Foto: Vida Press
Portāls "Internet Movie Database" (IMDb) ir populārākais kino resurss, kurā kino skatītāji vērtē redzētās filmas. Kā jau katru gadu, arī šogad avots ir atklājis 2022. gada 10 populārākās filmas un seriālus (seriālu sarakstu atradīsi citā rakstā!). Bez pārsteigumiem – par šī gada labāko filmu atzīta supervaroņu filma "Betmens".

Tā vietā, lai ikgadējos reitingus balstītu uz atsauksmēm no profesionāliem kritiķiem, "IMDb" nosaka savu populārāko filmu un TV seriālu sarakstu pēc vairāk nekā 200 miljoniem "IMDb" ikmēneša apmeklētāju faktiskajiem lapu skatījumiem.

""IMDb" apsveic šīs 10 filmas ar to, ka tās ir guvušas panākumus un radījušas rezonansi ar mūsu klientiem visā pasaulē, kas bija vēl viens aizraujošs izklaides gads," sacīja Nikija Santoro, IMDb izpilddirektore.

1. "Betmens" ("The Batman")


Ar "The Batman" droši vien nekāda lielā iepazīstināšana nav vajadzīga. Pagāja divi gadi, kopš Betmens ieveda Brūsu Veinu dziļi Gotemas pilsētas krēslas pasaulē.

Tikai pāris uzticamu sabiedroto kompānijā vientuļais aizstāvis kļuvis par teju vienīgo atriebes iemiesojumu līdzpilsoņu vidū. Kad Gotemas elitei ar virkni sadistisku mahināciju draud slepkava, noslēpumainu norāžu virkne aizved pasaulē dižāko detektīvu pie izmeklēšanas kriminālajā pasaulē. Noziedznieka plāniem pamazām atklājoties, Betmenam jākaļ jaunas attiecības, jāatmasko vainīgais un jāatgriež varas uzurpēšanas un korupcijas nomocītajā Gotemas pilsētā tiesa un taisnība.

2. "Doktors Streindžs neprāta multivisumā" ("Doctor Strange in the Multiverse of Madness")

"Spider-Man: No Way Home" sensacionālajiem panākumiem nākamais MCU atbildes trieciens bija "Doctor Strange in the Multiverse of Madness".

Izmantojis senas burvestības, doktors Streindžs atver durvis uz multivisumu, kurā viņam kopā ar vecajiem un jaunajiem draugiem, vēl neizpētītajās mistiskajās pasaulēs nāksies stāties pretī paša alternatīvajai versijai un agrāk nepieredzētam ļaunumam.

3. "Tors: Mīla un Pērkons" ("Thor: Love and Thunder")

Ai, kā pēdējā laikā bija pietrūcis pērkondieva Tora, ne? Šogad viņš atgriezās ar pilnu jaudu savā ceturtajā solofilmā "Thor: Love and Thunder".

Pēc notikumiem filmā "Atriebēji: Noslēgums", Tors mēģina atgriezties pie ierastās dzīves un atrast sevī iekšējo mieru, taču jauns ienaidnieks, kurš vēlas iznīcināt visus esošos dievus, liek viņam apvienoties ar saviem vecajiem draugiem.

4. "Top Gun: Maveriks" ("Top Gun: Maverick")

Pēc vairāk nekā 30 gadu ilga dienesta vadošais jūras spēku lidotājs Pīts "Maveriks" Mičels (Toms Krūzs) ir savā īstajā vietā kā drosmīgs testa pilots. Nepārspējami bezbailīgs un karstgalvīgs. Tomēr Maverikam jātiek galā ar savas pagātnes rēgiem, kad viņš atgriežas TOPGUN, lai apmācītu apdāvināto absolventu grupu, un satiekas aci pret aci ar Leitnantu Bredšovu (Mailss Tellers), sava bijušā spārnnieka "Goose" dēlu. Sākas sīva koncurence, kad piloti gatavojas īpašai misijai, kas no izvēlētajiem lidotājiem prasīs lielu upuri.

5. "Melnā Pantera: Vakanda mūžam" ("Black Panther: Wakanda Forever")

Protams, šogad neiztikām arī bez "Marvel" kino pasaules (MCU) filmām.

Vienu no sarežģītākajiem ceļiem līdz kino ekrāniem šogad piedzīvoja "Black Panther" nākamā daļa "Black Panther: Wakanda Forever". Pēc pirmās filmas fenomenālajiem panākumiem likās, ka viss nu ies kā smērēts, bet tad 2020. gada vasarā visiem iepriekš izkaltajiem plāniem treknu un traģisku krustu pāri pārvilka Čadvika Bouzmena negaidītā nāve. Raiens Kūglers & co. vēlāk pārgrupējās un darbu pie sīkvela turpināja.

Par filmu: pēc karaļa T'Čallas nāves, Vakandai un tās aizstāvjiem nākās saskarties ar pasaules vadošo valstu vēlmi to iekarot.

6. "Ziemeļnieks" ("The Northman")

Roberta Egersa "The Northman", kas ir sava veida retums mūslaiku kino – bieži tā vairs negadās, ka Holivudas studijas ir gatavas riskēt ar pamatīgu budžetu (budžets esot ap 90 miljoniem ASV dolāru), lai dotu iespēju režisoriem īstenot savas trakās vīzijas, kur asinis un dubļi šķīst uz visām pusēm, bet stāsts nekautrējas būt savāds un nepieradināts.

Filma ir episka piedzīvojumu drāma, kas stāsta par vikingu princi Amletu un viņa skarbo un ilgo ceļu, lai atriebtu nogalināto tēvu.

7. "The Gray Man"

Ruso brāļu grāvējs "The Gray Man" balstīts uz Marka Grīnija tāda paša nosaukuma romānu. "The Gray Man" vēsta par īpaši slepenas CIP vienības īpaši slepeno aģentu Kortniju Džentriju, viņa vervētāju Donaldu Ficroju un māsasmeitu, kā arī ļoti samudžinātu, bet neskaitāmas redzes redzētu, dzirdētu un lasītu sazvērestību CIP kuluāros, kur iesaistīti šīs pasaules varenie, kā arī Džentrija pilnīgs pretstats, algotnis-psihopāts Loids Hansens.

8. "Viss visur vienlaikus" ("Everything Everywhere All at Once")

Veļas mazgātavas īpašniece Evelīna ne pārāk spīdoši orientējas finansēs un ir nonākusi nodokļu inspektores nežēlastībā. Kādā no vizītēm nodokļu departamentā notiek neparastas lietas – Evelīnas vīrs apgalvo, ka nemaz nav viņas laulātais, bet gan ieradies šeit no paralēlās pasaules. Negaidītu notikumu virkne piedāvā sievietei ieskatīties paralēlās pasaulēs un atklāj dažādus scenārijus, kā būtu izvērtusies viņas dzīve, ja viņa jaunībā būtu pieņēmusi citus lēmumus.

9. "Nāve uz Nīlas" ("Death on the Nile")

Detektīvam Erkilam Puaro nākas pārtraukt savu atvaļinājumu, jo uz kruīza kuģa, kurš devies braucienā pa Nīlu, notikusi noslēpumaina slepkavība.

10. "X"

Viens no mūsdienu šausmu filmu labākajiem autoriem Tī Vests beidzot atgriezās uz lielajiem ekrāniem. Pasaule viņa jaunāko darbu gaidīja kopš režisora pēdējās filmas "Sakrements" ("The Sacrament"), kas iznāca 2013. gadā, un viņa jaunākais darbs neliek vilties viņa darbu cienītājiem.

Filmas notikumi seko pornofilmu veidotāju grupiņai, kas slepeni uzņem savu nākamo filmu kāda konservatīva veca pāra viesu namā Teksasā 1979. gadā. Kad pāris pieķer filmu veidotājus, sākas asiņaina un šausminoša cīņa par izdzīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!