Foto: Kadrs no filmas "Mīla un draudzība"
Kinofestivāla "Baltijas pērle" programmā šoruden varēs noskatīties filmu "Mīla un draudzība", kas veidota, iedvesmu smeļoties agrīnajos Džeinas Ostinas romānos.

Filmu vienā seansā rādīs kinoteātrī "Splendid Palace" 24. septembrī.

Jaunā režisora Vita Stilmena filma, kas jau pievērsusi sev uzmanību Sandensas kinofestivālā, guvusi labas atsauksmes un vērtējumus.

Filmas notikumi risinās vecajā, labajā 19. gadsimta Anglija, kur lēdijas un džentelmeņi nesteidzīgā britu manierīgumā dzer tēju, izsmalcinātos tērpos pastaigājas pa pļaviņām vai aizrautīgi un asprātīgi sarunājas viesistabās.

Tas ir spožais laikmets, kurā greznas dāmas nekautri un ciniski kārto savu privāto dzīvi un "pārcilvēciski pievilcīgi vīrieši", kas savā dzīvespriecīgajā idiotismā liek visiem apkārtējiem teju apjukt no sajūsmas.

Galvenā varone – apburoša atraitne ir nonākusi izmisuma pilnā stāvoklī, jo palikusi bez iztikas līdzekļiem. Viņa pieņem vienīgo pareizo lēmumu – ar skubu tikt pie vīra. Tenku un baumu virmojums par viņas apšaubāmo reputāciju un "bīstamajiem sakariem" vijas līdz pat Londonai. Un nu viņa kopā ar savu konsultantu intīmajos jautājumos izstrādā stratēģisku plānu, kas var pilnībā pārvērst apkārtējo dzīves.

"Režisors ir izveidojis intriģējošu vēstījumu, kurā ironija draudzīgi mijas ar maigumu, bet parodija sadzīvo ar godbijību. Filmas burvīgums ir šajā mīlestības, zobgalības, pietātes un nebēdnīguma savijumā, tāpēc to var ieteikt gan angļu klasikas ekranizāciju cienītājiem, gan tiem, kas parasti tādas kostīmfilmas neieredz ne acu galā," stāsta festivāla rīkotāji.

Lomās: Keita Bekinseila, Hloja Seviņjī, Stīvens Frajs, Toms Benets, Morfida Klārka, Emma Grīnvela, Ksavjērs Samuels, Džastins Edvardss, Dženna Mureja.

Jau ziņots, ka kinofestivāls "Baltijas pērle" šogad notiks no 21. līdz 29. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!