Foto: Vida Press

Tas ir stāsts par cilvēku pret biti! Vai mums jāsaka kaut kas vairāk? "Netflix" seriāls "Man vs. Bee" ātri vien kļuva par hitu skatītāju vidū, pirmajā nedēļā pēc izlaišanas (kas notika jūnijā) seriāls reģistrēja 25,4 miljonus skatīto stundu. Ne maznozīmīgs fakts – seriāls ir iekļuvis straumētāja Top 10. Skaidrs ir tas, ka komēdijas miniseriāls atrada auditoriju, kura ciena vecā stila humora un zvaigzni Rovanu Atkinsonu – visplašāk pazīstamu Mistera Bīna lomā.

"Man vs. Bee" ir britu komēdiju straumēšanas televīzijas seriāls, kuru veidojuši Rovans Atkinsons un Viljams Deiviss. Ņemot vērā viņa slavu Bīna kunga lomā, Rovanu Atkinsonu ir patīkami redzēt darbībā. Visā viņa izcilās karjeras laikā nav trūcis neaizmirstamu un vērtīgu darbu, un var droši pieņemt, ka daudzi cilvēki uzskatītu, ka "Netflix" seriāls "Man vs. Bee" ir vēl viens lielisks papildinājums viņa sasniegumu sarakstam. Šī seriāla "skaņu celiņš", ainu dizains un kinematogrāfija ir tikai dažas no labi pārdomātajām detaļām. Ir skaidrs, ka Rovans Atkinsons ir perfekcionists, kas ir labi zināma īpašība.

Seriāls savu pēdējo sēriju piedzīvoja kopā ar pirmizrādi, jo visas deviņas seriāla sērijas tika izlaistas vienā dienā. Daudzi skatītāji seriālu pilnībā noskatījās tikai dažu stundu laikā kopš tā iznākšanas, un pirmais jautājums, kas skatītājiem radās, ir tas, vai būs vēl kāda sezona, jo, kā zināms, daudzas lielākās straumēšanas platformas mēģina paplašināt seriālu kā franšīzi.

Seriālā vairākkārt tiek izcelts jēdziens "cilvēks pret dzīvnieku vai objektu dabā". Tas ir viens no senākajiem izklaides veidiem, tomēr Atkinsons seriālā ievieš šim tematam apburošu jaunu vērienu. Ikviens taču nedomāja, ka filmas veidotāji spēs "izstiept" materiālu tik garu, kur cilvēks deviņu epižodu laikā mēģina nogalināt biti, tomēr tas izdevās! Tas atstāj atvērtas durvis vēl vairākām cīņām starp Atkinosona atveidoto varoni un viņa ienaidnieku – biti.

Ārzemju medijos tiek rakstīts, ka seriāla režisors patiešām ir atstājis "atvērtas" iespējas, ka otrā sezona tiešām varētu būt. Proti, seriāla beigās gan vīrietis, gan bitīte ir dzīvi. Pagaidām nav nekāda veida oficiāla paziņojuma par to, vai būs sensacionāla "Man vs. Bee" otrā sezona. Ir zināms, ka straumētājs nesteidzas atjaunošanas sarunās un pēdējā laikā ir pat kļuvis piesardzīgāks, pieņemot kādus lēmumus. Cerams, ka ar skatītāju uzslavām pietiks, lai nopelnītu vēl vienu sezonu, kur redzēt, kā revanšs noritēs.

"Man vs Bee" cīņā beigu beigās nebija uzvarētājs


Viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc seriālam būtu jāatgriežas, bija tas, ka pirmās sezonas beigās starp abiem pretiniekiem nebija skaidra uzvarētāja. Ja mēs skatāmies uz pirmo sezonu kopumā, ir skaidrs, ka bitīte gandrīz katrā solī pārspēja Trevoru (galveno varoni, kuru atveidoja Atkinsons). Mēs redzējām arī to, ka viņš lēnām zaudē savaldību un neredz apkārtējo pasauli, kad, saimniekojot, viņam izdodas iznīcināt gandrīz visu iespējamo. Taču par spīti tam, bitīte paliek neskarta.

Ja ņem vērā to, kas notiek pārbagātajā mājā, tad par konflikta uzvarētāju varētu nosaukt biti. Trevors nonāca cietumā, kamēr bite vienkārši izlidoja pa atvērtām durvīm (nu kā jau bite!). Šķietami konflikts beidzies, vai ne? Nē! Ar laimīgu likteņa pagriezienu Trevoram izdodas panāk priekšlaicīgu atbrīvošanu no cietuma, kam nebija nekāda sakara ar biti. Gatavs baudīt mieru atvaļinājumā kopā ar meitu, šķiet, ka seriāls ir noslēdzies...Līdz – mēs atkal dzirdam pazīstamo skaņu – bites dūkoņu.

Kaut kā bitei izdodas viņu atrast atvaļinājumā un, iespējams, tas ir signāls, ka nerimstošais konflikts atkārtosies. Jā, tu varētu iebilst, sakot, ka Trevors tomēr uzvar, jo spēj "salabot" attiecības ar meitu, un zināmā mērā tā tas arī ir. Tomēr, kad runa ir par biti, viņš atrodas tieši tajā pašā vietā, kur bija, kad viņi pirmo reizi sastapās viens ar otru.

Sākotnēji varētu padomāt, ka seriāls, kas pat virsrakstā liek uzsvaru vārdam "pret", tiešām atklās vienu uzvarētāju. Šajā gadījumā tas tā nav. Pirmās sezonas noslēgums skaidri un gaiši atspoguļo to, ka tās nav beigas abiem pretiniekiem. Varbūt mēs varētu redzēt, ka kāds no viņiem beidzot gūst uzvaru otrajā sezonā?

Vīrietis un bite varētu cīnīties pavisam citādākā vidē


Līdzās centrālajam konfliktam, skatītājiem patika vērot arī apkārtējo vidi. Pirmajā epizodē Trevors tiek iepazīstināts ar plašo savrupmāju, kas ir papildināta ar nenovērtējamiem dārgumiem, kurus viņš aplūko vairākas dienas. Pirms mēs pat satiekam biti, varam jau nojaust, ka daži, ja ne lielākā daļa dārgumu, neizdzīvos Trevora uzturēšanos. Viņam izdodas iznīcināt gandrīz katru gleznu, statuju, relikviju un citas vērtslietas, atstājot biti neskartu. Viss, kas bitei patiešām bija jādara, bija jāizvairās no Trevora uzbrukuma mēģinājumiem un jāskatās, kā viņš viens pats iznīcina māju.

Sakarā ar to, ka Trevors nodedzināja māju un saimnieku pāris tika arestēts, ir maz ticams, ka tajā pašā atrašanās vietā tiks uzņemta otrā sezona. Tādējādi komanda var izpētīt daudzas jaunas vides. Varbūt viņi varētu pieturēties pie līdzīgas tēmas un likt abiem saskarties citā vietā ar vērtīgiem dārgumiem, piemēram, muzejā.

Devītās sērijas beigās bijām liecinieki tam, ka bitīte iebrūk Trevora kempingā, tāpēc otrajā sezonā Trevors varētu dzenāt biti ap nometnes laukumu un apgrūtināt citus kempera iedzīvotājus. Protams, āra vide bitei varētu pavērt plašākas iespējas paslēpties, palielinot iespēju radīt vēl sliktāku humoru. Piekritīsi, ka bite varētu arī sekot līdzi Trevoram, kad viņš dosies mājup no atvaļinājuma. Tas ļautu skatītājiem redzēt, kur viņš dzīvo, un gūt ieskatu viņa personīgajā dzīvē. Būtu arī interesanti paskatīties, vai viņš savās mājās ir tikpat neuzmanīgs kā svešas mājas pieskatīšanas laikā.

Ja būs otrā sezona, ir daudz citu vietu, kur Trevors un bite varētu radīt postījumus ar savu pastāvīgo sāncensību.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāla "Netflixlife".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!