Foto: Vida Press
Emma Stouna nu jau ir 33 gadus veca amerikāņu aktrise, kura, pateicoties savām neparastajām aktiermākslas spējām, ir saņēmusi daudz atzinību, tostarp Amerikas Kinoakadēmijas balvu un Zelta globusu. 2017. gadā viņa tika nosaukta par vislabāk apmaksāto aktrisi, kā arī iekļauta žurnālā "Time" ietekmīgāko personu sarakstā pasaulē. Turpinājumā, iespējams, nezināmi un aizraujoši fakti par Emmu.

No Emīlijas līdz Emmai


Šīs sievietes, kura dzimusi 1988. gada 6. novembrī, īstais vārds ir Emīlija Džīna Stouna. Viņa bija spiesta mainīt savu vārdu, kad iestājās "Screen Actors Guild", vienā no filmu organizācijām Amerikā, jo tajā jau kāds bija ar segvārdu Emīlija Stouna.

Tam par iemeslu viņa izvēlējās vārdu Railija, lai nomainītu Emīlijas vārdu. Tomēr šis vārds izklausījās tālu no patiesā. Proti, Emma saprata, ka viņa pat neatsaucas, ja viņu uzrunā vārdā Railija. Tas bija iemesls, kāpēc viņa atkal nomainīja savu vārdu uz Emma un līdz pat šai dienai ir saistīta ar šo identitāti.

Dženifera Lourensa ir viņas labākā draudzene


Dženifera Lourensa un Emma Stouna ir divas Holivudas aktrises, kuras ir pazīstamas ar savu ciešo draudzību. Turklāt abām arī ir talantīgas aktiermākslas pasaulē. Dažādas izcīnītās balvas pierāda abu panākumus Holivudas aktieru pasaulē. Prestižajā 2018. gada Zelta globusa kino balvas pasniegšanas ceremonijā starp šīm draudzenēm notika unikāls incidents.

Proti, Emma Stouna piedāvāja Dženiferai viņai pievienoties 2018. gada "Zelta globusa" oficiālajā ballītē. Un, protams, ka Dženifera piekrita kļūt par savas labākās draudzenes "+1". Turklāt Dženifera līdzi paaicināja arī savu grima komandu, lai meitenes sapucētu... Kā tas viss beidzās? Emma pēkšņi atcēla savus plānus, jau pusnaktī dodoties atpakaļ uz Dženiferas māju.

Izstājās no skolas, lai veidotu savu Holivudas karjeru


Emma pavadīja tikai vienu semestri "Xavier College Preparatory" katoļu vidusskolā Fīniksā, Arizonā. Pēc tam viņa nolēma pamest skolu, lai īstenotu savu sapni par aktiermākslu. Pēc aizbraukšanas Emma divus gadus mācījās mājmācībā. Viņa sāka savu aktrises karjeru, kad viņai bija 11 gadu, Fīniksas ielejas jauniešu teātrī.

Pirms cenšanās kļūt par labāko filmu industrijā, Emma cīnījās ar saviem vecākiem. Kad viņai bija 15 gadu, viņa izveidoja "PowerPoint" prezentāciju, lai pārliecinātu savus vecākus ļaut viņai pārcelties uz Holivudu. Viņa prezentācijai deva nosaukumu "Projekts Holivuda", un to pavadīja Madonnas dziesma "Holivuda".

Ne jau uzreiz viss izdevās! Emmas pirmais darbs bija maizes cepšana maiznīcā suņiem. Emmas Stounas pirmā galvenā loma tika ierakstīta, kad viņa filmējās filmā "Easy A"(2010). Tur viņa atveidoja Olivu, pusaugu meiteni, kura tiek pieķerta nevainības zaudēšanas un narkotiku lietā. Šī pusaudžu komēdija un romantiskā filma veiksmīgi piesaistīja sabiedrības uzmanību.

Sākotnēji paredzēta dalībai filmā "Mazās sievietes"


Sākotnēji bija plānots, ka Eimijas lomu atveidos Emma Stouna, taču šī iecere tika atmesta, jo Emma tolaik bija aizņemta ar filmu "The Favourite". Bet Stouna Mijas lomu filmā "La La Land" pārņēma no Emmas Vatsones, kura tolaik pievērsās kinoprojektam "Skaistule un briesmonis". Šķiet, ka Emma Stouna un Emma Vatsone turpina apmainīties lomām.

Viņa ir liela "Spice Girls" fane


Tā kā viņas īstais vārds ir Emīlija, jau kopš pamatskolas aktrisi bieži sauca par Emmu. Tas ir arī iemesls, kādēļ viņa ir liela "Spice Girls" fane. Un, protams, Emma Bantone ir viņas mīļākais personāžs.

Intervijā ar Grēmu Nortonu viņa bija satraukta, kad Grēms viņai pastāstīja, ka "Spice Girls" gatavojas nākt ēterā. Diemžēl tas bija tikai joks, un Emma jutās vīlusies. Neskatoties uz to, tas joprojām ir amizants atgadījums, kura videoklipam ir vairāk nekā astoņi miljoni skatījumu.

Viņas dabiskā matu krāsa ir blonda


Lai gan Emma ir pazīstama kā rudmate, viņas patiesā matu krāsa ir blonda. Filmas "Superbad" producents bija tas, kurš ieteica mainīt matu krāsu.

Negaidīti, bet arī Emmai iepatikās šis tonis, un viņa to ir saglabājusi, taču šobrīd viņas matu krāsa turpina mainīties atkarībā no pašreizējām lomām.

Viņai ir muzikāls talants


Emmai ir arī muzikālas dotības. Gadu gaitā viņa ir iemācījusies spēlēt basu. Un savas muzikālās prasmes turpinājusi pilnveidot filmai "The Rocker", kas uz ekrāniem nonāca 2008. gadā. Tajā pašā gadā Emma spēlēja arī filmā "The House Bunny" un dziedāja dziesmu "I Know What Boys Like". Pēc tam 2010. gadā Emma atgriezās, lai demonstrētu savas dziedātprasmes filmā "Easy A."

Bet, protams, viņas dziedāšanas un dejošanas prasmes mirdzēja viņas mega panākumā filmā "La La Land" 2016. gadā, kurā viņa dziedāja vairākus muzikālus numurus un vēlāk par to saņēma "Oskara" balvu.

Viņai ir tāds pats tetovējums kā viņas mātei


2010. gadā Emma uztaisīja tādu pašu tetovējumu kā viņas mātei. Viņa uztetovēja tieši šādu attēlu, lai atzīmētu savas mātes brīvību, veiksmīgi izārstējoties no krūts vēža. Tetovējumā redzams putna pēdas nospiedums, kas ir atsauce uz viņas mātes absolūti mīļāko "The Beatles" dziesmu "Blackbird".

Viņai ir trīs fobijas


Neskatoties uz piedalīšanos filmā "Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks", Emma ļoti baidās no zirnekļiem. Acīmredzot, tā tas tiešām arī ir, jo Emma bija līdz nāvei nobijusies, kad Elena Dedženeresa intervijas laikā viņu nobiedēja ar rotaļu zirnekli.

Tāpat kā Džekijs Čans, arī Emma baidās no adatām. Savukārt viņas trešā fobija ir mirklis, kad viņa tiek pacelta virs galvas. Šāds izaicinājums Emmai bija filmā "Trakā, dullā mīlestība", kur viņu augstu pacēla ekrāna partneris Raiens Goslings.

Rakstā izmantota informācija no portāla "Otakukart".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!