Foto: Publicitātes foto
No 27. septembra līdz 1. oktobrim nedēļas garumā tiešsaistē norisinās Baltijā vērienīgākais koprades B2B risinājumu hakatons "Born Global", kas ir pirmais šāda tipa un mēroga pasākums Baltijā, vērsts tieši uz Latvijas eksportētājiem aktuālu izaicinājumu atrisināšanu.

Hakatona noslēgumā norisināsies Demo diena, kuras laikā 9 jauuzņēmumi prezentēs savu izstrādāto risinājumu kādam no izaicinājumiem. Aicinām pievienoties tiešradei 1. oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 12.00, un pirmajam uzzināt par to kādi rezultāti sasniegti nedēļas laikā. Demo dienas tiešraide būs vērojama portālā "Facebook" un ziņu portālā DELFI.

Hakatons vienkopus apvieno vairāk nekā 100 dalībniekus, tai skaitā Latvijas eksportējošo uzņēmumu pārstāvjus, kā arī jaunu ideju autorus un jaunuzņēmumu pārstāvjus no Eiropas, kuri šo dienu laikā strādā pie risinājumiem izvirzītajiem izaicinājumiem. Kopumā šobrīd pie izaicinājumu risinājumu izstrādes strādā 16 komandas no Eiropas. Dalībnieki ne vien strādā pie sava risinājuma, bet apmeklē arī dažādas meistarklases un lekcijas, lai iegūtu labāko sasniedzamo rezultātu un iegūtu papildus zināšanas, ko sniedz hakatona programma. Ar visiem hakatona izaicinājumiem iespējams iepazīties hakatona mājaslapā: https://www.bornglobalhack.eu/.

Hakatona laikā jaunuzņēmumu komandas piecu dienu garumā veikušas uzņēmumu izaicinājumu izpēti, izvirzījušas galvenās problēmas un šobrīd aktīvi strādā pie risinājumu izstrādes. Koprades procesā dalībnieki un ekportējošie uzņēmumi cieši sadarbojas, lai patiesi izprastu izaicinājumus un spētu izveidot vispiemērotāko risinājumu, kas spētu uzlabot procesus uzņēmumā un veicināt Latvijas eksportējošo uzņēmumu konkurētspēju. Hakatonam aicināti pievienoties dalībnieki un jaunuzņēmumi no visas Eiropas. Organizatori atgādina, ka ņemot vērā starptautisko dalībnieku iesaisti, hakatona darba valoda ir angļu.

Saskaņā ar atvērto inovāciju modeli, hakatona ietvaros komandas veido un piedāvā risinājumus pavisam īstiem izaicinājumiem, ar ko ikdienā savā uzņēmumā saskaras eksportētāji, to skaitā:

  • talants un cilvēkresursi (HR vadības sistēmas, darbinieku atlases risinājumi un automatizācija, iekšējā komunikācija, motivācijas programmas, darbinieku profesionālās izaugsmes un apmācību risinājumi)
  • digitalizācija (procesu automatizācija un ieviešana, dokumentu elektroniska pārvaldīšana, mākoņpakalpojumi, attālinātais darbs un mobilitāte)
  • biznesa procesu optimizācija (datu apstrāde un analīze, mārketinga automatizācija, grāmatvedība un finanšu risinājumi)

Hakatonu organizē Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūra, Latvijas Eksporta asociācija "The Red Jackets" un inovāciju vadības uzņēmums "Helve". Informatīvais partneris – ziņu portāls DELFI. Plašāk par hakatonu un tā laikā notiekošajām aktivitātēm iespējams uzzināt šeit: https://www.bornglobalhack.eu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!