Foto: Vida Press
Džeisons Sudeikis ir aktieris, kuram ir ļoti produktīva komēdiju aktiera karjera. Pēc dalības raidījumā "Saturday Night Live" viņš sāka filmēties vairākās labi zināmās 2010. gada komēdijās, iegūstot arī savu ikoniskāko galveno lomu seriālā "Ted Lasso". Viņš aizvien ir viens no atpazīstamākajiem un neaizmirstamākajiem mūsdienu aktieriem tieši komēdijas žanrā. Tomēr viņam ir zvaigžņots filmu katalogs, izmēģinājis savus talantus arī vairākos citos žanros, tostarp drāmās, biogrāfiskajās filmās un animācijās. Lai gan Sudeikim nav ne tuvu tik ilgstošas karjeras kā citiem komēdiju aktieriem, viņš jau ir pierādījis sevi kā lielisku aktieri, un to apliecina viņam veltītā lapa vietnē "IMDb".

"Zubrilas" ("Booksmart") (2019)

"IMDb" novērtējums: 7,1/10

Filma "Zubrilas" seko divām teicamniecēm, kuras drīz vien beigs vidusskolu, bet atskārš, ka ir vīlušās par to, ka nav izdevies iegūt patieso vidusskolas pieredzi. Viņas nav izklaidējušās! Tāpēc meitenes nolemj izlaiduma vakarā atgūt visu, kas četros gados nokavēts.

Šī ir ļoti viegla filma, kas labi sabalansē nopietnos un jautros mirkļus. Džeisonam Sudeikim filmā ir neliela loma. Patiesībā viņš filmas laikā parādās tikai dažās īsās ainās. Aktieris atveido labsirdīgo vidusskolas direktoru Braunu un darbojas kā viens no šī meiteņu dueta iedvesmas avotiem, dodot viņām padomu atbrīvoties un patiesi izbaudīt pēdējos mirkļus kā vidusskolniecēm.

"Skrējiens" ("Race") (2016)


"IMDb" novērtējums: 7,1/10

"Race" ir spēcīga filma, kuras pamatā ir neticams stāsts, kas balstīts uz patiesiem notikumiem par leģendāro sporta superzvaigzni Džesi Ouensu, kura centieni kļūt par varenāko vieglatlētu pasaules vēsturē aizved viņu līdz 1936. gada Olimpisko spēļu skatuvei, kur Džese sastopas ar Ādolfa Hitlera ideoloģiju par āriešu pārākumu.

Sudeikis filmā atveido Ouensa treneri Leriju, kurš savulaik pats bija olimpiskā līmeņa sportists, un viņš saskata Ouensa potenciālu kļūt par vienu no visu laiku izcilākajiem. Šajā filmā Sudeikis sniedz daudz dramatiskāku un daudzslāņaināku priekšnesumu, nekā no viņa bijām līdz šim pieraduši redzēt. Viņš lieliski spēlē cilvēku, kas atdod visu, lai kādu virzītu uz varenību un diženumu.

"Milleru ģimenīte" ("We're the Millers") (2013)

"IMDb" novērtējums: 7.0/10

Filma "Milleru ģimenīte" ir stāsts par Deividu Bērku, kurš ir zālītes sīktirgotājs. Viņa klienti ir šefpavāri un mājsaimnieces, bet ne mazgadīgie. Viņam ir savi principi. Kas gan varētu noiet greizi? Tomēr kādudien dzīve viņam sniedz skarbu mācību – neviens labs darbs nepaliek nesodīts. Viņš vēlas izpalīdzēt vietējiem pusaudžiem, taču tiek aplaupīts.

Palicis bez naudas un preces, viņš nespēj atdot parādu piegādātājam Bredam. Lai atmaksātu zaudējumus, Deividam jāatved narkotiku kontrabanda no Meksikas. Deivida galvā dzimst ģeniāls plāns – viņš pierunā savu kaimiņieni, striptīza dejotāju Rozu, uz brauciena laiku kļūt par viņa "sievu", bet divus neceļos noklīdušus jauniešus – notēlot viņa bērnus. Milleri dodas uz dienvidiem 4. jūlija brīvdienās, taču ģimeniskas atpūtas vietā viņus gaida nervus kutinoši piedzīvojumi.

Sudeikis atveido galveno varoni Deividu, un līdz ar to fani redz daudz dažādu Sudeika komisko un improvizācijas elementu filmas darbības laikā.

"Neciešamie bosi" ("Horrible Bosses") (2011)

"IMDb" novērtējums: 6.9/10

Oriģinālā filma "Neciešamie bosi" seko trīs draugiem: Nikam, Kurtam un Deilam. Viņiem ir kāda kopīga problēma – viņu bosi ir tik ļoti neciešami, ka to vairs nav iespējams izturēt. Viens no viņiem ir nelīdzsvarots paverdzinātājs, otrs ir nevīžīgs muļķis, bet trešā ir cietsirdīga dāma, kura regulāri pavedina savus padotos. Pamest darbu draugi negrasās, jo ir jāpelna nauda, tādēļ viņi dodas pēc "profesionālas" palīdzības ar pārdrošu plānu – tikt vaļā no neciešamajiem priekšniekiem uz visiem laikiem. Jā, viņi izplāno savu neciešamo priekšnieku noslepkavošanu.

Sudeikis atveido Kurta tēlu, vienu no filmas galveno varoņu trio dalībniekiem, kura priekšnieks Bobijs turpina dzīt kompāniju nebūtībā. No šīs trijotnes Kurts iejūtas neuzmanīgākā un izlaidīgākā lomā, kurš ir gatavs darīt visu iespējamo, lai izkļūtu no nežēlīgām dilemmām.

"Kodachrome" (2017)

"IMDb" novērtējums: 6.8/10

"Netflix" "Kodachrome" ir komēdijas-drāmas filma, kas seko stāstam par tēva un dēla savienību. Mets jau desmit gadus nav kontaktējies ar savu tēvu. Taču, negaidīti uzzinot, ka tēvs ir nāvējoši slims, Mets ir gatavs izpildīt viņa pēdējo vēlēšanos – aizvest attīstīt četras "Kodachrome" foto filmiņas, kuras glabā tēvam dārgas atmiņas. Kopā ar tēvu un viņa palīdzi Mets dodas braucienā uz vienīgo palikušo "Kodak" laboratoriju, lai pirms tās slēgšanas paspētu attīstīt šīs filmiņas.

Sudeikis filmā atveido dēlu Metu, kurš ir aizvainots par to, kā Bens viņu ir audzinājis, un sākotnēji nevēlas pat par tēvu aizdomāties. Tomēr ceļojumā Mets beidzot spēj atrast saikni un pēdējās dienās veicināt cieņu pret savu tēvu. Kopumā loma, lai arī tajā joprojām ir Sudeika klasiskās komēdijas ainas, ir daudz dramatiskāka un emocionāli piesātinātāka par visām citām lomām. Tas parāda, ka Sudeikis var viegli darboties arī drāmas žanrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!