Foto: Shutterstock

Anna Hetaveja ar platu, gandrīz vai muļķīgu (būsim atklāti!) smaidu un ieplestām acīm debitēja uz lielā ekrāna kā "Disney" princese pusaudžu komēdijā "Princeses dienasgrāmata". Kopš tā laika viņa kļuvusi par vienu no Holivudas lielākajām zvaigznēm, "Oskaru" balvas ieguvēju, kurai ir bagātīga un daudzveidīga karjera. Lai gan viņa vienmēr bijusi ļoti jauka, draudzīga un nav vērsta un strīdiem un konfliktsituācijām, tas nenozīmē, ka viņa nav spējīga tēlot skarbas, sarežģītas sievietes tēlu. Viņa to darījusi daudz reižu! Mēs atskatāmies uz lomām, kas sagrāva viņas labās meitenes tēlu.

"Reičela precas" ("Rachel Getting Married")


2008. gadā Hetaveja saņēma plašu atzinību par savu lomu. Režisora Džonatana Demija drāmas filmā viņa attēloja jaunu sievieti, kura cīnās ar atkarību. No narkotikām atkarīgo Kimu (Hetaveja) atbrīvo no rehabilitācijas, lai viņa apmeklētu savas māsas kāzas. Filmas stāsts ir par māsu attiecībām pirms Reičelas kāzām. Hetavejas priekšnesums bija ļoti savdabīgi smieklīgs un viegli ievainojams, taču tas izpelnījās viņas pirmo "Oskara" nomināciju 26 gadu vecumā.

"Mana draudzene – monstrs" ("Colossal")

Hetaveja šajā apburoši dīvainajā zinātniskās fantastikas komēdijā spēlē cilvēku, kurš cīnās ar atkarību. Bezdarbniece, alkoholiķe Glorija (Hetaveja) pavada savas naktis, piedzeroties un izpostot savu dzīvi. Tikmēr Seulu terorizē milzu būtne. Glorija lēnām saprot, ka viņa kaut kā ir ar šo briesmoni saistīta. Izrādās, Glorijas pašiznīcinošie impulsi izpaužas šī briesmoņa veidolā.

"Pēdējā lieta, ko viņš vēlējās" ("The Last Thing He Wanted")


Patiesība ir tāda, ka ne visi riski atmaksājas. 2020. gada trilleris, kas balstīts uz Džoanas Didionas 1996. gada romānu, ir mazliet nesakarīgs haoss. Tomēr to vērts šeit iekļaut tikai Hetavejas snieguma dēļ. Lielākajā daļā citu filmu viņa vai nu izceļ savu tēlu, pārkāpj robežu starp šarmu un piešķir mums patīkamu, kļūdainu kāda tēla raksturu, bet, būdama žurnāliste Elena Makmahona, viņa ir pilnīgi citāda. Viņa ir pārgurusi, saspringta, bez emocijām... Iespējams, tā nav viņas veiksmīgākā loma, bet tā ir tāda, kādā mēs reti redzam Hetaveju.

"Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises")

Ja nekas cits, tad "The Dark Knight Rises" noteikti ir pagrieziena punkts – daudzi Betmena cienītāji uzskata, ka neviena cita aktrise nav labāk iemūžinājusi Kaķsievieti lomu kā Mišela Feifere, tomēr, pēc viena "Oops" izrunāšanas, visvairāk prātā iespiedusies tieši Hetavejas loma šajā tēlā. Tas ir seksīguma un nepatiesības pilns "Oops". Lai sagatavotos šai lomai, aktrise atskārta, ka viņai daudz jātrenējas, lai padarītu sevi spēcīgāku un varētu izpildīt trikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!