Daudziem šķiet, ka Ķengarags ir milzīgs guļamrajons. 2018. gadā SKDS aptaujā šī apkaime atzīta par vienu no trīs dzīvošanai nepievilcīgākajiem Rīgas mikrorajoniem. Ķengaragu pārspēja vien Bolderāja un kaimiņos esošā Maskavas forštate.

Arī agrāk nekas labāks nav bijis: 2002. gadā Ķengarags tika uzskatīts par vienu no bīstamākajiem Rīgas rajoniem. Tiesa, te netrūkst ne vēsturiskā kolorīta, ne interesantu objektu, savukārt apkaimes iedzīvotāji nosauks desmitiem iemeslu, kādēļ viņi iemīļojuši Ķengaragu un to nemainītu pat pret prestižo Mežaparku.

"Ķengarags ir sarežģīts rajons daudzu iemeslu dēļ. Te ir samērā raiba un daudzveidīga publika. Ja apkaimi nosacīti sadala uz pusēm – vecajā un jaunajā –, tad katrai no šīm daļām bijusi sava specifika," stāsta bijušais policijas darbinieks Dmitrijs (vārds mainīts – red.), kurš Maskavas ielas policijas iecirknī strādājis vairāk nekā 15 gadus.

Maskavas ielas piecstāvu māju kvartāliem Daugavas pusē raksturīgas gan laupīšanas, gan mājokļu apzagšanas, jo īpaši – Ķengaraga tirgus apkārtnē un pie veikaliem. "Otrā Maskavas ielas pusē, tuvāk dzelzceļam, sarakstam pievienojas auto aizdzīšanas un zādzības no transportlīdzekļiem. Daudz laupīšanu noticis Prūšu, Lokomotīves, Rušonu un Aviācijas ielā, retāk – Aglonas, Višķu un Ikšķiles ielā," stāsta Dmitrijs.

Ķengaraga skaļās lietas

Pēdējās desmitgadēs Ķengaraga teritorijā notikuši daudzi noziegumi ar skaļu un plašu rezonansi. Piemēram, 1994. gada 29. aprīlī Lokomotīves ielā kādā īres dzīvoklī notika trīskārša slepkavība, kurā nogalināti divi Doņeckas iedzīvotāji un viņu 21 gadu vecā ceļabiedre. Doņeckieši plānoja Rīgā iegādāties automašīnu. Viņus nošāva zemessargs Juris V., starp nozieguma līdzdalībniekiem izrādījās arī bijušais policists.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!