Foto: Kadrs no filmas

Ikgadējās Lieldienu olu medības ir noslēgušās. Visas olas ir nokrāsotas. Tavas vēlās brokastis ir apēstas. Un tomēr Lieldienu svētdiena vēl nav beigusies. Ja šķiet, ka pēc svinēšanas vēlies mierīgāku atpūtu, atlaidies dīvānā un pavadi laiku ar saviem mīļajiem, skatoties kādu no šīm ģimenei draudzīgajām Lieldienu filmām "Netflix".

Katrs atradīs savai gaumei piemērotāko, neatkarīgi no tā, vai vēlies mācīties, smieties, raudāt vai visus trīs kopā. Atradīsi animācijas filmas, kas atdzīvinās runājošus zaķus, iedvesmojošus mūziklus, kas tā vien liks iedziļināties ticībā, un vēsturiskas drāmas, kurās tiek pētīta svētku reliģiskā nozīme. Ja izvēlies uz ticību balstītu filmu, noteikti izmanto to kā mācības brīdi vai varbūt atgādinājumu gan lieliem, gan maziem, kāda tad ir patiesā svētku nozīme.

"Peter Rabbit 2"


Trusītis Pēterītis atgriežas un, kā parasti, visu sapurina – tīši vai kā citādi. Nav jau vairs noslēpums, ka trusīša piedzīvojumu kāre ir neizmērojama, viņa prāts allaž nesas uz nebēdnībām. Šoreiz viņš aizbēdzis no Tomasa un Beas dārza, lai iekļūtu kādā pilsētas piedzīvojumā, bet, protams, viņš nonāk sarežģītā situācijā un aicina palīgā savus draugus.

"Mary Magdalene"



Marija Magdalēna bija blakus Jēzum ik uz soļa. Skaties neticamo stāstu par ticību un upurēšanos caur viņas acīm, sākot no krustā sišanas līdz apbedīšanai un beidzot ar Jēzus augšāmcelšanos.

Jēzus Kristus lomā "oskarotais" aktieris Hoakins Fīnikss.

"The Shack"



Lieldienas ir laiks dziļām pārdomām, un šī filma uz to tiešām iedvesmo. Pārcietis lielāko savas dzīves traģēdiju, Maks iet pa pašiznīcināšanās ceļu un sāk apšaubīt visu — arī savu ticību. Dzīvības un nāves krustcelēs viņš saņem uzaicinājumu apmeklēt kādu pamestu būdiņu mežā, kur satiek trīs patiesības stāstītājus, kas uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

"Watership Down"



Šī filma, kas balstīta uz Ričarda Adamsa populāro romānu, piedāvā nedaudz draudīgāku — iespējams, reālistiskāku stāstu – kā patiesībā ir būt trusim savvaļā.

"Young Messiah"



Jaunais Mesija ved mūs bijību iedvesmojošā ceļojumā. Ceļojuma laikā septiņus gadus vecais Jēzus dziedina ikvienu, ar kuru viņš sastopas — jaunu zēnu, beigtu putnu, slimu onkuli un tā tālāk. Galu galā tas viņam liek atklāt savu patiesību: viņš ir Dieva dēls ar plānu.

"A Week Away"



Lūk, jautrs mūzikls, ko izbaudīs visa ģimene — īpaši bērni. Par lielu sarūgtinājumu Vils piekrīt pavadīt nedēļu kristīgā vasaras nometnē, lai palīdzētu sev atgriezties dzīvē. Lai gan sākumā viņam ir iebildumi, viņš beidzot atver savu sirdi jauniem cilvēkiem, uzplaukstošai mīlestībai un atjaunotai ticībai.

"Fatima"



Šī filma aizvedīs tevi atpakaļ uz Portugāli 1917. gadā, kad trīs bērni ziņoja par Jaunavas Marijas parādībām. Kad runa izplatās, tūkstošiem cilvēku pulcējas uz novērošanas vietu, ko sauc par "Miracle of the Sun", neskatoties uz baznīcas noraidošo attieksmi.

"Hop"



Šī jaukā animācijas filma ir pilna ar pavasara burvībām, kuras, pēc kritiķu domām, patiks gan vecākiem, gan bērniem. Filma vēsta par kādu Lieldienu zaķi, kurš vēlas kļūt par rokzvaigzni.

"Come Sunday"



Šis 2018. gada "Netflix" oriģināls seko patiesam stāstam par mācītāju Karltonu, kurš tika izslēgts no savas baznīcas, jo viņš ticēja vispārējai izlīgšanai.

"Monty Python's Life of Brian"

Šī klasiskā (kaut arī strīdīgā) filma stāsta par Braienu, kādu vīru, kas nāk pasaulē tieši tajā pašā laikā, kad Jēzus Kristus, un tiek ar viņu sajaukts. Lieki teikt, ka visai satīriskais darbs sākotnēji tika saukts par zaimojošu, bet "Monty Python" komiķi skaidroja, ka viņi ironizē nevis par Jēzus Kristus dzīvi, bet gan par reliģisko fanātismu. Tā liks visai ģimenei kopā smieties, līdz visas šokolādes oliņas būs apēstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!