Foto: Publicitātes attēli

Populāro Turcijas seriālu veidotājiem pēdējos gados ir izdevies teju neiespējamais – uzvarēt cīņā par skatītāju mīlestību ar sīvajiem aizokeāna konkurentiem, piedāvājot kvalitatīvu izklaidi ar austrumu kolorītu, vēsta kanāls "Fox Life".

Turcijā uzņemtie seriāli ir ļoti populāri ne tikai dzimtenē, bet arī citviet pasaulē, tai skaita Latvijā, pateicoties talantīgiem un pievilcīgiem aktieriem, interesantiem sižetu pavērsieniem un, protams, krāšņajām uzņemšanas lokācijām.

Turku seriālu uzvaras gājiens pasaulē sākas ar vēsturisko seriālu "Lieliskais gadsimts", kas vēstīja par sultāna Suleimana un viņa mīļotās Hirremas mīlas līkločiem. Šo stāstu ir noskatījušies vairāk nekā 500 miljoni skatītāju 100 pasaules valstīs – Āzijā, Latīņamerikā, Indijā, Eiropā un citur. Jāpiebilst, ka "Lieliskais gadsimts" bija pirmais turku seriāls, kuru pārraidīšanai iegādājās Japānas televīzija.

Taču tas bija tikai sākums, un šobrīd turku seriāli, tādi kā "Gaisā virmo mīlestība" un "Misters Nepareizais", un to aktieri, ir iekarojuši stabilu vietu miljoniem skatītāju sirdīs.

Turku aktieris ar eiropieša izskatu


Harizmātiskais aktieris Kerems Bursins ir dzimis 1987. gada 4. jūnijā Turcijā. Aktiera netipiskā āriene skaidrojama ar to, ka viņa dzīslās rit arī kipriešu asinis. Vecāku darba specifikas dēļ puisis bērnībā ir dzīvojis septiņās valstīs, tai skaitā Skotijā, Apvienotājos Arābu Emirātos, Indonēzijā un Malaizijā.

Kad Keremam bija 12 gadi, ģimene pārcēlās uz Amerikas Savienotājām Valstīm (ASV). Pēc vidusskolas absolvēšanas Kerems iestājās Emersona koledžā Bostonā, kur studēja mārketingu un no mācībām brīvajā laikā apguva aktiermeistarību.

Pirms atgriešanās dzimtajā Turcijā, Kerems mēģināja iekarot amerikāņu kino industriju un 2009. gadā nofilmējies šausmu filmā "Sharktopus". Tomēr popularitāti visā pasaulē viņš ieguva, filmējoties turku seriālos. Šobrīd viņš ir redzams romantiskajā seriālā "Gaisā virmo mīlestība", kur atveido arhitektu Serkanu Bolatu.

Jāpiebilst, ka uzņemšanas laukumā starp Keremu un viņa ekrāna draudzenes atveidotāju Hande Ercelu patiešām uzvirmoja mīlestība un kādu laiku viņi bija pāris arī reālajā dzīvē, taču šobrīd aktieris ir uzsācis romantiskas attiecības ar Turcijā populāru modes blogeri.

Laimīgi precējies turku sekssimbols


Daudzām skatītājam Buraks Ozcivits iekrita sirdī ar Balibeja lomu "Lieliskajā gadsimtā". Viņš ir dzimis 1984. gadā 24. decembrī Stambulā. Pirms pievērsās modeļa un vēlāk arī aktiera karjerai, Buraks absolvēja universitāti, kur studēja mākslu un fotogrāfiju.

2003. gadā viņš uzvarēja konkursā un ieguva Turcijas top modeļa titulu. 2006. gadā viņš debitēja kā aktieris ar nelielu lomu seriālā, kurai drīz vien sekoja arī citas. Jāatzīmē, ka karjeras pirmsākumos Ozcivits piedalījās arī populāra amerikāņu jauniešu seriāla "Gossip Girl" turku adaptācijas uzņemšanā.

Buraka dzīvi mainīja seriāls "Zeltgalvītis". Pateicoties šai lomai, viņš iemantoja popularitāti ne tikai Turcijā un daudzās citās pasaules valstīs, bet arī satika savu nākamo sievu – aktrisi Fahrije Evcenu. Skaistais aktieru pāris apprecējās 2017. gadā 29. jūnijā krāšņā ceremonijā Bosfora krastā un šobrīd audzina divus dēlus – Karanu un Keremu.

Advokāts, kas kļuva par aktieri


"Fox Life" seriāla "Misters Nepareizais" zvaigzne Džans Jamans ir dzimis 1989. gada 8. novembrī Stambulā. Pirms kļuva par aktieri, Džans, kuram ir albāņu saknes, ar izcilību absolvēja universitāti, kur studēja jurisprudenci.

Viņš vairākus gadus nostrādāja par juristu kompānijas "PricewaterhouseCoopers" Stambulas birojā. Taču drīz vien Džans saprata, ka negrib būt korporatīvais jurists un reiz neatgriezās darbā pēc ikgadēja atvaļinājuma. Viņš pilnībā sarāva saites ar šo pasauli, un viņa bijušie kolēģi nākamreiz Džanu ieraudzīja jau televīzijas ekrānos.

Atvaļinājumā Džans sastapa savu topošo menedžeri un drīz vien dabūja lomas seriālos. Džans ir daudzkārt saņēmis prestižus apbalvojumus par savu darbu. Jāpiebilst, ka līdz šim veiksmīgākais viņa projekts ir seriāls "Misters Nepareizais", kurš atnesa viņam ceremonijas LATAM PRODU-2020 "Labākā ārzemju aktiera" balvu. Tas ir īpaši zīmīgi, jo to pasniedz "ziepju operu" dzimtenē – Latīņamerikā.

Lai gan aktierim ir siržu lauzēja slava, par viņa privāto dzīvi teju nekas nav zināms – vien tas, ka viņam savulaik ir bijušas attiecības ar dažām ekrāna partnerēm.

Turku Džeimss Bonds


Buraks Denizs ir dzimis 1991. gada 17. februārī, un jau kopš bērnības vēlējās kļūt par aktieri. Mācoties augstskolā, viņš sāka apgūt aktierspēli un piedalīties dažādās atlasēs. 20 gadu vecumā viņš ieguva pirmo lomu seriālā "Koledžas dienasgrāmatas".

Nākamais projekts "Sultāns" nostiprināja viņa panākumus. 2016. gadā viņš kļuva populārs arī ārpus Turcijas, nospēlējot galveno lomu seriālā "Nakts karaliene", kur viņa partnere bija "Lieliskā gadsimta" zvaigzne Merjema Uzerlija. Jāatzīmē, ka šo seriālu rādīja 70 pasaules valstīs.

Lai gan slavu viņam atnesa lomas romantiskajās drāmās, aktieris pierādījis, ka prot pārliecinoši nospēlēt arī asa sižeta grāvējos un tika pat iesaukts par "turku Džeimsu Bondu". Turcijas dzeltenajā presē plaši aprakstītas viņa attiecības ar aktrisēm, taču viņš nekad nav bijis oficiāli precējies un arī šobrīd Buraks ir brīvs vīrietis.

"Lieliskā gadsimta" sultāns


Šarmantais Halits Ergenčs pasaules slavu iemantojis pateicoties sultāna Suleimana lomai kulta turku seriālā "Lieliskais gadsimts". Šī loma palīdzēja viņam iegūt starptautisku atpazīstamību un populārāka turku aktiera statusu. Viņš ir dzimis 1970. gada 30. aprīlī aktiera Mehmeta Ergenča ģimenē.

Viņam ir arī albāņu saknes no vecvecāku puses. Jaunībā Halits nesapņoja par aktiera karjeru un iestājās Stambulas universitātē, kur studēja jūras inženierzinātnes. Taču drīz viņš pameta studijas un sāka mācīties teātra un mūzikas skolā. Viņš piepelnījās, piedaloties dažādās izrādēs kā dejotājs un fona dziedātājs.

1996. gadā Ergenčs saņēma pirmo galveno lomu mūziklā uzvedumā "Karalis un es", kur atveidoja Siāmas karali Mongkutu. Viņa talantu ātri novērtēja gan teātra kritiķi, gan skatītāji. Sekoja lomas turku filmās un seriālos. Interesanti, ka "Lieliskais gadsimts" bija tik populārs, ka Ergenča atveidotā sultāna tekstu citēja toreizējais premjerministrs un pašreizējais Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Viņa ekrāna varonim Suleimanam bija daudz sievu, taču reālajā dzīvē aktieris kopš 2009. gada ir laimīgi precējies ar aktrisi Berguzaru Korelu. Pāris audzina trīs bērnus – dēlus Ali un Hanu, kā arī meitu Leilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!