Foto: Publicitātes attēli

Orientēties dzīves ceļos un neceļos nav nieka lieta. Kā risināt attiecības, izaicinājumus darbā un ikdienas būšanas – kas zina, varbūt te reizēm var noderēt doktora Hausa dzīves pieeja! Neciešami ģeniālais ārsts atgriežas kanālā "TV3 Life", lai ar 25. maiju no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 19.05 palīdzētu pacientiem un izklaidētu skatītājus tā, kā tikai doktors Hauss to spēj.

Kad aktieris Hjū Lorijs pirmo reizi lasīja seriāla scenāriju, viņš bija pārliecināts, ka galvenais varonis ir laipnais, iejūtīgais doktors Vilsons – tolaik viņam šķita, ka tik neciešams un sarkastisks tēls kā Hauss skatītājiem nekādu sajūsmu nevarētu izraisīt. Ja vien Hjū Lorijs spētu ielūkoties netālā nākotnē, viņš atklātu, ka 2011. gadā – septiņus gadus pēc pirmās "Doktora Hausa" sērijas nonākšanas TV ekrānos – viņš iekļūs Ginesa rekordu grāmatā kā visvairāk skatītais vīrietis televīzijas vēsturē.

Doktors Hauss pasaules slavu lielā mērā iemantoja ar neparasto filozofiju, kuras pamatā ir pārliecība, ka nav tāda pacienta (vai cilvēka), kurš nemelotu. No šīs pārliecības seriāla gaitā dzima citi slaveni "hausismi" jeb doktora Hausa domu graudi: "Es nevaicāju, kāpēc pacienti melo, es vienkārši pieņemu, ka viņi visi to dara" vai "Esmu atklājis, ja vēlies par kādu uzzināt patiesību, tas "kāds", visticamāk, ir pēdējais, kam to vaicāt."

Foto: Publicitātes attēli

Radi pats savu "hausismu"


Izgudro savu personīgo, asprātīgo frāzi, kas atspoguļo tavu skatījumu uz dzīvi. Kaut ko pavisam nevainīgu, piemēram, "Optimisms ir tikai vēl viens simptoms, kas gaida diagnozi" vai "Normāla var būt tikai temperatūra veļas mašīnā, nevis garastāvoklis". Bonusa punkti, ja to spēsi nemanāmi iekļaut ikdienišķās sarunās.

Praktizē, kā efektīgi pārgriezt acis


Ja cilvēkiem nepielec pavisam ikdienišķas lietas, nav vērts raukt uzacis – tādā veidā var vienīgi iedzīvoties grumbās. Labāks variants ir izteiksmīgi pārgriezt acis tā, lai visiem uzreiz kļūst skaidrs, ka lieta te grozās ap elementāru zināšanu trūkumu.

Foto: Publicitātes attēli

Ievies savā garderobē stilīgu spieķi


Kurš teicis, ka spieķi paredzēti tikai medicīniskiem nolūkiem? Radi pats savu stilīgo spieķi un ar augsti paceltu galvu dodies ielās. Tas piešķirs tavam tēlam dramatiskāku odziņu un kalpos kā praktisks rekvizīts, piemēram, lai pabikstītu gājēju bariņus, kas aizņēmuši visu ietvi.

Foto: Publicitātes attēli

Piekar pie sienas balto tāfeli


Savā dzīvojamā istabā vari novietot tāfeli, uz kuras pierakstīt intriģējošus jautājumus un vēstures lielākās mīklas, lai prātam nerastos iespēja notrulināties. Nekautrējies izaicināt ciemiņus palīdzēt šīs mistērijas atrisināt.

Foto: Publicitātes attēli

Veic problemātisku situāciju analīzi


Regulāri sapulcini savus draugus uz sanāksmēm, kurās pārspriest viens otra ikdienas krīzes un diagnosticēt problēmas. Padziļināti izdiskutējiet situāciju un nebaidieties uzticēties saviem instinktiem. Kas zina, varbūt atklāsiet savu iekšējo ģēniju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!