Foto: Vida Press

Džims Kerijs nupat ir nospēlējis savu izklaidējošāko lomu pēdējo gadu laikā filmā "Sonic the Hedgehog 2", taču līdz ar filmas pirmizrādi nākušas arī nepatīkamas ziņas – Doktors Robotniks varētu būt viņa pēdējā loma pirms aiziešanas pensijā. Izslavētais talants no jautra komēdijas aktiera ir kļuvis par vienu no šīs paaudzes daudzpusīgākajiem dramatiskajiem aktieriem.

Neatkarīgi no tā, vai tā ir nešpetna deviņdesmito gadu komēdija vai traģiska antiromantika, aktieris ir vadījis daudzas ikoniskas filmas, kurām fani vēlētos redzēt turpinājumu.

"Sonic The Hedgehog 2" (2022)

Lai gan 2020. gads filmām bija neveiksmīgs, galvenokārt pandēmijas dēļ, "Sonic The Hedgehog" bija pārsteidzošs hits, un filmai nebija iemesla būt tik labai, cik tā patiesībā ir. Bet, lai gan filma ir pilna ar jautrām atsaucēm, lielu odziņu filmai sniedz Džims Kerijs, kurš dara visu smagumu kā ļaunais ģēnijs Doktors Robotniks.

Noteikti būs arī "Sonic the Hedgehog 3", jo turpinājums tika ražots pat pirms "Sonic 2" nokļūšanas kinoteātros. Taču skaidrs ir viens, ka filma nesaņems tādu rezonansi, ja turpinājumā nepiedalīsies Kerijs. Kā noskaidrots, komēdijas aktierim kopš 2000. gada nav bijis tik liels prieks par savu lomu. Turklāt viņš filmas tēlu ir padarījis par savu. Būtu lieliski redzēt, kā Kerijs noslēdz triloģiju.

"Visvarenais Brūss" (2003)

Jau gadiem ilgi bija klīdušas runas par Brūsa Visvarenā turpinājumu, un, lai gan "Visvarenais Brūss 2" scenārijs tika izlaists "Visvarenais Evans" filmas veidā, tas pilnībā atšķīrās no tā priekšgājēja. Piekritīsi, ka "Visvarenais Evans" nepavisam nav tā komēdija, kāda ir "Visvarenais Brūss"?

Fani ir pelnījuši īstu 2003. gada komēdijas klasikas turpinājumu, jo īpaši tāpēc, ka Kerijs un Morgans Frīmens veidoja vienu no visneticamākajiem, bet lieliskākajiem ekrāna komēdiju duetiem. Turpinājuma neesamība ir vēl pārsteidzošāka, ņemot vērā, ka 2003. gada filma ir viena no visu laiku ienesīgākajām komēdijām.

"Vienmēr jā" (2008)

Filma "Vienmēr jā" nav vispazīstamākā Džima Kerija filma, taču tā ir lieliska! Filma stāsta stāstu par vīrieti, kurš saviem draugiem apsola, ka uz jebkuru viņam uzdoto jautājumu atbildēs tikai ar "jā". Tas noved pie tā, ka viņš iekļūst visdažādākajās nepatikšanās.

Lai gan filma ir kārtīgi pabeigta un tur nav daudz vietas turpinājumam, turpinājums varētu iet vēl unikālākā virzienā. Filmas pamatā ir Denija Volesa tāda paša nosaukuma memuāri, un ne mazsvarīgi – rakstnieks ir pazīstams ar visādiem citiem eksperimentiem, tostarp sava kulta aizsākšanu.

"Melis, melis" (1997)

Cilvēki ir pārsteigti, ka filma "Melis, melis" vēl nav pārtaisīta, un, lai gan tas varētu notikt, turpinājums noteikti ir vairāk pieprasīts nekā atsāknēšana.

Aina, kurā advokāts mēģina melot par pildspalvas krāsu, ir viena no smieklīgākajām Kerija ainām. Lai gan turpinājums varētu būt mazliet par vēlu, tik daudzi deviņdesmito gadu bērni labprāt to redzētu, kā Kerijs gūst uzvaru un atkārto savu lomu filmā "Melis, melis 2".

"Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus" (2000)

Filma "Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus" ir vēl viena filma, kuru kritiķi nemīlēja, kad tā tika izlaista, taču kopš tā laika tā ir kļuvusi par lolotu Ziemassvētku klasiku. Aktiera fani uzskati, ka Grinča loma ir labākā Džima Kerija loma, pat zem visa grima un tērpiem.

2018. gadā tika izlaista ļoti finansiāli veiksmīga animācijas filma. Taču tas nenozīmē, ka joprojām nevar būt 2000. gada filmas turpinājums.

"Popera kunga pingvīni" (2011)

"Popera kunga pingvīni" nav gluži augstākā līmeņa Kerija filma, taču tā ir jautra ģimenes filma par nekustamā īpašuma mākleri, kurš dabiski dzīvo greznā Ņujorkas dzīvoklī un dzīvo kopā ar pingvīniem.

Ne par pārsteigumu, ir bijušas runas, ka šī filma, iespējams, drīz vien iegūs turpinājumu. Patiesībā turpinājums oriģinālajam romānam ar tādu pašu nosaukumu tika izlaists pavisam nesen 2020. gadā ar nosaukumu "Popper Penguin Rescue".

"Maska" (1994)


Džims Kerijs deviņdesmito gadu vidū filmējās divās komiksu filmās. Viena no tām bija filma "Betmens uz mūžu", otra supervaroņa filma "Maska", kas ir viena no jautrākajām un reizē trakākajām viņa filmām.

Tik daudzas nesenās komēdijas ir parādā savus panākumus "Maskai", jo īpaši tāpēc, ka filma "Deadpool" ir ļoti līdzīga "Maskai". Lai gan filma nebija tik pozitīvi uztverta, tolaik tā, iespējams, tika pārprasta, un mūsdienu kino ainā tā iederētos daudz labāk, tāpēc turpinājums pavisam noteikti darbotos daudz labāk. No visiem šodien iznākušajiem komēdiju grāvējiem, "Maska 2" varētu sasniegt virsotnes.

"Montieris" (1996)


"Montieris" jeb "The Cable Guy" iznāca 1996. gadā, un, lai gan tā bija pieticīgi veiksmīga, tā ne tuvu netuvojās tiem augstumiem, kādus parasti sasniedza citas Kerija deviņdesmito gadu filmas. Bet kopš tā laika tas ir ieguvis kulta piekritējus un neapšaubāmi ir viens no komēdiju aktiera aizraujošākajiem un unikālākajiem varoņiem.

"Eiss Ventura: Dabas aicinājums" (1995)

Eiss Ventura neapšaubāmi ir Kerija ikoniskākais varonis, un daudzi uzskata, ka "Zvēru Detektīvs" ir viena no smieklīgākajām deviņdesmito gadu filmām, kurā aktiera loma tiek uzskatīta par muļķīgāko. Savu panākumu dēļ turpinājums "Eiss Ventura 2: Dabas aicinājums" sekoja gadu vēlāk.

Interesanti, ka pagājušajā gadā notika sarunas par "Eiss Ventura 3" ar "Sonic the Hedgehog" rakstniekiem, kuri, kā ziņots, parakstījās, lai izveidotu scenāriju. Bet Kerijs nav atklājis, ka ir daļa no tā, un viņš nekad nav izteicis interesi par to.

"Trūmena šovs" (1998)

Laiku pa laikam komēdiju aktieri mēģina skatītājiem parādīt, ka viņi tomēr spēj būt arī nopietni, uzņemoties dramatisku lomu un pierādot, ka viņiem ir aktiermāksla. Biežāk tas neizdodas, taču Kerijs vairākas reizes ir veiksmīgi pārgājis uz drāmu.

Labākais piemērs šim lēcienam ir drāma "Trūmena šovs". Filma ir stāsts par vīrieti vārdā Trūmens Bērbanks, kas sākotnēji nenojauš, ka visa viņa dzīve ir realitātes televīzijas šovs, kuru vēro miljardi cilvēku visā pasaulē. Filma beidzas ar to, ka Trūmens uzzina patiesību un ieiet reālajā pasaulē. Tā kā pasaule ir apsēsta ar plašsaziņas līdzekļiem un slavenībām vairāk nekā jebkad agrāk, "Trūmena šovs 2" varētu būt kā spogulis skatītājiem un kļūt par vienu no visu laiku izcilākajiem turpinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!