Foto: Publicitātes foto
21. un 22. aprīlī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā norisināsies nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2022, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Pirms un paralēli konkursa norisei skatītājus ar dažādiem tematiem gaidīs SkillsLatvia sarunu studija, kuru vadīs TV žurnālists un raidījumu vadītājs Uģis Joksts.

22. aprīlī plkst. 15.00 aicinām vērot sarunu "Skills konkursantu pieredze: izaicinājums jaunajiem profesionāļiem" gan klātienē, gan tiešraidē portālā "Delfi", kā arī VIAA un SkillsLatvia kontos sociālajā medijā Facebook.

Sarunā piedalīsies:

  • Igors Būmanis, medaļas par izcilību EuroSkills 2018 ieguvējs informācijas un komunikācijas tehnoloģijās (eksperts – EuroSkills 2021);
  • Everts Ercmanis, EuroSkills 2021 dalībnieks smago spēkratu remontā un apkopē;
  • Linards Andersons, EuroSkills 2021 dalībnieks mazumtirdzniecībā;
  • Katrīna Elizabete Lemantoviča, medaļu par izcilību un "Best of Nation" ieguvēja WorldSkills 2017 grafiskajā dizainā (startējusi arī EuroSkills 2018);
  • Agnese Mamonova, EuroSkills 2021 dalībniece modes tehnoloģijās.

Piedalīties jauno profesionālo prasmju konkursos nebūt nav viegli – jātiek galā ne tikai ar sarežģītiem darba uzdevumiem, bet arī ar emocijām, ierobežoto laiku un stresu. Sarunas laikā iepriekšējo gadu SkillsLatvia un EuroSkills dalībnieki un laureāti pastāstīs par savu pieredzi un dalīsies ieteikumos, kā viņiem ir izdevies pārvarēt dažādus izaicinošus apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!