Foto: Vida Press

Ir pagājuši desmit gadi, kopš pirmo reizi aci pret aci sastapāmies ar filmu "Bada spēles". Lai gan lielākā daļa franšīzes aktieru Holivudā ir ļoti pazīstami, viņu mantojums "Badu spēļu" filmās turpina dzīvot. Par godu pirmās filmas 10. gadadienai sniedzam ieskatu, ko aktieri ir darījuši visu šo laiku.

Dženifera Lourensa

Dženifera Lourensa filmā atveidoja Katnisu Everdīnu, pusaudzi no 12. rajona, kura brīvprātīgi pieteicās piedalīties Bada spēlēs pēc tam, kad izlozes dienā izvēlējās viņas māsu.

Lai gan "Bada spēles" nebija Lourensas pirmā filma, tā noteikti bija viņas galvenā loma. Katnisas loma viņu padarīja viņu par visu laiku ienesīgāko asa sižeta filmu varoni.

Starp fimas "The Hunger Games" daļām, Lourensa filmējās citās filmās, tostarp seriālos "X-Men", "American Hustle" un "Silver Linings Playbook", kas viņai atnesa "Oskara" balvu kā labākajai aktrisei.

Pēc vairākām grāvējfilmām, viņa 2019. gadā paņēma pauzi no aktiermākslas. Pārtraukuma laikā viņa apprecējās ar mākslas galerijas direktoru Kuku Māroniju un 2021. gada septembrī paziņoja, ka ir gaidībās.

2021. gadā viņa atgriezās pie "Netflix" zvaigžņotās filmas "Neskaties augšup" ("Don't Look Up"), kas pretendē uz "Oskara" balvu kā labākā filma. Tiek lēsts, ka viņai ir arī virkne jaunu projektu.

Džošs Hačersons

Viņš atveidoja Pīta Melārku, kurš arī nāca no 12. rajona un piedalījās "Bada spēlēs" kopā ar Katnisu.

Pirms Pīta lomas iegūšanas viņš darbojās kā bērnu aktieris, parādoties filmās "Mazā Manhetena", "Zatura. Piedzīvojumi kosmosā" un "Tilts uz Terabitiju"

Pēc "Bada spēļu" filmām Hačersons ir piedalījies diezgan nelielās lomās, tostarp piedalījies filmās "Katastrofu mākslinieki" un "In Dubious Battle", kā arī piedalījies filmu producēšanā. No 2017. gada līdz 2020. gadam viņš filmējās "Hulu" komēdijseriālā "Future Man".

Liams Hemsvorts


"Bada spēļu" filmās viņš atveidoja Geilu Hotornu, Katnisas bērnības dienu labāko draugu no 12. rajona.

Lai gan Hemsvorta galvenā loma bija 2010. gada filmā "Pēdējā dziesma" (kur viņš satika bijušo sievu Mailiju Sairusu), skatītāji caur "Bada spēļu" filmām viņu iepazina vēl vairāk.

Pēc franšīzes noslēguma 2015. gadā Hemsvorts ir parādījies daudzos iepriecinošos projektos, tostarp filmās "Neatkarības diena: Atdzimšana" un "Vai nav romantiski?". 2020. gadā viņš filmējās "Quibi" seriālā "Most Dangerous Game", kas ieguva "Emmy" nomināciju par izcilu īso komēdiju vai drāmas seriālu.

Vudijs Harelsons


Viņš filmā spēlēja Katnisas un Pīta mentoru Heimiču.

Harelsonam jau pirms tam bija ievērības cienīga karjera, pirms viņš atveidoja Heimiču. Kopš tā laika viņš ir turpinājis darboties daudzās filmās. Nesenie projekti ietver "Krāpšanas ilūzija 2", "Gandrīz septiņpadsmit", "Zombijzemē: Otrais šāviens" un "Venoms: Būs slaktiņš".

Elizabete Benksa


Elizabete Benksa visu filmu garumā spēlēja Katnisas un Pīta moderno Kapitolija cilts pavadoni Efiju Trinketu.

Papildus "The Hunger Games" Benksa ir labi pazīstama ar lomu "Pitch Perfect" filmās. Benksa ir arī strādājusi aiz kameras, debitējot pilnmetrāžas režijā filmā "Pitch Perfect 2", uzņēmusi un producējusi filmas "Press Your Luck" atjaunošanu, kā arī režisējusi, producējusi un filmējusies 2019. gadā. "Charlie's Angels".

Lenijs Kravics


Rokzvaigzne Lenijs spēlēja Katnisas radošo stilistu pirmajās divās "Bada spēļu" filmās, atzīmējot vienu no viņa līdz šim lielākajām lomām.

Pēc piedalīšanās filmās "The Hunger Games" Kravics turpināja izdot mūziku, tostarp savu desmito studijas albumu "Strut" 2014. gadā un uzstājās kopā ar Keitiju Periju "Super Bowl" 2015. gadā.

Stenlijs Tuči

Viņš ieguva Cēzara Flikermana lomu filmā "Bada spēles".

Tuči jau bija kritiķu atzinīgs aktieris, pirms spēlēja Cēzaru filmā "The Hunger Games", un kopš tā laika viņš savai filmu kolekcijai ir pievienojis daudzas citas filmas, tostarp "Oskaru" ieguvušo "Uzmanības centrā", filmas "Skaistule un briesmonis" tiešraides adaptāciju.

Par personīgo dzīvi: Tuči ir paplašinājis savu ģimeni kopš "Bada spēļu" iznākšanas.

Vilova Šīldsa

Viņa filmās atveidoja Katnisas jaunāko māsu Prīmulu.

"Bada spēles" iezīmēja Šīldsas debiju mākslas filmā un palīdzēja viņai izcelties. Kopš tā laika viņa ir piedalījies vairākos mazākos projektos, tostarp "Netflix" "Spinning Out".

Donalds Saterlends

Viņš spēlēja prezidentu Snovu, kurš visā franšīzes laikā darbojās kā galvenais antagonists.

Daži no viņa jaunākajiem projektiem ir "FX's Trust", "Moonfall" un "HBO" "The Undoing", kas viņam nopelnīja "Critics' Choice" televīzijas balvu par labāko otrā plāna aktieri filmā/miniseriālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!