Foto: Vida Press
Pat talantīgākie režisori, šovu vadītāji un aktieri ik pa laikam pieļauj kļūdas. Lai arī šķiet, ka filmas iziet cauri neskaitāmām rediģēšanām, pirms tās nonāk uz lielajiem ekrāniem, tomēr – gandrīz katrā spēlfilmā joprojām ir acīmredzamas kļūdas. Lūk, 10 kļūdas filmās, kuras, iespējams, pat neesi pamanījis. Tāpēc pēc raksta izlasīšanas, steidz pats noskatīties kādu no filmām.

"Jurassic World"


Šajā grāvējā bija fiksētas aptuveni 33 kļūdas, tostarp aina, kurā galvenās lomas atveidotājs Kriss Prats sarunājas ar aktieri Braisu Dalasu Hovardu, viņa mutei nekustoties. Savukārt citā ainā pēkšņi tiek salabots tālruņa salauztais ekrāns.

"Halloween"


"Helovīns" ir 1978. gada ASV šausmu filma, kuras darbība risinās izdomātā pilsētā Hedonfīldā (Haddonfield), Ilinoisas štatā Visu svēto dienas vakarā, taču visām automašīnām ir Kalifornijas numurzīmes un ir kadri ar palmām, jo filma tika uzņemta Kalifornijas dienvidos.

"Spider-Man"


Viena no ikoniskākajām ainām populārajā "Marvel Comics" iemīļotajā adaptācijā ir aina, kad Zirnekļcilvēks lietū skūpstās ar Mēriju Džeinu kājām gaisā. Diemžēl tur ir kāda kļūda, kas novērš uzmanību no patīkamā brīža.

Tobijs Magvairs (Zirnekļcilveks) izglāba Kristenas Danstas Mēriju Džeinu no uzbrucēju grupas, izgrūžot viņus cauri logiem. Tomēr skūpsta laikā logi ir pilnīgi neskarti.

"The Simpsons"


Simpsonu sērijā "And Maggie Makes Three" pie dzīvojamās istabas sienas redzams Megijas attēls... Bet tajā mirklī Mārdža stāsta Homēram, ka ir stāvoklī ar Megiju. Ai!

"Spiderman: Far From Home"


Filmā "Spiderman: Far From Home" studenti, šķiet, uzturas galvenajā Venēcijas salā. Aizbraucot viņi iekāpj autobusā. Vienīgā problēma: autobusi un citi mehāniskie transportlīdzekļi faktiski nav atļauti Venēcijā.

"American Sniper"


Filmā "American Sniper" ir viena no smieklīgākajām kļūdām kino vēsturē, kas notiek ainas laikā, kurā Bredlija Kūpera varonis izveido saikni ar savu zīdaini. Brīdis, kam vajadzēja būt aizkustinošam, ir sabojāts, jo īpaši tāpēc, ka viņš skaidri tur rokās plastmasas lelli. Izrādās, ka īstais mazulis, kuru bija iecerēts izmantot ainā, bija slims ar drudzi, tāpēc pēdējā brīdī bija nepieciešamas izmaiņas.

Smieklīgi, ka Bredlijs ar īkšķi kustina mazulīša roku un piešķir tai dzīvību. Gan kritiķi, gan skatītāji ātri vien atklāja šo smieklīgo kļūdu, un Kūpers pat vēlāk par to pasmējās, sakot, ka viņš "nespēj noticēt, ka mēs strādājam ar plastmasas mazuli".

"Pretty Woman"


Kad viņai tiek pasniegts skaists brokastu ēdienu klāsts, prostitūta Vivjena Vorda (atveido Džūlija Robertsa) izvēlas kruasānu, kamēr Edvards Luiss (atveido Ričards Gīrs) lasa avīzi. Tikai dažus kadrus vēlāk, brokastīs Vordas rokās ir maģiski mainījušās, pārtopot no sviesta kruasāna par daļēji apēstu pankūku.

"Titanic"


Filmā "Titāniks" Leonardo Dikaprio varonis Džeks mēģina atturēt Rozu no ielēkšanas Atlantijas okeāna ūdenī, viņš runā par Visotas ezeru. Problēma ir tāda, ka ezers ir mākslīgi veidota ūdenskrātuvē, kas līdz pat 1917. gadam nepastāvēja. Filmas darbība risinās 1912. gadā.

"Once Upon a Time In Hollywood"


"Reiz Holivudā" – režisora Kventina Tarantino 9. filma, veltījums Holivudas zelta laikmeta izskaņai. Filmas darbība norisinās Losandželosā 1969. gadā, hipiju ēras ziedu laikos. Bijusī televīzijas vesternu zvaigzne Riks Daltons (atveido Leonardo Dikaprio) lido atpakaļ uz Holivudu ar "Boeing 747". Bet patiesībā tā būtu bijusi "707". Filma tika uzņemta 1969. gadā, un "747" tika nodota ekspluatācijā tikai 1970. gada janvārī.

"Terminator 3: Rise of the Machines"


Džona Konora lidmašīnu numuri filmā turpina mainīties. Kad viņš atrodas uz skrejceļa, tas ir N3035C, bet, tiklīdz lidmašīna lido, skaitļi nomainās uz N3413F.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!