Foto: Vida Press
Ja Ziemassvētki ir vieni no mierīgākajiem un ģimeniskākajiem gada svētkiem, tad Jāņi un Līgo noteikti pieskaitāmi lustīgākajām svinībām. Taču – pēc kārtīgas izdziedāšanās, dancošanas un lēkšanas pāri ugunskuram, iespējams, vēlies atpūsties arī no atpūtas, uzliekot foniņā kādu bezrūpīgu filmu. Te, lūk, dažas kinolentes ballīšu tematikā, kurās, kā tas mēdz būt arī dzīvē, viens amizants pārpratums seko nākamajam!

"Vairāk par 21 gadu"/ "21&Over"

Latvijā, tāpat kā daudzās citās valstīs, 21. dzimšanas diena tiek dēvēta par otro pilngadību, tātad – visnotaļ priecīgu notikumu, taču komēdijas "21&Over" varoņiem šī diena pārvēršas absolūtā murgā. Kad divi labākie draugi dodas apciemot savu veco cīņu biedru – perspektīvu medicīnas studentu – lai atzīmētu viņa dzimšanas dienu, viņu plāns bija pavisam nevainīgs – dot draugam iespēju izbaudīt dzīves labumus bez jebkādiem ierobežojumiem. Pats svarīgākais bija nepārcensties ar grādīgajiem dzērieniem un nākamajā dienā jubilāram ierasties uz svarīgu interviju. Taču viss sāk iet absolūti greizi brīdī, kad jaunais vīrietis pamatīgi aizsvinējies un vienlaicīgi nespēj draugiem pateikt, kādā adresē dzīvo.

"Sliktie kaimiņi"/ "Neighbours"

Ja šķita, ka tavi kaimiņi šad un tad trokšņo par daudz, runā par skaļu vai dzied pārāk šķībi, noskatoties šo filmu, sapratīsi – var būt arī sliktāk. Galvenie notikumi seko pa pēdām kādai jaunai klusas piepilsētas ģimenītei, kurai kādā saulainā dienā kaimiņos ievācās studentu brālība. Svarīgākais mierīgas blakus dzīvošanas noteikums – nezvanīt policijai, teic jaunie kaimiņi, nepieciešamības gadījumā lūdzot vērsties "pa taisno" pie viņiem. Kad apzinīgie vecāki, gribot kā labāk, šo solījumu pārkāpj, jaunieši nolemj pamatīgi paspēlēt viņiem uz nerviem.

"Supergriboši"/ "Superbad"

Lai gan filmas sižets ir diezgan klasisks un lielus pārsteigumus nenes, par "Superbad" filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatotes" lasāmas lielākoties tikai pozitīvas atsauksmes – gan skatītājiem, gan kritiķiem, īpaši uzsverot spēju veiksmīgi balansēt starp vulgaritāti un sirsnību. Tā stāsta par trim puišiem, kurus skolā pārsvarā visi dēvē par jefiņiem, un viņu trim pielūgtajām, kuras puišu virzienā pat neskatās. Taču lietas pilnībā mainās brīdī, kad viena no dāmām uzaicina trio uz tīņu ballīti. Tomēr tajā ir arī viens āķis – viņiem jāsagādā grādīgās dziras. Šis pienākums pārtop Seta, Evana un Fogela dzīves lielākajā un nozīmīgākajā uzdevumā.

"Lielais Getsbijs"/ "The Great Gatsby"

Maza ballīte nevienam nekad nav nākusi par sliktu, vai ne tā? Tieši par to vēsta viena no dziesmām "Lielā Getsbija" mūzikas sarakstā ("A Little Party Never Killed Nobody"). Savukārt pati filma parāda ne tikai vienas grandiozākajām balītēm, bet arī krāšņākajiem tērpiem, kādi jelkad nonākuši uz ekrāna.

Filma uzņemta pēc Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna "Lielais Getsbijs" motīviem, un tās darbība notiek 20. gadsimta divdesmitajos gados, kad Amerikas ekonomikā vērojams straujš uzplaukums. Tur valda vaļīgas tikumības normas, dzirkstī džezs un noteicēji ir nelegālā alkohola karaļi. Dzenoties pēc sava amerikāņu sapņa, topošais rakstnieks Niks apmetas kaimiņos noslēpumainam miljonāram Džejam Getsbijam, kurš mīl rīkot greznas viesības. Tā Niks tiek ievilkts bagātnieku dzīvē, iepazīstot viņu ilūzijas, mīlestību un nodevību.

"Paģiras"/ "Hangover"

Vai arī tev kāda diena pēc ballītes ir iesākusies, nesaprot ne rītu, ne vakaru? Puišiem no "Paģiru" filmu sērijas šī sajūta ir labi zināma, tāpēc jau trešajā kinolentē viņiem vairs nav jautājumu, kā galvā izdzisušie gabaliņi, kas saturēja informāciju par iepriekšējo vakaru, līmējami kopā. Šīs filmas parāda, ka vecpuišu ballītes var paskriet vienas sekundes laikā un izdzēst no prāta visu notikušo! Taču vēl bēdīgāk ir tad, ja nākamajā dienā viens pamostas ar izsistu zobu, otrs ar tetovējumu uz pieres, bet vēl kāds ir vienkārši pazudis…

Ko darīt? Jāsteidz pazudušais meklēt! Lai gan sajēga par notikušo ir maza, vīri ir apņēmības pilni draugu atrast, pat ja tas nozīmēs ieskatīties acī iepriekšējā vakarā sastrādātajām muļķībām.

Vairāk par trešo franšīzes filmu, kas savā izpildījumā visvairāk atšķiras uz pārējo fona, lasi šeit.

"Nelūgtie viesi"/"Wedding Crashers"

"Nelūgto viesu" zvaigznes ir Ouens Vilsons un Vinss Vons, kuri, kā jau vēsta nosaukums, bez ielūgumiem ierodas pāru īpašākajos dzīves notikumos – kāzās. Ņemot vērā, ka šādos pasākumos ļaužu parasti ir daudz un jaunlaulātos teju vai neizdodas noķert uz sarunu, Džons un Džeremijs svinīgo dienu bauda uz pilnu klapi, par brīvu paēdot, padzerot, izdejojoties un citiem viesiem sastāstot visdažādākos pekstiņus par saistību ar jauno pāri.

Taču galvenokārt filma ir par mīlestību. Lai gan abi vecpuiši ir diezgan skaidri orientēti uz vienas nakts sakariem ar skaistajām līgavas māsām un citām viešņām, tauriņi nevaicā, kad tie drīkst ielidot vēderā. Vienam no varoņiem ieskatoties kādā daiļavā, vīru skrējiens pa kāzām sāk pierimt, taču tas nebūt nenozīmē, ka problēmu viņu dzīvēs automātiski kļūst mazāk.

"Projekts X"/"ProjectX"

Reizēm gadās, ka pasēdēšana dažu draugu kompānijā beidzas ar pilnu māju ļaužu, kā arī dažas vīna glāzes pārtop pat vairākās pudelēs. Komēdija "Projekts X: ballīte bez bremzēm" vēsta par trim draugiem, kuriem vidusskolā neviens nepievērš uzmanību un kuri nolemj kaut ko darīt lietas labā – sarīkot vienu kārtīgu mājas ballīti, uzaicinot skolas skaistākās meitenes, dīdžeju un sapērkot labi daudz grādīgā.

Tajā jau nebūtu nekā neparasta, ja uz pasākumu neierastos krietni vairāk cilvēku, nekā draugi bija gaidījuši. Šī nakts izvēršas ballītē, kuru vairs nav iespējams kontrolēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!