Venoma otrais iznāciens vairs nav aiz kalniem! 24. septembrī antivaronis atgriezīsies lielajos ekrānos ar mēģinājumu pārliecināt kritiķus, ka pirmā filma netika pienācīgi novērtēta. "Venom: Let There Be Carnage" ir turpinājums 2018. gada kinolentei, kuras kopējie ieņēmumi pasaulē sasniedza 856 miljonus ASV dolāru (aptuveni 705 miljoni eiro), vēstī "Deadline".

"Es par tevi domāju, Edij. Jo tu un es – mēs esam līdzīgi. Ikviens lēmums, ko dzīves laikā pieņemam – ko gan mēs atstājam aiz sevis un kā viņus pametam?!" jaunās filmas treilerī Vudija Harelsona ļaundaris Kletus Kesedijs (Carnage) noslēpumainā balsī retoriski vaicā Toma Hārdija atveidotajam Edijam Brokam jeb Venomam. Ja pirmās kinolentes noslēgumā jauno varoni vien manījām ar acu kaktiņu, tad otrajā filmā viņš ieradies uz "pilna laika darbadienu".

Pirms "Warner Bros." 2019. gada oktobrī laida klajā DC "Džokeru" un ieņēma 96,2 miljonus ASV dolāru, karaļa statuss šajā mēnesī piederēja tieši "Venomam", kas savu pirmizrādi piedzīvoja gadu iepriekš. Tā stāstīja par reportieri Ediju Broku, kurš izvēlējies pievērst uzmanību jautājumiem, uz kuriem citi piever acis. Pavisam nejaušu sakritību dēļ viņa ķermeni pārņem simbiots, kas dod superspējas, Brokam kļūstot par antivaroni Venomu. Galvenajās lomās režisora Rūbena Fleišera kinolentē atveidoja Toms Hārdijs, Mišela Viljamsa un Vudijs Harelsons, kurus redzēsim arī jaunākajā veikumā. Izmaiņas gan vērojamas uz režisora krēsla nozīmītes, kur Fleišera vietā lasāms Endija Sērkisa vārds.

Trīs minūšu garais treileris dod ieskatu Toma Hārdija – Edija Broka savdabīgajā sadzīvē ar Venomu. Skats uz dzīvi kļūst drūmāks, kad ekrānā iesoļo Harelsona varonis, kurš tieši pirms "neitralizēšanas" par šaušalīgajiem noziegumiem pārvēršas iepriekš minētajā radījumā.

Lai gan par ieņēmumiem "Venoms" sūdzēties nevarēja, sajūsmas pilnus kliedzienus no kritiķu mutēm veidotāju komanda tā arī nesagaidīja. Tieši pretēji – filmu un seriālu novērtēšanas platformas "Rotten Tomatoes" atsauksmēs norādīts uz virkni nepilnību galvenā varoņa tēlā, kas teju vai lūdzas pēc tuvākas saistības ar Zirnekļcilvēku. Savukārt skatītāji nebūt nebija tik kritiski, ar rūpību novērtējot un pieņemot pieeju, kādā iedvesmojošais stāsts tiek pasniegts. Lai gan, protams, arī viņu starpā vienprātība nevaldīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!