Foto: Publicitātes foto

Nākamo trešdien, 6. aprīlī, no pulksten 13.00 līdz 14.30 norisināsies tiešsaistes seminārs "Kas jāzina, pieņemot darbā Ukrainas iedzīvotājus? Padomi darba devējiem". Semināru organizē "ERDA", Latvijas Eksportētāju asociācija "The Red Jackets" un inovāciju uzņēmums "Helve", kuri izveidojuši vienoto darba meklēšanas platformu ukrainetolatvia.teamtailor.com un sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) un audita, nodokļu, grāmatvedības un finanšu konsultāciju biroju "BDO Latvia" dalīsies atziņās par pirmo gūto pieredzi, darba meklētāju profilu un interesēm, ukraiņu nodarbinātības juridiskajiem aspektiem un citiem praktiskiem padomiem, kas jāņem vērā, nodrošinot darba iespējas ukraiņiem. Tiešsaistes seminārs būs skatāms "Facebook" platformā un interneta portālā "Delfi".

Turpinot rast veidus, kā atbalstīt Ukrainu kara traģēdijā un reaģējot uz dažādu Latvijas uzņēmumu vēlmi aktīvi piedāvāt darbu Ukrainas iedzīvotājiem, šī gada marta sākumā tika izveidota vienota darba meklēšanas platforma – ukrainetolatvia.teamtailor.com.

Šajā platformā ik dienas tiek apkopota informācija tikai par tām vakancēm, kuras uzņēmumi piedāvā Ukrainas iedzīvotājiem darbam Latvijā vai attālināti. Kopš vakanču portāla izveides vairāk nekā 300 Latvijas uzņēmumi pievienojuši 400 vakances, no kurām vairākums ir IT, rūpniecības un / vai ražošanas un klientu apkopošanas sfērās. Šobrīd caur platformu vakancēm pieteikušies 700 kandidāti, galvenokārt interesējoties par darba iespējām klientu apkalpošanā (21%), ražošanā (20%) un pārdošanā (13%).

"Ikdienā aktīvi strādājot ar dažādiem Latvijas uzņēmējiem, gan arī caur vienotā vakanču portāla iniciatīvu, redzam, ka vēlme un gatavība piedāvāt darbu ukraiņiem ir liela. Tajā pašā laikā ir svarīgas nianses, kas uzņēmumiem jāņem vērā, jo esošā situācija neatbilst "standarta" darbā pieņemšanas procesam. Šajā seminārā iepazīstināsim uzņēmumu pārstāvjus un citus interesentus ar pirmajām gūtajām atziņām un praktisku informāciju, kas varētu uzņēmumiem noderēt, lai piedāvātās darba iespējas precīzāk atbilstu šī brīža vajadzībām," pastāstīja Pārsla Baško, personāla vadības konsultāciju uzņēmuma "ERDA" partnere.

Tiešsaistes seminārā "Kas jāzina, pieņemot darbā Ukrainas iedzīvotājus? Padomi darba devējiem" piedalīsies:

  • Evita Simsone, Nodarbinātības valsts aģentūras direktore
  • Jānis Ciguzis, "BDO Latvia" juridiskās nodaļas vadītājs
  • Pārsla Baško, personāla vadības konsultāciju uzņēmuma "ERDA" partnere

Savos novērojumos un tai skaitā padomos darba devējiem dalīsies arī Anastasija Baļ, ukrainiete, kas ieradusies Rīgā un uzsākusi darba gaitas personāla vadībā. Semināru un diskusijas moderēs Līva Pērkone, "Helve" partnere. Pasākuma laikā būs iespējams uzdot jautājumus.

Reģistrēties tiešsaistes semināram iespējams, piesakoties pasākumam "Facebook" platformā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!