Foto: Vida Press
Nav labāku brīžu par laiku, kas pavadīts kopā ar draugiem. Lieliski draugi, izsmalcināts vīns, sejas maskas un "fast food" jeb neveselīgs ēdiens – ir viss, kas ir nepieciešams meiteņu vakaram. Lai gan "baumiņas" ir galvenā prioritāte, dažreiz svarīgāk ir noskatīties filmu kopā ar labākajām draudzenēm, smejoties un reizē arī raudot par varoņu grūtībām.

Piekritīsi, ka laika taupīšanas nolūkos nav lietderīgi tērēt pusi nakts, ritinot šurpu turpu "Netflix" filmu piedāvājumu? Tā vietā, iespējams, prātīgāk būtu jau laikus ieplānot nākamo meiteņu vakara filmu. Mēs nākam palīgā!

"Līgavas māsas"/"Bridesmaids" (2011)

Ennijas (Kristena Vīga) dzīve ir viena liela ķeza. Kad viņas labākā draudzene Liliana paziņo, ka ir saderinājusies, Ennija ir ar mieru uzņemties galvenās līgavas māsas pienākumus, jo tik svarīgi un priecīgi notikumi viņas dzīvē katru dienu nenotiek. Šeit ir kāds noslēpums: viņa ir šausmīga līgavas māsa un savā ziņā arī draņķīga draudzene.

Tomēr apņēmības pilna un kopā ar četrām līgavas māsām – citu par citu spilgtākām personībām, viņa lauzīs ceļu cauri visdažādākajiem pirmskāzu pasākumiem, rituāliem un tradīcijām.

Tā kā šo filmu vada veselīga (un dažreiz ļoti konkurētspējīga) sieviešu draudzība, "Bridesmaids" ir lieliska filma tiem, kurus kaitina visi paziņojumi par saderināšanos vietnē "Facebook".

"Spītnieces savaldīšana"/"10 Things I Hate About You" (1999)

Filmas sižeta pamatā ir Viljama Šekspīra klasiskā komēdija "Spītnieces savaldīšana", tikai darbība pārnesta uz 20. gadsimta amerikāņu turīgo sabiedrību.

Kamerons Džeimss nevar satikties ar Bjanku Stretfordu, kamēr viņas māsai Ketai nebūs draugs. Māsa ir dzimusi dumpiniece, turklāt vīriešu nīdēja. Uzdevums ir grūts, tāpēc, tāpat kā jebkurš cits saprātīgs vīrietis viņa vecumā, viņš maksā naudu sliktajam puisim Patrikam, lai viņš satiktos ar Ketu. Par spīti nesaskaņām un strīdiem, Ketas sirds atmaigst, un abu starpā parādās jūtas. Ne velti ir teiciens – kas ķīvējas, tas mīlējas!

Filma komerciālā ziņā konkurēja pat ar tādu desmitgades kulta darbu kā "Matrix".

"Set It Up" (2018)

Hārpere un Čārlijs ir pārstrādājušies un nepietiekami atlogoti savu priekšnieku asistenti. Tāpēc, mēģinādami mainīt kaut ko lietas labā, viņi izdomā grandiozu plānu... Proti, viņi – divi uzņēmuma darbinieki, nolemj savest kopā savus priekšniekus. Turklāt tas viss tikai tāpēc, lai paši varētu strādāt mazāk. Filma "Set it Up" tev liks smieties un izbaudīt šo romantisko stāstu par kolēģu attiecībām.

"Noderīgi draugi"/"Friends With Benefits" (2011)


Dilans un Džeimija viens otru satiek laikā, kad abi ir vīlušies romantiskās attiecībās. Iemīlēties viņi vairs nevēlas, bet sekss, protams, nekaitētu. Neskatoties uz to, ko mācījušies no Holivudas romantiskajām filmām, viņi vienojas, ka būs labi draugi un abus vienos tikai sekss, bet romantika šajās attiecībās būs aizliegta. Laika gaitā abiem parādās jūtas vienam pret otru, tomēr katrā tikšanās reizē viņi iemīlēšanos otrā noliedz.

"Trakā, dullā mīlestība"/"Crazy, Stupid, Love" (2011)


Pusmūža vecuma Kela Vīvera (Stīvs Karels) dzīve mainās, kad viņa sieva lūdz šķirties, jo beidzot ir atklājusi, ka viņai ar darba kolēģi ir romāns. Bez šaubām, Kels jūtas nomākts. Viņš vēlas no jauna atklāt savu vīrišķību ar jaunatklātā drauga Džeikoba (Raiens Goslings) palīdzību, kurš viņam māca iepazīties ar meitenēm bāros.

Aktieru sastāvs jau vien ir pietiekami labs iemesls, lai atceltu visus plānus un sarīkotu meiteņu vakaru, pat, ja neesi liels Reina Goslinga fans.

"Ir laiks"/"About Time" (2013)


2013. gadā skaitītāju vērtējumam tika nodota romantiskā komēdija par centieniem atrast mīlestību. Kādas ne īpaši izdevušās Jaungada ballītes laikā Tima tēvs, kuru filmā atveido aktieris Bils Naigijs, savam 21 gadu vecajam dēlam atklāj noslēpumu – viņu ģimenes vīriešiem piemīt unikālas spējas ceļot laikā. Jaunais vīrietis nolemj ņemt grožus savās rokas un izmainīt to, kas notiek un ir noticis viņa dzīvē. Viņš vēlas mainīt pasauli, uzsvaru tomēr liekot uz draudzenes meklējumiem.

Kā izrādīsies, šis uzdevums nav no vieglajiem pat tiem, kas spēj ceļot laikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!