Foto: LETA
Portāla "Delfi" lasītāju balsojumā par skaistāko "Staro Rīga" objektu uzvarējis "Viens mirklis ar ūdens strūklakā", kas visas četras gaismas festivāla dienas bija aplūkojams Vērmanes dārza estrādē.


Par šo objektu bija nobalsojuši 1876 portāla "Delfi" lasītāji, kas ir 32.5% no kopējā balsu skaita.

Objektu "Viens mirklis ar ūdens strūklakām" veidoja gaismu partitūras autors Jānis Pētersons/Alfa SLS un komponists Raimonds Tiguls.

Jau ziņots, ka Vērmanes dārza audiovizuālā ūdens un gaismas priekšnesuma autori nākamgad vasarā dosies turnejā pa Latviju ar jaunu, multimediālu uzvedumu.

"Delfi" lasītāju balsojuma otrajā vietā ierindojās objekts "Gadsimta kaimiņu būšana", kas bija vērojams uz Mencendorfa nama fasādes. Par to nobalsojuši 570 lasītāji. Savukārt trešajā vietā pēc lasītāju domām ierindojies objekts "Staburaga gaisma", kas bija aplūkojams pie LU Ķīmijas fakultātes. Par to nobalsojuši 457 "Delfi" lasītāji.

Kopumā par 80 "Staro Rīga" objektiem nobalsots 5767 reizes.

festivālā "Staro Rīga", kas šogad norisinājās jau ceturto reizi, laikā no 17. līdz 20. novembrim piedalījās vairāk kā 100 mākslinieku. Viņi dalījās savās pārdomās un vērojumos par pilsētu, piedāvājot savus gaismas stāstus. Šī gada festivāla tēma bija "Pilsētas stāsti". Festivāla kopēja koncepcija tika realizēta deviņās programmās, ieskicējot īpašās šī gada festivāla iezīmes – vienota valsts svētku sajūta, aktīvāka jauniešu un augstskolu līdzdalība objektu veidošanā, inovatīvi tehnoloģiski meklējumi gaismas objektu izveidē.

Video no oficiālā "UNTITLED productions" YouTube kanāla

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!