Foto: Vida Press
Varētu šķist, ka būt par aktieri ir ļoti viegls un reizē iekārojams darbs: aktieri ierodas filmēšanas laukumā, pasaka, kas rakstīts scenārija lapā un dodas mājās. Tomēr, ja kāds tuvāk (un objektīvāk) aplūko aktiermākslu, tas nebūt nav tik vienkārši, kā izskatās, un daži aktieri patiešām pakļauj sevi vairāk briesmām, nekā varētu pat iedomāties. Ir daudzi slaveni aktieri un aktrises, kas gandrīz zaudējuši dzīvību mākslas vārdā. Lūk, daži no baisākajiem gadījumiem!

Šarlīze Terona


Šarlīze Terona mēģināja veikt atpakaļsalto ("backflip") asa sižeta filmā "Aeona Fluksa" ("Æon Flux"), taču tika gandrīz paralizēta pēc saviem centieniem to izpildīt. Viņa piezemējās uz kakla, un, ņemot vērā ievainojumu apjomu, filmēšana tika pārtraukta uz astoņām nedēļām.

Džekijs Čans


Džekijs Čans ir slavens vairāku lietu dēļ, un viena no tām ir – viņš pats izpilda trikus filmas uzņemšanas laukumā. Gadu gaitā viņš guvis ievērojamu skaitu ievainojumu, no kuriem dažus guvis 1986. gada asa sižeta komēdijas "Dieva bruņas" ("Armor of God") uzņemšanas laukumā. Aktieris, mēģinot noslīdēt no koka, salauza galvaskausu pēc kritiena no astoņu metru augstuma, atsitot galvu pret akmeni. Čanam nekavējoties tika veikta operācija, un līdz pat šai dienai viņa galvaskausā ir caurums, ko viņš "aizpilda" ar plastmasas aizbāzni.

Toms Henkss


Pēc neliela griezuma kājā 2000. gada drāmas "Pamestais" ("Cast Away") uzņemšanas laikā, Toms Henkss ​​saslima ar potenciāli nāvējošu stafilokoku infekciju un trīs dienas atradās slimnīcā. Ja infekcija netiek ārstēta, tā var būt letāla.

Eds Heriss


Jau gadu desmitiem klīst baumas, ka Eds Heriss, filmējot 1989. gada amerikāņu zinātniskās fantastikas piedzīvojumu filmu "Bezdibenis" ("The Abyss"), iesitis režisoram Džeimsam Kameronam. Un, lūk, iemesls kāpēc: Kamerons nepaziņoja Herisam, ka skābekļa tvertnes gaiss beigsies pirms tiks nofilmēta konkrētā aina, kā rezultāta viņš atstāja aktieri cīnīties par gaisu.

Halle Berija


Halle Berija filmēja cīņas ainu 2013. gada trillera "Palīgā sauciens" ("The Call") uzņemšanas laukumā, kad viņa atsita galvu pret betona grīdu un zaudēja samaņu. Par laimi, viņa ātri atveseļojās.

Džerards Batlers


Filmējoties 2012. gada filmā "Uzveikt Maveriku" ("Chasing Mavericks"), sērfošanas vietā Ziemeļkalifornijā, kas slavena ar saviem bīstamajiem ūdeņiem, aktieri spēcīgs vilnis nogāza no sērfa dēļa, kā rezultātā viņš pakļuva zem ūdens, līdz kāds devās viņam palīgā.

Toms Krūzs


Toma Krūza filmas "Rītdienas robeža" ("Edge of Tomorrow") partnere Emīlija Blanta kādā raidījumā stāstīja par auto pakaļdzīšanās ainu, ko duets filmēja 2014. gadā: "Es dzirdu Tomu sakām – "Bremzē, bremzē, bremzē. Ak, Dievs! Bremzē, bremzē, bremzē. Stipri bremzē!" Es noreaģēju daudz par vēlu un iebraucu kokā. Es gandrīz nogalināju Tomu Krūzu."

Džeisons Stethems


Britu aktieris Džeisons Stethems izglābās no nāves 2014. gada asa sižeta filmas "Neiznīcināmie 3" ("The Expendables 3") uzņemšanas laukumā pēc tam, kad viņa vadītās kravas automašīnas bremzes pārstāja darboties. Viņam nekas cits neatlika kā izlēkt no braucošā transportlīdzekļa dažas sekundes pirms tas iegāzās Melnajā jūrā.

Dženifera Lourensa


"Oskara" balvas ieguvējai un zvaigznei Dženiferai Lourensai bija jāskrien caur tuneli 2012. gada "Bada spēles" ("The Hunger Games") uzņemšanas laukumā. Taču miglas mašīnas darbības traucējumu dēļ norobežotā teritorija piepildījās ar tik daudz dūmiem, ka Lourensai nācās bēgt. Viņa bija bīstami tuvu nosmakšanai.

Keita Vinsleta


Vienā no spraigākajām 1997. gada grāvēja "Titāniks" ("Titanic") ainām, aktieri Keita Vinsleta un Leonardo Dikaprio izvairījās no liela viļņa, kad Vinsletas kleita aizķērās aiz notekas un vilka viņu lejā ūdenī. Aktrise bija zem ūdens, līdz viņai izdevās uzpeldēt augšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!