Foto: Shutterstock
Apaļu jubileju 10. augustā atzīmē viens no pasaulē atpazīstamākajiem aktieriem – Antonio Banderass, kurš karjeras laikā spējis iemantot teju visu paaudžu simpātijas. Lai gan šodienai vajadzētu būt priecīgu notikumu un ziņu pārpilnai, aktieris savā "Twitter" kontā paziņojis, ka svētkus sagaida mājās. Viņš saņēmis analīžu rezultātus, kas ir Covid-19 pozitīvas, vēsta "Variety".

Banderas vēstījis, ka jūtas daudz maz labi, taču ir nedaudz vairāk noguris, nekā parasti. Tāpat viņš piebildis, ka, sekojot medicīnas darbinieku norādījumiem, cer uz pēc iespējas ātrāku izveseļošanos. Aktieris uzsvēris, ka šajā laikā lasīs, rakstīs, atpūtīsies, kā arī turpinās veidot plānus piepildītai dzīvei.
Par godu viņa dzimšanas dienai, iepazīstinām ar dažiem interesantiem faktiem par aktieri un viņa karjeru.

  • Neskatoties uz to, ka Antinio Banderass šķietami piedzimis ar aktiera talantu šūpulī, pašam šī apziņa nāca tikai 14 gadu vecumā. Līdz tam, kā daudzi citi spāņu zēni, viņš vēlējies kļūt par profesionālu futbolistu, taču šajā plānā izmaiņas veica pusaudžu gados gūtais pēdas lūzums. Tajā laikā viņš atklāja sevī interesi par teātri.
  • Jaunības gados Antonio Banderass vairākkārt nonācis policijas redzeslokā. Ar teātra trupu viņš vairākkārt uzstājās uz ielas, taču politiskās cenzūras dēļ ticis uz dienu apcietināts. Šādas situācijas atkārtojās vairākas reizes, kamēr viņš darbojies trupas sastāvā dažādās Malagas vietās.
  • Banderass ir spānis, un ar savām saknēm ļoti lepojas. Aktieris nebija plānojis savu karjeru izvērst Holivudā – taisnību sakot, turp viņš devās pēc 30 gadu sasniegšanas. Kā raksta "IMBD", tajā laikā aktieris vēl nepārzināja angļu valodu, tāpēc savas debijas filmas "The Mambo Kings" tekstus mācījās klausoties un "iekala galvā" tieši tāpat, kā dzirdēja.
  • Lai gan Zorro bijusi tikai viena no lomām, ko dzīves laikā atveidojis Banderass, ļoti iespējams, tā ir pati populārākā viņa karjerā. Cilvēki vēl aiz vien viņu dažādos publiskos pasākumos uzrunā kā Zorro, netieši norādot, ka vēlētos redzēt arī stāsta turpinājumu ar viņa piedalīšanos. Kā intervijā "Entertainment Tonight" atzinis pats aktieris, viņš īpaši neskumst pēc lomām, kuras reiz tēlojis, tāpēc vēlreiz iejusties Zorro tēlā nav viņa plānos. "Es meklēju jaunas lietas, gribu atveidot jaunus tēlus," norādījis Banderass.
  • Lai spētu iejusties Zorro lomā filmā "Zorro maska", Banderass apguva nepieciešamās prasmes pie Spānijas olimpiskajiem paukotājiem, darbojoties ar īstiem tērauda zobeniem. Filmā tika izmantoti vieglāki zobeni. Tāpat pirms uzņemšanas viņš mēnesi apmeklēja jāšanas nodarbības.
  • Banderass netieši sastopams arī vienā no visu laiku populārākajām animācijas filmām "Šreks". Tajā viņš ierunājis Runci zābakos, kas daudziem skatītājiem kļuvis par mīļāko varoni visā filmā. Kā sacījis aktieris, viņu sastopot uz ielas, vecāki saviem bērniem uz viņu norāda kā Runci zābakos. Tas esot visnotaļ amizants skats, jo bērnu prātā grūti saprast, kā tas vispār realitātē ir iespējams.
  • Izdevums "People" 1996. gadā Banderasu iekļava 50 pasaules skaistāko cilvēku sarakstā. 2005. gadā aktieris ieguvis zvaigzni Holivudas Slavas alejā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!