Foto: Vida Press

Kopš pirmās seriāla sezonas, kas pie skatītājiem nonāca 2003. gadā, "Auto tirgotāji" ("Wheeler Dealers") ir kļuvis par vienu no skatītākajiem automašīnu tēmas seriāliem. Seriāla galvenie varoņi, automašīnu tirgotājs Maiks Brūvers un viens no labākajiem automehāniķiem Marks 'Elvis' Prīstlijs, atklāj interesantus faktus par šī "discovery+" seriāla filmēšanas vēsturi.

  1. Vairāk nekā 20 gadu laikā seriāls "Auto tirgotāji" ir pārraidīts aptuveni 120 valstīs.
  2. Seriāla epizodēs ir izmantotas vairāk nekā 220 lietotas automašīnas, kurām nepieciešami uzlabojumi.
  3. Automašīnu tirdzniecības meistaram Maikam Brūveram bija 15 gadi, kad viņš iegādājās savu pirmo automašīnu – avārijā bojātu "Mini Cooper", kas pašam sākotnēji izmaksāja 25 Lielbritānijas mārciņas un vēl 300 Lielbritānijas mārciņas par remontu. Automašīnu Maiks pārdeva par 800 Lielbritānijas mārciņām, gūstot iespaidīgu peļņu.
  4. Komanda devās atpakaļ laikā, kad, filmējot "Auto tirgotāji" seriālu, iegādājās klasisko "DeLorean" modeli – sporta automašīnu ar aizmugures dzinēju, kas rādīta arī leģendārās 80. gadu filmu franšīzēs.
  5. Visdārgākā automašīna, kas tika nopirkta un pēcāk pārdota tālāk, ir "Austin Healey B17", iegādāta par 35 000 ASV dolāru un tika pārdota izsolē par 75 000 ASV dolāru. Otrajā vietā ir "Lamborghini Urraco" 2013. gadā. Tā pirkšana izmaksāja 21 000 Lielbritānijas mārciņu un tā tika pārdota tālāk par 35 000 Lielbritānijas mārciņām.
  6. Maika mīļākais transportlīdzeklis, kas demonstrēts seriālā šo 20 gadu laikā, ir "Austin Mini", kamēr Elvis izvēlējies "Porsche 91"1 un "VW Beetle".
  7. Viena automašīna, ko Maiks vēlas iegūt un izrādīt seriālā, ir 1930. gada "McLaren Bentley Blower" sacīkšu modelis, lai pārbaudītu automehāniķa Elvisa prasmes.
  8. Atzīmējot 60. dzimšanas dienu, 1957. gada "Messerschmitt KR200" automašīnas modelis 2003. gadā "Auto tirgotāji" seriāla epizodē piedzīvoja iespaidīgas pārmaiņas. Vācu klasisko automašīnu izstrādāja lidmašīnu inženieris Frics Fends.


Seriāla "Auto tirgotāji" jaunākā sezona piedāvā neskaitāmu iespaidīgu automašīnu pārvērtības un atjaunošanas procesus. Piemēram, jaunākajā sezonā Maiks un Elvis strādā, lai atjaunotu "Porsche 911", kas pie abiem tiek atvests sadalīts vairākās detaļās. Abi kopīgi darbojas arī ar "Maserati 4200", kuru Elviss pārvērš par superauto, tā cenšoties izvairīties no naudas izšķērdēšanas. Tāpat abi draugi kopīgi remontēs "Rolls Royce Silver Spirit" modeli, ieguldot vien 1 000 mārciņu, kas šai luksusa klases automašīnai varētu šķist kā nepietiekama summa.

Seriāls "Auto tirgotāji" skatāms platformā "discovery+" "Go3".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!