Foto: Publicitātes attēli
"Disney" multfilmu galvenās varones ir ne tikai skaistas, bet arī gudras, zinātkāras, pašpārliecinātas, drosmīgas un spēcīgas. Viņas ņem savu dzīvi un problēmas savās rokās, seko savai sirdsbalsij, piepilda sapņus un neaizmirst palīdzēt arī citiem, jo zina, ka patiesa laime rodama vien kopībā, bet viss, kas darīts ar mīlestību, agrāk vai vēlāk atgriezīsies ar uzviju kā mīlestība.

Pokahonta


Pokahonta ir brīvs gars, ko nevar iegrožot un kura ne vienmēr dzīvē izvēlas vieglāko ceļu, pa kuru iet, taču pilnīgi noteikti viņas izvēlētais ceļš būs pareizais, jo ābols tālu no ābeles nekrīt – Pokahonta ir indiāņu virsaiša meita. Drosmīgā daiļava ne tikai nes mieru savai ciltij, bet pamanās arī glābt mīļotā Džona Smita dzīvību.

Princese Merida no 'Drošsirdes'



Spītīgā un ar milzu gribasspēku apveltītā princese Merida ir īsts drošsirdības iemiesojums. Lai arī filmas gaitā caur nebūt vieglām situācijām viņa iemācās līdzjūtību, empātiju un svarīgākās dzīves vērtības, tomēr viņa ir un paliek dumpiniece un cīnītāja. Un nudien – nav nekā drosmīgāka par savu kļūdu atzīšanu un mācīšanos no tām.

Princese Jasmīna no 'Aladina'



Princeses Jasmīnas tēls ir veidots, iedvesmojoties no arābu tautas pasaku krājuma "Tūkstoš un vienas nakts pasakas". Viņa ir sieviete, kas skaidri zina, ko grib, un attiecīgi arī rīkojas, lai to iegūtu. Viņa atsakās pakļauties tradīcijām, ar kurām nav vienisprātis, un izvēlas sekot savai sirdij un prātam. Turklāt viņas mājdzīvnieks ir tīģeris.

Anna no 'Ledus sirds'


Kad princese Elza dodas trimdā pēc tam, kad savas kronēšanas vakarā nejauši uzsūta Arandellai mūžīgo ziemu, bezbailīgā un uzticīgā Anna ir apņēmības pilna doties bīstamā ceļojumā, lai atvestu māsu atpakaļ mājās un izglābtu gan karaļvalsti, gan savu ģimeni.

Bella no 'Skaistule un Briesmonis'


Bellas tēls apzināti ir veidots, iedvesmojoties no sieviešu tiesību kustību idejām un spēcīgām sievietēm – Katrīnas Hepbernas, Vivjenas Lī, Elizabetes Teilores, Greisas Kellijas u.c. Bella ir laipna un jauka grāmatu mīle, taču tas nenozīmē, ka viņa nespēj par sevi pastāvēt. Kad princis Gastons kļūst pārāk uzstājīgs, viņai nav nekādu problēmu norādīt, kur ir durvis, kā arī aizcirst tās viņa deguna priekšā.

Mulana


Mulana no galvas līdz papēžiem iemieso īstenu drosminieci – viņa paglābj savu veco un slimo tēvu no nastas, ko viņš vairs nespēj nest, armijā tur līdzi visiem vīriem un visbeidzot izglābj dzimto pilsētu no uzbrukuma. Nav divu domu, ka par savu drosmi un varonību viņa pelnījusi gan imperatora, gan cilvēku tūkstošu atzinību, ko arīdzan saņem.

Ariela no 'Mazās nāriņas'


Nāriņa ir pilnīgs pretstats visiem zemūdens iemītniekiem – viņa ir zinātkāra, pašpārliecināta un drosmīga. Kopā ar saviem draugiem Flaunderu un krabi Sebastianu viņa dodas sava mūža lielākajā piedzīvojumā, stājoties pretī jūras raganai Urzulai, kura vēlas iegūt Arielas tēva karaļvalsti. Ir vajadzīgi vēl kādi pierādījumi?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!