Foto: AP/Scanpix/LETA
Filmas "Kapteinis Amerika" zvaigznei Krisam Evansam piešķirts jauns tituls – žurnāls "People" viņu nosaucis par 2022. gada seksīgāko vīrieti pasaulē. Ja tīņu vecumā Evansam tiktu paziņots, ka reiz tiks nominēts šādam titulam, viņš būtu stāvā sajūsmā (kā ikviens no mums!). Pats Evans saka: "Tā droši vien būtu privilēģija sēdēt pie "kruto" galdiņa, kur diemžēl man nesanāca sēdēt. Mana mamma lepojas par visu, ko es darbu, bet šis ir kaut kas tāds, par ko viņa varēs tagad skaļi lielīties.” Piedāvājam ielūkoties TOP 5 filmās ar Evansu, un, iespējams, varēsi novērtēt to, cik seksīgs viņš ir.

No romantiskām komēdijām līdz trilleriem, drāmām un pat animācijas filmām – skaidrs, ka neviens Holivudas kinorežisors nevar ielikt Krisu Evansu "kastē". Viņš ir daudzpusīgs!

Savas daudzveidīgās divu desmitgažu karjeras laikā Evanss spēlējis narkomānu, astronautu, atriebīgu bijušo draugu, nelietīgu "playboy" zēnu un audžutēvu. Tagad, ņemot vērā viņa jaunākās lomas "Netflix" asa sižeta trillerī "The Grey Man" un "Pixar's" "Lightyear", kā arī viņa jauno titulu, ir īstais brīdis, lai apskatītu labākos no aktiera darbiem.

"Uz nažiem" ("Knives out")


Filmas anotācija: Uzreiz pēc 85. jubilejas tiek nogalināts detektīvromānu autors un kuplas ģimenes patriarhs Harlans Trombijs (Kristofers Plamers). Slepkavības izmeklēšanu uzsāk harizmātiskais un skrupulozais detektīvs Benuā Blanks (Daniels Kreigs), kuram acumirklī kļūst skaidrs – slepkavību pastrādājis kāds no Trombija ģimenes locekļiem. Lai to noskaidrotu, sākas atjautības spēli uz dzīvību un nāvi.

Evanss filmā atveido izlutināto, gudro, izskatīgo un nežēlīgo Trombija mazdēlu Hjū Ransomu. Visas filmas laikā Ransoms manipulē ar ģimeni un rada haosu, un viņa tēls veidots tā, lai mums kā skatītājiem liktu noticēt gan tam, ka viņš ir labais puisis, kuru ģimene neizprot un līdz galam nepieņem, gan tam, ka viņš ir spējīgs pastrādāt slepkavību.

Evanss atzīst, ka filmas režisoram Rianam Džonsonam esot burtiski lūdzies iegūt šo lomu. Portāls "Landmark Cinema" citē aktieri: "Man šķiet, es pat neļāvu viņam runāt. Es visu laiku viņam stāstīju, ko vēlētos darīt ar šo lomu un ko es varētu no sevis tai sniegt, ja vien viņš mani izvēlētos."

Šī tiek uzskatīta par vienu no Evansa labākajām lomām.

"Atriebēji: Noslēgums" ("Avengers: Endgame")

Anotācija: Atriebēju komandas izdzīvojušajiem un viņu sabiedrotajiem jāizstrādā jauns plāns, kurš palīdzētu stāties pretī Tanosa postošajai darbībai. Pēc pēdējās kaujas, kura bija pati lielākā un traģiskākā visā Atriebēju cīņu vēsturē, katra pieļautā kļūda var kļūt liktenīga ne tikai Zemei, bet arī Visumam.

Evansa piedalīšanās "Atriebēji" franšīzē padarījusi viņu par vienu no visvairāk apmaksātajiem aktieriem pasaulē. Nesenā intervijā aktieris atzinis, ka pieņemt Kapteiņa Amerikas lomu bijis viens no labākajiem lēmumiem dzīvē, lai gan viņš vairākkārt bija atteicis to. Tagad, savukārt, Evans atzīst – viņam pietrūkst atveidot Kapteini Ameriku.

Ja Roberta Daunija jaunākā atveidoto Dzelzs vīru uzskata par Atriebēju komandas sirdi, Kapteini Ameriku sauc par tā dvēseli un visu franšīzes laiku viņš bija komandas morālais kompass un līderis. Evanss tik perfekti atveidojis Rodžersa tēlu, ka ir grūti iedomāties šajā lomā kādu citu aktieri.

"Apdāvinātā" ("Gifted")

Filma seko kādai intelektuāli apdāvinātai septiņgadīgai meitenei (Makena Greisa), kura tiek ierauta cīņā par aizgādniecības tiesībām starp viņas onkuli Frenku (Evanss) un vecmāmiņu (Lindsija Dankana).

"Apdāvinātā" ir jauka, patiesa un sentimentāla filma, kas parāda Evansu no gluži cita rakursa. Nav vairs ierastie elementi, ko viņš izmanto asa sižeta vai romantiskās komēdijas žanros. Šī filma demonstrē Evansa maigo pusi un, kā raksturo portāls "Time", viņš ir sirsnīgs, ikdienišķs un absolūti apburošs ainās ar Greisu. Tas raksta – kamēr Evans ir jauns, viņam vajadzētu biežāk izvēlēties atveidot maspilsētā dzīvojoša vīrieša lomu, kuram pašam nav ne jausmas, cik pasakaini izskatīgs viņš ir. Kritiķi atzinuši ka, par spīti paredzamajam sižetam, aktieri, tostarp Evanss, parādīja sirdi sildošu un pārliecinošu stāstu.

"Kapteinis Amerika: Ziemas kareivis" ("Captain America: Winter Soldier")


Pēc notikumiem, kas pirmo reizi apvienoja Atriebēju komandu, Stīvs Rodžerss, pazīstams arī kā kapteinis Amerika, apmetas Vašingtonā un cenšas pielāgoties dzīvei mūsdienu pasaulē. Taču par mierīgu dzīvi viņš var tikai pasapņot. Cenšoties palīdzēt kolēģim no S.H.I.E.L.D. , Stīvs tiek ierauts notikumos, kas draud izvērsties par globāla mēroga katastrofu. Lai atklātu šo sazvērestību, kapteinis Amerika apvieno spēkus ar Melno atraitni. Viņiem pievienojas Piekūns, un drīz vien viņi sastopas ar savu jauno ienaidnieku – Ziemas kareivi.

Šajā filmā galvenā uzmanība pievērsta Stīva Rodžersa attiecībām ar viņa reiz labāko draugu Bakiju Bārnsu (Sebastjans Stans). Draudzība starp abiem vīriešiem ir šīs filmas enkurs un izraisa lielāko daļu Rodžersa iekšējo konfliktu. Turklāt "Ziemas kareivis" daļā skatāma, iespējams, labākā cīņu horeogrāfija no visām filmām "Atriebēji" franšīzē. Vēl vairāk – filma tiek augsti novērtēta kā spriedzes pilns trilleris ar interesantiem pavērsieniem un kritiķi to sauc ne tikai par vienu no labākajām filmām "Atriebēji" franšīzē, bet visā "Marvel" supervaroņu pasaulē.

"Caur sniegiem" ("Snowpiercer")


Zeme. Netāla nākotne. 17 gadus pēc tam, kad uz planētas notikusi tehnoloģiska katastrofa, agrākos mežus un dārzus klāj sniegi un ledāji. Dzīvība saglabājusies tikai lielajā vilcienā, kas bez apstājas traucas pa Transeirāzijas maģistrāli. Vilciena priekšgalā dzīvo valdošā elite, bet pēdējos vagonos – vienkāršie ļaudis, kuru sadzīve līdzinās koncentrācijas nometnei: slimības, nabadzība, sargu patvaļa... Taču tieši šeit – starp pazemotajiem un aizvainotajiem –, atradīsies Mesija, kurš būs spējīgs mest izaicinājumu elitei un atjaunot taisnīgumu.

Evansa loma šajā postapokaliptiskajā zinātniskās fantastikas trillerī tiek saukta par vienu no viņa labākajām, turpat minot, ka "Caur sniegiem", iespējams, ir labākā filma, kurā Evanss piedalījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!