Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA
Kā 14. februārī pienākas, daudzu plānos šovakar ir skatīties "Titāniku" un, iespējams, nobirdināt kādu asaru par Rozas un Džeka aizkustinošo mīlasstāstu. Ja šis variants šķiet par salkanu, Holivudas kinoindustrija gadu gaitā saražojusi daudz lielisku filmu par mīlestību, kurās netrūkst humoristisku pipariņu. Te, lūk, dažas no tām!

"Šis un tas par Mēriju" (1998)


Deviņdesmito gadu romantiskā komēdija, kura liek smaidīt par otro iespēju neveiksmīgai vidusskolas mīlestībai. Galvenās loma atveido iemīļotie aktieri Bens Stillers un Kamerona Diaza.

Mērija spēj apburt ikvienu vīrieti, tostarp arī neveiklo un neattapīgo Benu. Arī 13 gadus pēc tam, kad došanās uz vidusskolas ballīti pārvērtās katastrofā, vīrietis neatmet cerības. Paklausot labākā drauga padomam, Bens nolemj nolīgt privātdetektīvu, lai sadzītu Mērijas pēdas, taču nekas nenotiek, kā plānots.

"Spītnieces savaldīšana" (1999)


Itāļu kinokomēdija, kas veidota pēc Viljama Šekspīra lugas "Spītnieces savaldīšana" motīviem. Keta (Džūlija Staisla) un Bjanka (Larisa Oleinika) ir māsas. Keta ir dumpiniece un vīriešu nīdēja, savukārt Bjanka iemantojusi skolas populārākās meitenes titulu. Viņu tēvs uzstāda sekojošus noteikumus – Bjanka uz randiņiem var doties tikai tad, kad Keta atradīs sev puisi.

Sižets sāk mest vienu kūleni pēc nākamā, Kameronam (Džozefs Gordons-Levits) nolemjot savaldzināt spītīgo Ketu, lai piekļūtu otrai māsai. Par spīti neskaņām un strīdiem, Ketas sirds atmaigst, un abu starpā parādās jūtas. Ne pa velti ir teiciens – kas ķīvējas, tas mīlējas!

"Kā pazaudēt puisi desmit dienās" (2003)


Filmas uzmanības epicentrā ir pāris ar kardināli atšķirīgiem mērķiem – Bendžamins (Metjū Mahonahijs) ir siržu lauzējs, kurš noslēdz derības ar savu priekšnieku, ka 10 dienu laikā spēs savaldzināt kādu sievieti, savukārt žurnāliste Endija (Keita Hadsone) vēlas paspodrināt savu karjeru un veidot rakstu par to, kā pazaudēt puisi 10 dienās. Vai Bendžaminam un Endijai izdosies noslēpt savus patiesos mērķus un vai kāda no pusēm spēs izpildīt savu misiju?

"Nevainīgs 40 gadu vecumā" (2005)


Seriāla "The Office" iemīļotais personāžs Maikls jeb aktieris un humorists Stīvs Karels joprojām turpina mūs smīdināt. Filmā viņš iejūtas elektronikas veikala darbinieka Endija ādā, kurš savos 40 joprojām ir jaunava. Endija draugi izvirzījuši viņam uzdevumu – gūt vārtus... Un zibenīgi! Vai viņš būs saprātīgs, vai arī ļausies alkohola ietekmei? Vai viņš pārdzīvos draugu smieklīgi sliktos padomus? Bet varbūt tomēr atradīs patiesu mīlestību tur, kur vismazāk to gaida?

"Pēkšņi stāvoklī" (2007)


Mediju personības Elisonas (Ketrīna Heigla) un ballīšu mīļotāja Bena (Sets Rogens) dzīves apgriežas kājām gaisā, kad pēc nejauša viena nakts sakara sieviete uzzina, ka ir stāvoklī. Nu krasi atšķirīgajam pārim ir doti deviņi mēneši, lai kārtīgi vienam otru iepazītu un tiktu skaidrībā, kā rīkoties tālāk.

"Aizmirst Sāru Māršalu" (2008)


Realitāte, kur savu bijušo sapņu meiteni nespēj izdzēst no galvas, var būt neticami grūta. Džeisons Sīgels filmā atveido līdz sirds dziļumiem ievainotā Pītera lomu, kuru pametusi televīzijas zvaigzne Sāra Māršala. Lai dziedētu lauzto sirdi, vīrietis dodas ceļojumā uz Havaju salām, nenojaušot, ka arī bijusī draudzene apmeklēs to pašu kūrortu, turklāt līdzi ņemot savu jauno sirdsāķīti. Tālāk seko negaidīta atkailināšanās, divdomīgas situācijas, kā arī jaunas atklāsmes par attiecībām un mīlestību.

"Mamma Mia!" (2008)


Un kur gan bez šīs muzikāli romantiskās komēdijas, kas apvieno popmūzikas grupas "ABBA" leģendāros hitus, skaisto Grieķiju un lieliskos aktierus? Donna (Merila Strīpa) gatavojas izdot vīram savu meitu Sofiju (Amanda Saifreda) – uz kāzām uzaicinātas Donnas labākās draudzenes, taču slepus Sofija ielūgumus nosūtījusi vēl trim seniem mammas draugiem. Visi kā viens var būt Sofijas potenciālie tēvi – Sems (Pīrss Brosnans), Harijs (Kolins Fērts) un Bils (Stellans Skašgorgs), un tieši to meitene arī cer noskaidrot. Noslēpumi, intrigas, atklāsmes, jauna mīlestība un sen aizmirstas jūtas – pie kā gan aizvedīs šis nebeidzamais piedzīvojumu virpulis?

"Vai tas nav romantiski?" (2019)


Rebeka Vilsone, kura plašu atpazīstamību guva ar filmu "Pirmklasīgās", turpina dalīties veselīgā humorā pusotras stundas garumā. Filmā Rebela iejūtas Natālijas lomā, kura pēc galvas traumas nonāk pasaulē, kurā viss atgādina klišejisku romantisko komēdiju. Meitene allaž cīnījusies ar zemo pašvērtējumu un grūtībām atrast otro pusīti, tāpēc ir zaudējusi ticību mīlestībai. Taču, kā mainīsies sievietes dzīve, nonākot paralēlajā pasaulē, kur ikviens vīrietis vēlas iekarot Natālijas sirdi? Vai tas beidzot liks sievietei iemīlēt sevi un arī kādu citu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!