Foto: Publicitātes attēli
Īsti seriāla "Staigājošie miroņi" cienītāji jau zina, ka tūlīt zombiju apokalipse noslēgsies, jo pēdējā sezona ir klāt. Tēli ir izturējuši īstus pārbaudījumus, spējuši izvairīties no "staigājošo" nagiem un kļuvuši tikai spēcīgāki – tas vien jau ir iemesls noskatīties seriālu līdz galam.

Seriāls desmit gadu garumā ir spējis ieinteresēt miljoniem skatītāju visā pasaulē, turot tos kā uz naža asmens starp negaidītajiem zombiju uzbrukumiem. Pandēmijas dēļ 11. sezonu tā veidotāji sadalīja trīs daļās – pirmā jau ir iznākusi, otrā tūlīt būs televīziju ekrānos, bet trešā pie skatītājiem nonāks, iespējams, vēl šogad.

Gaidot seriāla noslēdzošās sezonas otrās daļas pirmizrādi kanālā "Fox", kas būs vērojama jau no pirmdienas, 21. februāra, pulksten 22, apkopoti svarīgākie iemesli, kādēļ ir vērts noskatīties šo sezonu pat tad, ja kāda no iepriekšējām ir izlaista.

No parastiem iedzīvotājiem līdz īstiem cīnītājiem


Daudzi seriāla tēli ir iekrituši skatītāju sirdīs jau kopš pirmās sezonas. Zombiju pārņemtajā pasaulē tie nepārtraukti attīstās, jo ir jāpielāgojas jaunajai videi – ir nepieciešams spēks, drosme, kā arī jāspēj sadarboties ar citiem.

"Es domāju, ka cilvēki, kuri kādā brīdī pārtrauca skatīties seriālu, ir palaiduši garām vairāku tēlu raksturu un personību attīstību," saka Sets Džiliams, kurš seriālā kopš piektās sezonas spēlē priesteri Gabrielu. Džiliams uzsver, ka tie varoņi, kurus skatītāji pameta, piemēram, septītās sezonas beigās, nav vairs tie paši, ar kuriem viņi tiksies devītajā, desmitajā vai 11. sezonā.

Viens no seriāla spēcīgākajiem tēliem ir Kerola, ko spēlē Melisa Makbraida. Smagie pārdzīvojumi viņu padarīja tikai stiprāku. Pēc meitas nāves Kerolai bija jāiemācās cīnīties pašai, lai spētu labāk aizsargāt tos, kas viņai rūp. Seriāla varone no klusas mājsaimnieces kļuva par īstu cīnītāju.

Zombiju žanrs atkal topa augšgalā

Teo Reps-Olsons, kurš seriālā attēlo Sebastianu, uzsver, ka "Staigājošie miroņi" ir bijis nozīmīgs pagrieziena punkts zombiju žanram. "Tas ir piesaistījis tik daudzu skatītāju uzmanību, ka ir tikai godīgi teikt – seriāls atgrieza šāda veida žanru starmešu gaismā," pauž Olsons.

Aktieris stāsta, ka vērot, ko piedzīvo varoņi, kam skatītāji ir sekojuši līdzi tik ilgu laiku, ir patiesi īpaši. Pēdējie šķēršļi, seriāla kulminācija – tas noteikti ir jāredz, ja ir sekots līdzi spraigajiem notikumiem desmit vai pat mazāk gadu garumā.

Par to runā visi, vai tiešām nevēlies zināt?

Linna Kolinsa, kura pievienojās seriālam tā desmitās sezonas papildsēriju laikā kā Lija, uzsver, ka visi šie apjomīgie seriāli reiz beidzas, bet īsti izklaides cienītāji vēlēsies redzēt noslēgumu kaut vai tikai tāpēc, lai pēc tam varētu iesaistīties sarunās ar citiem skatītājiem un izteikt savu viedokli par redzēto.

Aktrise aicina skatītājus lēkt vilcienā, kamēr vēl var. Iespējams, seriāla noslēgums nebūs tas, ko gaidījāt, bet viņa uzsver – ja cilvēki par to runā, tas jau nozīmē to, ka redzētais ir atstājis vērtīgu iespaidu uz viņiem.

Skaties "Staigājošie miroņi" jaunākās sērijas jau pirmdien, 21. februārī pulksten 22 kanālā "Fox".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!