Foto: Publicitātes foto

Šogad pirmo mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" dalībnieku vidū būs arī Rīgas Lutera evanģēliski luteriskā draudze, verot Torņkalna baznīcas durvis un solot apmeklētājiem atklāt līdz šim nezināmo par baznīcas ikdienu.

Torņakalna baznīca atvērs visas savas durvis un parādīs kas aiz tām notiek. Apmeklētāji varēs redzēt baznīcas neredzamo ikdienas ritmu. "Baltās nakts" laikā baznīca piedāvās īpašu programmu, apvienojot mūsdienu mākslas izpausmes ar baznīcas ikdienas dzīvi.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

"Uz paplātes uzliktais ir visiem redzams. Kā izskatās mācītājistaba – kas glabājas tās skapī? Kas notiek baznīcas pagrabzālē? Kā baznīcā rodas siltums? Vai baznīcas tornī dzīvo sikspārņi? Kāds izskatās baznīcas zvans? Ko nozīmē cipariņi uz koka tāfelēm? Kā var iztīrīt tik lielu baznīcu? Kādēļ kāzās uz paklāja nedrīkst kaisīt ziedlapiņas? Kurš spēj tikt galā ar milzu ērģelēm?

Uz paplātes liktais ir domāts lietošanai," raksta draudzes pārstāvji.

Jau ziņots, ka mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" šogad norisināsies naktī no 8. uz 9. septembri, kopumā aicinot baudīt laikmetīgo mākslu vairāk kā 60 objektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!