Foto: Publicitātes foto
Par spīti mainīgajiem laikapstākļiem, prognoze izskatās pietiekami labvēlīga, lai šā gada 20. februārī, Siguldā distanču slēpošanas entuziasti un profesionāļi satiktos vienuviet - unikālā koncepta sacensībās Red Bull Stikla Kalns.

Sacensībām iespējams reģistrēties līdz 20. februārim. Tās norisināsies bez skatītājiem.

Godalgoto vietu ieguvēji saņems piemiņas balvas no sacensību atbalstītājiem, kamēr sporta klases uzvarētāji cīnīsies par galveno balvu - apmaksātu braucienu uz vienām no lielākajām distanču slēpošanas sacensībām pasaulē "Red Bull Janteloppet", kas norisināsies šī gada 9. aprīlī, Norvēģijā!

Lai slēpotājiem palīdzētu sagatavototies dalībai, biatloniste Annija Sabule sniegusi dažus padomus: redbull.lv/stiklakalns

Red Bull Stikla Kalns ir jaunas izturības sacensības distanču slēpošanā, kur uzvarētājs tiks noskaidrots, slēpojot 800m augšup pa Krimuldas serpentīna ceļu. Savukārt trases vertikālais kāpums būs 72m, padarot sacensības ne vien izaicinošākas, bet arī aizraujošākas kā dalībniekiem tā skatītājiem.

Sacensību dienā, 20. februārī, norisināsies gan kvalifikācija, gan fināls. Pēc kvalifikācijā uzrādītajiem rezultātiem, katrā slēpojumā vienlaicīgi varēs startēt 4 dalībnieki, no kuriem divi ātrākie turpina dalību izslēgšanas slēpojumos līdz nokļūst Fināla TOP4, taču 3. un 4. vietas ieguvēji katrā slēpojumā no tālākās cīņas izstājas.

Sacensību vērtēšana norisināsies četrās klasēs - tautas klasē sievietēm un vīriešiem (atsevišķi) un sporta klasē sievietēm un vīriešiem (atsevišķi). Dalībai sacensībās aicināti piedalīties jebkura līmeņa distanču slēpotāji, biatlonisti, ziemas orientieristi un šo sporta veidu entuziasti.

Vairāk informācijas, reģistrācija un sacensību nolikums: redbull.lv/stiklakalns

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!