Foto: Vida Press
Vai vēlies uzzināt faktus par Grinču, kas, iespējams, nav dzirdēti? Jā, atkal ir pienācis tas gada laiks, kad mūsu iemīļotais ļaunais, zaļais radījums pārņem televizoru un atkal māca mums par Ziemassvētkiem...

Pirms vairāk nekā 20 gadiem filma "Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus" lika mūsu sirdīm izaugt trīs reizes lielākām. Lai gan stāsts jau iepriekš tika pārveidots un vēl aizvien tiek pārveidots vairākās filmās, sākot ar pirmo multfilmas versiju 1966. gadā un vēlāk 2018. gadā, tomēr šķiet, ka šo 2000. gadā klajā nākušo fantāzijas komēdijfilmu nevar nu nekā pārspēt!

Džims Kerijs varēja arī nebūt Grinčs

Aktieru provju laikā Grinča loma gandrīz tika piešķirta diviem citiem slaveniem aktieriem. Tie bija Edijs Mērfijs un Džeks Nikolsons. Lai gan abi aktieri ir izrādījušies ļoti komiski, pievilcīgi un lieliski uz ekrāna, mēs visi zinām, ka Džims Kerijs paveica fantastisku darbu, liekot pūkainajam, zaļajam draugam atmaigt Ziemassvētku laikā. Kā atzinies Džims Kerijs tā nebūt nebija viegla cīņa, jo abi aktieri ļoti vēlējās spēlēt galveno varoni.

Naids nebija viltots

Nē, aktieris Džims Kerijs neienīst Ziemassvētkus, tomēr viņš ienīda visu kosmētiku, kas bija nepieciešama Grinča atveidošanai. Izlietotais grima daudzums bija iespaidīgs! Tika "izmestas" neprātīgas naudas summas un arī laiks. Džimam ik rītu vajadzēja divarpus stundas, lai uzklātu kosmētiku uzklātu, un stundu vakarā, lai to visu nomazgātu.

"Projekta beigās jūs burtiski varējāt sist man pa seju ar beisbola nūju, un es būtu teicis: "Labrīt, kā klājas?"" Kerijs sacīja. "Es iemācījos pacietību, un tas bija pārsteidzoši!" Savukārt grima mākslinieks stāstījis, ka Kerijs filmēšanas laukumā bija nepatīkams un nepastāvīgs. Pārrunājuši jautājumus ar saviem vadītājiem, viņi nolēma, ka konkrētajam grima māksliniekam jāpaņem atvaļinājums, lai pierādītu, cik viņš ir svarīgs projektam. Tas nostrādāja: Kerijs apsolīja labāk izturēties pret citiem cilvēkiem, un grima mākslinieks atgriezās darbā.

Foto: Vida Press

Arīdzan tērps prasīja lielu pacietību

Grinču tēlot pavisam noteikti nebija viegli. Zaļais kostīms tika izgatavots no jaka (liela auguma vēršu ģints pārnadzis) matiem, kas bija nokrāsoti un pēc tam atsevišķi uzšūti uz uzvalka. Šajā kostīmā Kerijs pavadīja 92 dienas, pirms katras filmēšanas sesijas viņam bija nepieciešamas trīs stundas, lai iejustos.

Aktieris apguva spīdzināšanas izturības mācības, lai tās viņam palīdzētu paciest Grinča kostīmu

Pirmo reizi, kad Kerijs uzvilka ar jaka kažoku klāto Grinča kostīmu un pieskaņotu zaļo sejas protēzi, process ilga vairāk nekā astoņas stundas. "Es devos atpakaļ uz savu treileri un teicu Ronam Hovardam (režisoram), ka es vairs nefilmēšos," viņš atklāja 2014. gadā sarunu šovā. Tāpēc tika piesaistīts cilvēks, kurš apmācīja CIP aģentus spīdzināšanas izturībā, lai dotu Kerijam kādu uzmanības novēršanas taktiku. Starp tiem bija "ēst visu, ko redzi", "smēķē, cik vien iespējams", "iesit sev pa kāju" un palūdz, lai kāds tevi iepļaukā. Kerijs izmantoja visus padomus un pat nāca klajā ar savu metodi. To noklausies zemāk pievienotajā video!

Režisors Rons Hovards vienu dienu iejutās Grinča tēlā

Intensīvā grimēšanās, pārģērbšanās – un visas grūtības, kas ar to saistītas, – bija tas filmas producēšanas moments, ko Rons Hovards beidzot nolēma piedzīvot pats. Viņš ne tikai iekāpa Grinča tērpā, bet arī visu dienu pavadīja tajā. "Tas noteikti bija ļoti mulsinoši visiem pārējiem," viņš teica.

Oriģinālais Grinčs nebija zaļš

Vai vari iedomāties, ka Grinčs ir kaut kas cits, nevis jaukais, zaļais briesmonis, ko esam pieraduši redzēt televizorā katru decembri? Oriģinālajā stāstā Grinčs nebija zaļš, bet gan melnbalts, ar rozā un sarkaniem plankumiem. Neviens īsti nezina, kāpēc tēla krāsa tika mainīta, lai gan nav noliedzams, ka pilnībā baltā Grinča filmēšana varētu būt sarežģīta!

Filmas piedalījās profesionāli cirka akrobāti


Lai varētu izpildīt daudzus no filmā redzamajiem trikiem, producentiem bija jāvelta laiks, lai atrastu apmācītus profesionāļus. Rezultātā tika nolīgti vairāki pasaulslavenā ceļojošā cirka "Cirque du Soleil" akrobāti un mākslinieki.

Apkopojumā izmantota informācija no portāla "Mentalfloss.com."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!