Foto: Kadrs no video
Tāpat kā dzīvē, arī filmās daudzas problēmas grozās ap naudu. Ikviens grib zināt – kā tikt pie dolāru un eiro kalna, taču burvju nūjiņu vēl nevienam izdevies nav atrast. Taču laika gaitā ir tapuši dažādi interesanti seriāli, kas stāsta par centieniem, sarežģījumiem un veiksmēm, dzenoties pēc bagātības.

"Breaking Bad" (2008-2013)


Kulta seriāls "Breaking Bad" ir daudzu iemīļotāko seriālu topa virsotnē, ko mierīgi var skatīties pat vairākas reizes. Kad vidusskolas ķīmijas skolotājam Volteram Vaitam tiek diagnosticēts plaušu vēzis, viņš kopā ar skolēnu Džesiju Pinkmenu nolemj savas zināšanas likt lietā pavisam citā veidā – ražot metafetamīnu, lai pēc nāves atstātu savu ģimeni finansiāli nodrošinātu. Ātri vien sižets kļūst ārkārtīgi sapiņķerēts, neparastajam duetam iesaistoties narkobiznesa pasaulē.

Tramīgi dīdīties, gaidot jaunāko sēriju, "Breaking Bad" komanda skatītājiem lika piecu gadu garumā. Kopā seriālam bija piecas sezonas, taču "Netflix" skatāma arī filma, kas vēsta par notikumiem pēc pasaulslavenā televīzijas seriāla beigām un fokusējas ap Džesija Pinkmena dzīvi. Voltera Vaita loma Braienam Krenstonam nesa pasaules slavu, taču kriminālseriāls ieguva arī milzīgu profesionāļu novērtējumu.

"Money Heist" (2017)


Spāņu seriāls "Money Heist", kam oriģinālais nosaukums ir "La Casa De Papel", seko līdzi rūpīgi izplānotām laupīšanām, kas soli pa solim izkristalizējas līdz pēdējais detaļai. Tiek savākta savstarpēji nepazīstama astoņu cilvēku komanda, kurā katram skapī stāv pa skeletam, lai veiktu gadsimta zādzību, apmuļķojot varasiestādes un aizlaižoties ar kaudzi naudas – 2,4 miljardiem eiro.

"Netflix" skatītāju vērtējumam nodotas četras seriāla sezonas.

"Ozark" (2017)


Šis ir stāsts, kas aizsākās kā naudas "atmazgāšana", un sev līdzi paņēmis vēl plašu aspektu virkni. Bērdu ģimenes tēvs strādā par finanšu konsultantu. Kādā dienā ģimene maina savu ierasto vidi un pārceļas uz mājiņu pie Ozarkas ezera. Seriālam ir tieša saistība ar narkokarteļu pasauli, jo, lai apmierinātu karavānas vadoņa intereses, vīrietim piecu gadu laikā jāatmazgā 500 miljoni dolāru.

"Ozark" tiek uzsaktīts par vienu no visu laiku labākajiem "Netflix" veikumiem. Šobrīd skatāmas trīs seriāla sezonas, taču oficiāli izziņota vēl viena sezona. Galvenā varoņa tēlā iejuties vienmēr pārliecinošaias Džeisons Beitmens.

"Queen of South" (2016)


Ja parasti narkokarteļu un noziedzīgu grupējumu priekšgalā ir vīrieši, tad šis seriāls ir īpašs. Iepazīsties, Terēza Mendoza – dāma, kas, neskatoties uz dzīvi nabadzībā un grūtībās, spējusi no tā izrauties un gāzt kalnus. "Queen of South" atklāj notikumu virkni, kā soli pa solim viņa būvē savu impēriju un cenšas to darīt pēc iespējas cilvēcīgāk.

"Good Girls" (2018)


Taču seriāliem, kuros notikumi grozās par un ap naudu, nav jābūt tikai dramatiskiem. Tajos var būt arī humora piesitiens, kā tas redzams sērijveida kinomākslas darbā "Good Girls". Kad visi striķi plīst un nauda ir vajadzīga, lai elpotu gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, un beidzot kļūtu patstāvīgas, trīs sievietes nolemj aplaupīt lielveikalu. Ķēriens bijis daudz brangāks, nekā sākumā plānots, taču – ko darīt brīdī, kad dusmīgie un draudīgie puiši grib savu naudiņu atpakaļ?

Ja parastie seriāli par draudzenēm un viņu šķietami "mazajām" problēmām apnikuši, šis varētu būt īpaši piemērots kumoss! Stāstā caurvijas spraigas un kaislīgas ainas, kā arī emocionāli un ģimeniski pārdzīvojumi.

"Power" (2014-2020)


Džeimsam "Spokam" St. Patrikam ir viss, ko dzīvē var vēlēties – apburoša sieva, brīnišķīga dzīvesvieta, vara un panākumi, kurus veicinājis viņam piederošais klubs. Taču šādos stāstos lielākoties ir arī kāds āķis. Viņš dzīvo dubultu dzīvi, pārvēršoties arī par narkotiku karali.

Seriāla notikumi attīstās sešās aizraujošās sezonās.

"Succession" (2018)


Roju ģimene – Logans un viņa bērni – kontrolē vienu no pasaules lielākajiem medijiem un izklaides konglomerātiem. Seriāls seko līdzi viņu gaitām, notikumiem un domām, kā mainīsies viņu dzīves, kad un vai jau cienījamu vecumu sasniegušais tēvs atstās savu krēslu nākamajam "valdniekam". Galvenie seriāla notikumi norisinās Ņujorkā un izceļ tādus aspektus kā ģimene, politika, vara un, protams, nauda, ko tīko kabatā ielikt visi.

"Ballers" (2015-2019)


Kur sports, tur nauda. Kur nauda, tur problēmas. Aģentu darbs profesionālajā sportā ir rūpēties par to, lai spēlētājam par neko citu kā vārdu "uzvarēt" nevajadzētu domāt. Tāpat viņi arī nodrošina pēc iespējas labāka un naudīgāka līguma parakstīšanu, kā arī tikšanu sveikā cauri visām nepatikšanām. Aģenta lomā seriālā "Ballers" iejūtas milzis Dveins Džonsons, kurš, starp citu, arī reālajā dzīvē nosaukts par aizvadītā gada vislabāk apmaksāto aktieri.

Šie, protams, ir tikai daži seriālu varianti, kas varētu tevi ieraut savā virpulī. Ja arī tu esi noskatījies vai tikko "iekritis" kādā mūsdienu seriālā, kurā lielu lomu spēlē nauda, iesaki komentāru sadaļā arī citiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!