Foto: DELFI
Mežciems vienmēr uzskatīts par samērā mierīgu rajonu, kura klusumu reizumis pārtrauc vien troksnis no Biķernieku trases. Tomēr šīs zaļās apkaimes hronikās ir arī savas drūmās lappuses: deviņdesmito gadu sākumā mežā īpaši nežēlīgi tika nogalināts jauns vīrietis, 1997. gadā te uzspridzināts uzņēmējs Aleksandrs Baikovs, bet pavisam nesen varmākas centās dzīvu sadedzināt kādu bezpajumtnieku. Tikmēr Dreiliņos viss ir pavisam citādi. Pēdējā desmitgadē rajons strauji attīstās, un līdz ar iedzīvotāju skaita palielināšanos darba kļuvis vairāk arī policijai. "Delfi" stāsta par Mežciema un Dreiliņu kriminālo pagātni, kā arī par to, kas šajās apkaimēs notiek tagad.

Mežciems: meža rajons un sliktā slimnīca

Milzīgā meža josla, kas aizņem lielāko daļu apkaimes, agrāk kriminālhronikās tika pieminēta itin bieži. Te notikušas gan apzagšanas, gan izvarošanas, gan slepkavības. Bieži vien mežā tika atrasti jaundzimušie: padomju gados sievietes mēdza atbraukt uz mežu, dzemdēt un pamest bērnu. Bijušais milicijas darbinieks Vitālijs (nevēlējās atklāt savu uzvārdu – red.) atceras, kā meža masīvā aiz bērnu slimnīcas Juglas ielā kāds bija pasācis pa naktīm rakt vecos kara lādiņus.

Vietējie to pamanīja un ziņoja milicijai, savukārt milicija – kara komisariātam. "Norīkojām apsardzi, kas tur sēdēja divas diennaktis. Neviens tā arī neieradās. Bet, tikko posteni noņēmām, zeme atkal tika izrakņāta, bet līdzās salikti lādiņi," atceras kādreizējais detektīvs Vitālijs.

Audžumātes slepkavība

Vēlā 2018. gada 24. jūlija vakarā policijas dežurants saņēma informāciju, ka Mežciemā kādā dzīvoklī atrasts 61 gadus vecas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Mirstīgās atliekas uzgāja upura radinieks, kurš konstatēja, ka no mājām pazudusi arī nauda un vērtslietas. Upurim bija vairākas grieztas un sistas brūces galvā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!