Foto: Publicitātes foto
Aicinām pievienoties uz SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" organizētu diskusiju otrdien, 6. decembrī no pulksten 12.00 līdz 16.00, Rātsnama sēžu zālē, Rātslaukums 1, Rīgā. Diskusija veltīta tēmai "Kāpēc šķirot BIO atkritumus ir būtiski?"

Pasākumā piedalīsies:

  • Jānis Lange, Rīgas pilsētas izpilddirektors;
  • Ronalds Neimanis, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes priekšsēdētājs;
  • Mairita Lūse, Rīgas domes deputāte, Mājokļu un vides komitejas vadītājas vietniece;
  • Jānis Aizbalts – "Eco Baltia VIDE" valdes priekšsēdētājs;
  • Zanda Briķe – "CleanLiving Trade" īpašniece un vadītāja;
  • Rudīte Vesere – VARAM Vides aizsardzības departamenta direktore;
  • Egita Bairamova – šķirošanas entuziaste, influencere.

Kā arī attālināti pievienosies kolēģi no Igaunijas, lai dalītos pieredzē:

  • Madis Tafenau – "BioBag Baltic" vadītājs, Jorn Johansen – "BioBag World" līdzīpašnieks.

Par pilotprojektu:

Sekojot citu valstu pieredzei veiksmīgā atkritumu šķirošanā, Latvijā uzsāk pilotprojektu, lai izmēģinātu jaunu bioatkritumu šķirošanas pieeju. Tā ietvaros tiek pētīts iedzīvotāju bioatkritumu šķirošanas paradums, kā arī piedāvāta alternatīva metode, lai veicinātu šķirošanu. Sākot ar oktobra vidu vairākās SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) mājās klienti saņēma speciālu bioatkritumu šķirošanas komplektu, kurā ietilpst šķirošanai paredzēts konteiners un bionoārdāmie maisiņi, kas šķirošanu ikdienā padara ērtāku. Projektā piedalās ap 4000 rīdzinieku vairākos Rīgas mikrorajonos. Pilotprojekta ietvaros būtiski pārbaudīt, vai šie maisiņi veicina šķirotu bioatkritumu apjoma palielināšanos un to kvalitātes uzlabošanos.

Projekta #biovaig īstenotāji ir Rīgas valstspilsētas pašvaldība, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", "CleanLiving", atkritumu poligons "Getliņi", atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi "CleanR" un "EcoBaltiaVide", Maxima. Projekta mērķis ir veicināt atkritumu šķirošanu Rīgā, piedāvājot ērtas metodes, kā to ikdienā īstenot daudzdzīvokļu mājās.

Par pārvaldnieku:

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums Ziemeļeiropā. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir uzticams partneris daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanā Rīgā. Piemērojot mūsdienīgas pārvaldības un darbu izpildes metodes, pamatojoties uz personāla zināšanām un pieredzi, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" nodrošina kvalitatīvus daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas pakalpojumus, atbilstoši dzīvokļu īpašnieku pieņemtajiem lēmumiem, īsteno efektīvu finanšu līdzekļu izlietojumu dzīvojamā fonda saglabāšanai, uzlabošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārvaldīšanā ir ap 3 850 dzīvojamās mājas/būves ar kopējo platību 7,7 milj. m2.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!