Filma "Uzvarētāju ģimene" varētu izcelties 2022. gada ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. Venusas un Serēnas tēva Ričarda Viljamsa biogrāfiskā filma šogad nominēta sešām Oskara balvām. Nu mēs to varēsim novērtēt paši, jo no 25. februāra tā nokļūs uz lielajiem ekrāniem!

Filmas anotācijā rakstīts: "Apbruņojies ar skaidru vīziju un dzelžainu plānu, Ričards Viljamss ir apņēmības pilns ierakstīt savas meitas Venusu un Serēnu tenisa vēsturē. Meitenes trenējas Kalifornijas nolaistajos tenisa kortos Komptonā gan lietū, gan saules svelmē, un viņas veido gan tēva nelokāmā apņēmība, gan mātes līdzsvarotā plānošana un asā intuīcija, kas ļauj pārspēt šķietami nepārvaramus šķēršļus un piepildīt no viņām gaidīto."

Ričards Viljams ir ļoti interesanta personība, tāpēc nav pārsteigums, ka ar viņu galvenajā fokusā tapusi arī filma. Atklāts, ka stāsts vairāk koncentrējas uz Venusas Viljamsas agrīnajiem panākumiem, Serēnai vairāk paliekot fonā. Un, tā kā abas māsas pēc gandrīz 30 gadiem vēl aizvien ir uzmanības centrā, filmai vajadzētu neapšaubāmi aizraut skatītājus. Kā ziņo "Hollywood Reporter", filma ir tālu no ideālas, bet tā ir netipiska, pateicoties spēcīgajai tēmai, raksturojumiem un izpildījumam.

"Es viņām uzrakstīju 78 lappušu garu karjeras plānu, pirms viņas vispār bija piedzimušas," teic Ričards, kurš aizlauztā balsī Serēnai un Venusai arī sacījis: "Jūs pārstāvēsiet ikvienu tumšas ādas krāsas meiteni šajā pasaulē."

"Es iemīlējos Ričardā Viljamsā — tas bija pirms aptuveni 20 gadiem. Un, kad radās izdevība kļūt par daļu no šīs filmas, tas bija pirmais, ko es atcerējos. Es zināju, ka vēlos parādīt pasaulei šo tēvu, kas tik ļoti sargā savas meitas," filmas pirmizrādes laikā sacīja Vils Smits.

Kā ziņots, māsas Viljamsas bija ļoti iesaistītas filmas veidošanā. Viņas tik ļoti vēlējās pārliecināties par to, vai tēva stāsts ir izstāstīts pareizi.

Pēc nomināciju iznākšanas Serēna Viljamsa sociālajā tīklā "Instagram" rakstīja: "No Komptonas līdz Vimbldonai līdz Kinoakadēmijas balvām. Ikviens var sapņot. Un tavs sapnis var piepildīties. Labi, šorīt es raudu."


"Cilvēki ir kļūdījušies, vai arī mediji manu tēti ir attēlojuši nepatiesā gaismā. Mēs vēlamies, lai šis stāsts būtu pareizs," izdevumam "Forbes" sacīja Serēna. "Manuprāt, tā bija lieliska iespēja redzēt, cik lieliski ir afroamerikāņu tēvi. Daudzi melnādainie vīrieši nav redzami šajā gaismā. Un daudzi cilvēki domā, ka mans tētis bija citādāks cilvēks. Viņš gribēja, lai jautrība ņemtu virsroku pār visu. Tā ir lieta, kas man visvairāk patika."

"Warner Bros" filmu prezentē kā patiesu, iedvesmojošu stāstu par Ričardu Viljamsu – nenovērtētu tēvu, kurā mīt nerimstoša vēlme un vīzija, kā mainīt spēli, un kurš pielicis roku divu neparasti talantīgu un izcilu sportistu audzināšanā. Vēstīts, ka Serēna un Venusa mainīja tenisa pasauli uz visiem laikiem. Jāpiebilst gan, ka viņa metodes nebūt nav saucamas par tradicionālām, taču tieši Ričards spēja Komptonas meitenes pārvērst sporta leģendās. "King Richard" ir kinolente par ģimenes spēku, vērtībām, neatlaidību un nelokāmību, kas kalpo kā līdzeklis, lai sasniegtu pat šķietami neiespējamo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!