Foto: Vida Press
Vai zināji, ka viena no izcilākajām "Pixar" filmām teju tika izdzēsta? Vai arī to, ka 1976. gada nozīmīgākās filmas scenārijs tika pilnībā uzrakstīts divās nedēļās? Vai arī to, ka viena no leģendārākajām kino rindiņām tika improvizēta? Portāls "Best Life" apkopojis interesantus faktus par populārām filmām, kurus, iespējams, nezina pat kvēlākie kino fani.

Džeimss Kamerons pats ar ogli zīmēja kailo Keitu Vinsletu

"Titānika" erotisko ogles zīmējumu, kurā atainota kaila Keita Vinsleta, radīja neviens cits kā pats režisors Džeimss Kamerons, kurš ir arī ilustrators. Un arī kadrā redzamā roka pieder Kameronam, jo Dikaprio neprot zīmēt.

"Plūdīs asinis" dūmu mākonis iekļuva "Kur sirmgalvjiem nav vietas" kadrā

Divi populāri 2007. gada pseidovesterni tika filmēti Marfas štatā, Teksasā, aptuveni vienā un tajā pašā laikā. Tas radīja problēmas, jo filmas "Plūdīs asinis" pirotehniskais tests radīja milzīgu dūmu mākoni, kas iekļuva filmas "Kur sirmgalvjiem nav vietas" kadrā. Džoelam un Ītanam Koeniem bija jāgaida, kamēr tas izkliedēsies, pirms viņi varēja atgriezties pie šaušanas.

Maks "Lubenē" piederēja Kventinam Tarantino

Semjuela Lī Džeksona atveidotā Džūlza maciņš "Lubenē", uz kura rakstīts "Bad Mother Fu**er", patiesībā piederēja filmas režisoram Kventinam Tarantino, kurš to iekļāva savā lentē, atsaucoties uz 1971. gada filmu "Šafts". Savukārt Semjuels Lī Džeksons iedvesmoja maku iekļaut arī 2000. gada "Šafta" jaunajā ekranizējumā.

Foto: Kadrs no video

Pols Šrēders uzrakstīja filmu "Taksists" divās nedēļās

Mārtina Skorsēzes filmas "Taksista" scenārijs tika radīts tikai divās nedēļās."Es paliku bijušās draudzenes mājvietā un vienkārši nepārtraukti rakstīju. Pirmais melnraksts bija aptuveni 60 lappuses garš, un es uzreiz sāku darbu pie nākamā, un tas aizņēma mazāk nekā divas nedēļas," izdevumam "The Hollywood Reporter" atklāja scenārists Pols Šreders:

"Oza zemes burvja" sniegs bija azbests

Slavenajā magoņu lauka ainā filmā "Oza zemes burvis" sniegs rāmi krīt virsū Dorotijai un viņas draugu bariņam, taču tās patiesībā ir uz azbesta bāzes izgatavotas viltotas sniegpārslas – tolaik populārs Ziemassvētku rotājums visā ASV un Eiropā.

"Žokļu" slavenākā rindiņa tika radīta improvizējot

Pazīstamākā rindiņa no "Žokļiem" ("Jums būs vajadzīga lielāka laiva", nevis "Mums būs vajadzīga lielāka laiva", kā tā bieži tiek nepareizi citēta) nebija sākotnējā scenārijā. Aktieris Rojs Šeiders to atkārtoja visā filmēšanas laikā, jokojot par mazo laivu, kuru producenti bija izvēlējušies, lai tajā turētu filmēšanas aprīkojumu, un tā nonāca filmas gala versijā.

"Juras laikmeta parka" dinozauri skan kā bruņurupuči pārojoties

Šausminošie trokšņi, ko "Juras laikmeta parkā" radīja dinozauri, tika iegūti no bruņurupuču pārošanās ierakstiem. Skaņas dizainers eksperimentēja arī ar zirgu elpošanu un zosu šņākšanu, taču bruņurupuči izrādījās vispiemērotākie.

"Amerikāņu psihopātu" iedvesmoja Toms Krūzs

Galvenās lomas atveidotājs Kristians Beils ir pētījis Toma Krūza manieres, lai atdzīvinātu no slepkavībām atkarīgā Patrika Beitmena tēlu. Beils medijiem atklājis, ka viņš iedvesmu tēlojumam guvis no Krūza intervijas Deivida Letermana šovā, kurā viņu pārsteidza zvaigznes "ļoti intensīvais draudzīgums, ar tukšumu acīs".

"Matriksa" kods nāk no suši pavārgrāmatas

Spilgti zaļo ciparu virknes, kas ritinās lejup pa ekrānu zinātniskās fantastikas filmās "Matrikss", izskatās kā noslēpumains kods, taču patiesībā tie ir simboli no suši pavārgrāmatas, ko ieskenējis filmas producents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!