Foto: AP/Scanpix/LETA
Kinopasaulē Milas Kunisas vārds nav svešs. Seksapīlajai tumšmatei, kura daudzus apbūrusi ar savu neparasto balss tembru, pa mazam solītim izdevies izveidot izcili veiksmīgu aktrises karjeru, uzmirdzot daudzās lieliskās filmās.

Milas Kunisas pilnais vārds ir Milena Markovna Kunis. Lai gan daudzi viņu saista tikai ar Holividu, Mila ir ukraiņu izcelsmes amerikāņu aktrise, kura dzimšanas dienu svin 14. augustā. Aktrise nāk no Čerņivci pilsētas Ukrainas dienvidos, taču, kad Milai bija septiņi gadi, viņa ar ģimeni – vecākiem Marku un Elvīru, kā arī brāli Maiklu – pārcēlās uz dzīvi ASV, par savu mājvietu saucot "Eņģeļu pilsētu" Losandželosu.

Neskatoties uz valodas barjeru, viņa septiņu gadu vecumā tika "iemesta" skolas dzīvē, paralēli apgūstot angļu valodu, kura viņai bija pavisam sveša. Reiz intervijā viņa pat atminējusies pusaudžu vecumā rakstītu eseju, kas sākta ar vārdiem: "Iedomājieties, kā tas ir – septiņu gadu vecumā būt aklam un mēmam."

Foto: Reuters/Scanpix/LETA
  • Vairāk par Milas bērnību, laimīgo ģimenes dzīvi un titulu – planētas seksīgākā sieviete, lasi šeit.

Tieši piedzīvotās grūtības aktrisi pamatīgi norūdīja, palīdzot lēnām, taču mērķtiecīgi kalt savu vārdu pasaules atpazīstamāko aktieru plāksnītē. Suminot Milas Kunisas dzimšanas dienu, esam apkopojuši piecas lieliskas dažādu žanru filmas, kas parāda – aktrise ir kā hameleons, kas lieliski spēj iejusties visdažādāko sižetu kinomākslas darbos.

"Sliktās mammas"


Visbiežāk Milu ierasts redzēt dažādās komēdijās, un "Sliktās mammas" ir viens no populārākajiem piemēriem. Tajā tiek humoristiskā stilā apspēlēts temats par to, cik patiesībā grūti ir būt labai mammai un cik pārgurušas, skrienot kā vāveres ritenī, patiesībā viņas jūtas. Kopā ar "cīņubiedrēm" – Kristenu Bellu un Katrīnu Hānu – lomu atveidotājas nolemj būt "sliktās mammas", ne visu izdarot pilnībā perfekti.

Vieglā un humoristiskā stilā uzņemts arī filmas turpinājums – "Sliktās mammas 2".

"Īlaijas grāmata"


Šī asa sižeta piedzīvojumu filma stāsta par kādu vīru, kas dodas pa postapokaliptisku zemi, kas reiz bija Amerika. Taču no mūsdienu Amerikas tur nav nekā – tikai tukšas pilsētas un izpostītas šosejas. Vietā, kurā nav ne civilizācijas, ne likumu, ceļi pieder grupējumiem, kas gatavi iet pat pāri līķiem tikai, lai dabūtu apavus vai ūdeni, ko padzerties.

Taču viņiem pretī stājas Īlaija, kas ir spēcīgāks par ikvienu, pildot misiju, ko, lai arī kādi būtu šķēršļi, nolēmis novest līdz galam. Aizraujošajā filmā Mila Kunisa sastrādājusies ar tādām zvaigznēm kā Denzels Vašingtons un Gerijs Oldmens.

"Melnais gulbis"


Drāmā "Melnais gulbis" plecu pie pleca Mila darbojas ar Natāliju Portmani, kas filmā attēlo balerīnu Ninu, kurai deja ir visa dzīve. Sapņa piepildījums skatāms brīdī, kad režisors sākotnēji tieši viņu izlemj likt prīmas vietā izrādē "Gulbju ezers". Savukārt Kunisai uzticēta Lilī loma, kuras sniegums arī īpaši aizrauj režisoru. Abu sieviešu draudzība kļūst par sāncensību, kad mākslinieciskais režisors definē – viņš meklē balerīnu, kas apvieno gan Baltā gulbja nevainību, gan arī Melnā gulbja viltu un jutekliskumu.

"Nekādu saistību"


Ja ir garastāvoklis pasmieties un pavisam vieglā garā aizvadīt vakaru, "Nekādu saistību" būs tieši laikā! Šī romantiskās ievirzes filma ir mēģinājums uz šī žanra filmām paskatīties caur citu prizmu. Galvenie varoņi Milas Kunisas un Džastina Timberleika atveidojumā pēc savstarpējām diskusijām nolemj ļauties intīmai tuvībai un absolūti nekam vairāk. Viņi uzsver, ka ir draugi gan guļamistabā, gan arī ārpus tās, taču diezgan ātri nākas atskārst, ka šādam modelim viens sarežģījums seko nākamajam.

"Varenais no Oza zemes"


Piedzīvojumu un fantastikas filma atklāj stāstu par kādu burvju mākslinieku, kas tiek aizpūsts uz Oza zemi un kur viņš var izpausties dažādos trikos un burvestībās. Tieši tur viņš sastop arī Milas atveidoto raganu Teodoru. Mila filmā redzama pavisam citā un ļoti noslēpumainā ampluā. Un, protams, pieminēšanas vērta ir arī atveidotās varones ikoniskā sarkanā cepure!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!