Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu Kultūras foruma "Baltā nakts 2012" ietvaros 8.septembrī laukumā pie Rīgas Kongresu nama gan pa dienu, gan nakts stundās darbosies interaktīvā instalācija "Labirints", kas speciāli "Baltajai naktij" atceļojusi no Spānijas pilsētas Barselonas, portālu "Delfi" informē kultūras foruma rīkotāji.

"Baltās nakts" notikumu klāstā šogad ieklauti vairāki projekti, kas būs saistoši arī ģimenēm ar bērniem. "Labirints" ir piemērota atrakcija skolas vecuma bērniem, tāpēc tā darbosies jau no plkst 14. Savukārt projekta noslēgums paredzēts pulksten četros, kas ļaus piedzīvojumu instalāciju izbaudīt arī pieaugušajiem.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

"Labirinta" būtība ir vienkārša, bet tajā pašā laikā aizraujoša - apmeklētāju uzdevums ir doties pa ejām un veikt dažādas sarežģītības uzdevumus, lai atvērtu durvis un nokļūtu tālāk, vēsta pasākuma rīkotāji,.

"Labirinta" autori ir Spānijas radošā organizācija "Itinerania". Projekts pabijis pilsētas svētkos un mākslas festivālos daudzās Eiropas valstīs: festivālā "La Merce" Barselonā, festivālā "Luglio Bambino" Florencē, Norvikas un Norfolkas pilsētu festivālā Lielbritānijā, kā arī pilsētu svētkos dažādās pilsētās Francijā, Beļģijā, Austrijā, Luksemburgā un Šveicē.

Jau vētsīts, ka Mūsdienu Kultūras forumā "Baltā nakts" kas šogad norisināsies 8. septembrī, Rīgas centrā un apkaimēs notiks vairāk nekā 60 projekti, kas pārstāv dažādas mūsdienu mākslas jomas – notiks koncerti, dzejas lasījumi, teātra un dejas performances, kino seansi, būs apskatāmas instalācijas, sagaidāmi arī daudzi starpnozaru projekti un pasākumi gados jaunākajiem "Baltās nakts" apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!