros." pārstāvis Tobijs Emeričs. "To būs aizraujoši skatīties visai ģimenei – jo īpaši šajā gada laikā."

View this post on Instagram

A post shared by The Witches (@witchesmovie) on Oct 2, 2020 at 6:00am PDT

Režisora Zemeka vārds kinopasaulē nav svešs. Plašāka mēroga slavu viņš izpelnījies ar tādiem darbiem kā "Forests Gamps" un "Atpakaļ nākotnē". Jaunās kinolentes veidošanā viņš piedalījies dubultā, pieliekot roku arī scenārija rakstīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!