Foto: Vida Press

"Nav laika mirt" ("No Time To Die") būs piektā un pēdējā Džeimsa Bonda franšīzes filma, kurā aģenta 007 lomā redzēsim aktieri Danielu Kreigu. Ņemot vērā, ka tās pirmizrāde jau vairākas reizes pārcelta, varam vien cerēt, ka 8. oktobrī kinolente patiesi sasniegs kinoteātru ekrānus. Taču, kamēr gaidām tikšanos ar jaunāko filmu, atskatīsimies uz paliekošo nospiedumu, kuru galvenā varoņa aprakstā atstājis tieši Kreigs – aktieris, kurš 2. martā atzīmē savu 53. dzimšanas dienu.

1. Daniela Kreigs Džeimss Bonds daudz biežāk uz sava ķermeņa redz rētas un nobrāzumus, nekā citi aktieri. Asais filmu sižets paredzējis viņa bēgšanu no operas, pakaļdzīšanos būvniecības objektā, kā arī kautiņus prominentos kazino, un šo notikumu sekas ļoti labi atspoguļojas varoņa sejā. Asinīm notraipīta rokas Kreiga Bondam nav nekas īpašs.

2. Džeimss Bonds vienmēr bijis stilīgs vīrs – viņš mīl sievietes, ātras mašīnas un labprāt iemalko kādu grādīgu dzēru. Tāpat iepriekšējie Bonda atveidotāji nesmādēja diezgan regulāru dūmu uzvilkšanu, kam Kreigs pārvilka treknu strīpu. Vēstīts, ka agrāk Džeimss Bonds katru dienu nokūpināja vairāk nekā 50 cigarešu.

Foto: Vida Press

3. Pēc fakta aģents 007 ir cietsirdīgs un bezjūtīgs varonis, taču daudzās filmās viņa šarmantums ņēmis virsroku. Savukārt Kreigs vairāk pievērsies tieši oriģinālajam variantam, noliekot malā sentimentu un šiku, kuru varējām novērot Rodžera Mūra un Timotija Daltona laikā. Kreiga Bonds ir skarbs, liekot vilkt paralēles Šona Konerija veikumu.

4. Lai pievilinātu sievietes un tiktu galā ar pretiniekiem, Fleminga Bonds paļāvās tikai uz savu prātu, dūrēm un individuālo pasaules redzējumu. Ar laiku filmās aizvien vairāk parādījās jaunākas tehnoloģijas, kuru izmantošana sākotnēji bija interesanta, taču pēcāk daudziem šķita nevietā. Daniela Kreiga varonis savās gaitās daudz mazāk paļaujas uz mūsdienīgajām ierīcēm, taču, protams, bez kāda jaudīga šaujamā arī viņa misiju izpilde šķiet neiespējama.

Foto: Publicitātes foto

5. Kad Džeimsa Bonda ādā iejutās Konerijs, Mūrs un arī Pīrs Brosnans, faniem bija diezgan skaidrs – ne jau aktieris ir tas, kurš lec no lidmašīnām, brauc ar helikopteriem vai slēpo pa stāvām nogāzēm. Savukārt ar Kreigu vēl aizvien ir daudz jautājumu. Taču ne jau tāpēc, ka filmās ar viņa piedalīšanos netiktu izmantoti iespaidīgi specefekti. Iemesls gan meklējams Kreiga dabā, kurai varētu labpatikt traukties cauri ostai un cilvēku pārpildītam tirgus laukumam.

6. Sākotnēji Bonda filmu producentus vilinājusi doma populāro aģentu iegrožot tikai un vienīgi ASV robežās, kam iemesls varētu būt meklējams "Godfinger" panākumos. Taču realitāte izvērtusies nedaudz citādāka. Esam pieredzējuši lieliskas filmas, kurās galvenais varonis tiek iemests dažādās eksotiskās lokācijās, tādējādi piesaistot daudz plašāku auditoriju. Ar Kreiga piedalīšanos izdevies Bondu pārvērst pasaules pilsonī vēl lielākā mērogā.
Foto: Publicitātes foto

7. Filmas ar Daniela Kreiga piedalīšanos turpinājušas skatītāju iepazīstināt ar Bonda meitenēm. Ļoti iespējams, tieši šajās redzam spēcīgākās sievietes, kādas franšīzē ir bijušas. Viņa ceļi krustojas ar, piemēram, Evas Grīnas, Olgas Kuriļenko un Lea Sedū varonēm. Starp citu, tieši Sedū redzēsim arī jaunākajā veikumā "Nav laika mirt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!