Foto: Vida Press
Ar lielām gavilēm 26. augustā suminām Makoliju Kalkinu, kurš, pat ja gribētu no šī apzīmējuma izbēgt, atmiņā vienmēr paliks kā Kevins Makalisters – zēns, kuru Ziemassvētkos vairākkārt atstāja mājās. Mazais puika nu jau izaudzis un atzīmē savu 40. gadu dzimšanas dienu.

1990. bija tas leģendārais gads, kad uz ekrāniem pirmo reizi parādījās filma "Viens pats mājās" ("Home Alone"). Aizmāršības dēļ vecāki mazo Kevinu aizmirsa mājās, kurš sākotnēji par šo faktu nemaz nebēdāja. Pēc milzīgajiem panākumiem kinolentei sekoja vēl vairākas daļas, kuras tradicionāli decembrī ik gadu tiek skatītas.

Filmai bija milzīgi panākumi. Arī otrā daļa izpelnījās lielu popularitāti, atnesot mazajam Kalkinam ne tikai visas pasaules slavu un ļaužu mīlestību, bet arī bagātību.

  • 2015. gadā interneta plašumos parādījās asprātīga īsfilmiņa, kurā jau pieaudzis Kalkins Kevina lomā stāsta par saviem bērnības pārdzīvojumiem. Video lūko šeit.

Kalkins tika dēvēts par vienu no daudzsološākajiem bērnu aktieriem, un Holivudas režisori viņam paredzēja spožu nākotni – par Kevina lomu viņš tika nominēts Zelta globusa balvai kā labākais aktieris. Lai gan viņa karjerā ir vēl arī citi veiksmīgi lomu atveidojumu, par Holivudas lielā kino spīdekli viņam tā arī nekad neizdevās kļūt.

Foto: Vida Press

1994. gadā Kalkins atveidoja galveno lomu filmā "Bagātais Ričs" ("Richie Rich"). Tāpat jāatzīmē fakts, ka 1991. gadā viņš piedalījās aizsaulē aizgājušā mūziķa Maikla Džeksona hita "Black or White" videoklipā. Taču pēc Riča lomas atveidošanas iestājās klusums, un uz ekrāniem Kalkins atkal parādījās vien pēc nepilniem 10 gadiem lentē "Party Monster".

Lai gan pēcāk sekoja vēl vairāki centieni atgriezties apritē, tie bija neveiksmīgi. Viņa vārds virsrakstos parādījās ne visai glaimojošā gaismā – skandāli, ballītes un heroīna atkarības piesaukšana sekoja ik uz soļa. Daudzi Kalkinam paredzēja īsu mūžu un nelabu galu, jo tabloīdos pat parādījās ziņas, ka Kalkins pārdozēšanas dēļ nogādāts slimnīcā.

Tāpat viļņveidīgas un neveiksmīgas vairākkārt bijušas arī viņa romantiskās attiecības. Tiesa, tas viņam neliedza vairākus gadus būt attiecībās ar aktrisi Milu Kunisu, kura atzīta par vienu no pasaules iekārojamākajām sievietēm.

2016. Kalkins paziņoja par aktiera karjeras beigām – nedz lielajā kino, nedz TV seriālos viņu vairs redzēt nevarēs. Viņš atklāja, ka savas dienas vadījis gleznojot, rakstot un vienkārši nedarot neko. Savukārt, lai aizbēgtu no ļaužu uzmanības, viņš vairījies no dienasgaismas. "Pastaigās parasti dodos ap diviem vai četriem naktī, jo tad ielas ir tukšas un neviens mani neievēro," toreiz stāstījis Kalkins.

Taču nelabvēļu prognozes izrādījušās greizas, un pēdējos gados Makalkins atguvies – izskats kļuvis veselīgāks un dzīvespriecīgāks, kā arī sensāciju kārotāji no viņa novērsuši savu skatu. Savu 39. dzimšanas dienu Kalkins atzīmēja Disnejlendā kopā ar draugiem un mīļoto sievieti Brendu, kur sirsnīgi izbaudījis dažādas atrakcijas un priecājies gluži kā bērns. Foto vari apskatīt šeit.

Starp citu, Kalkins savu radošo garu centies izpaust arī mūzikā un mākslā. 2012. gadā viņš nodibināja grupu "Pizza Underground", kura, kā jau tas noprotams pēc nosaukuma, spēlē citu autoru radītus un pasaulē zināmus hitus, oriģinālos dziesmu tekstus pārveidojot tā, lai saturs būtu par picām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!